• Anonym (bra)

    Är det verkligen värt det att skicka barnet till privatskola långt från hemmet?

    Att ge sina barn den bästa skolgången man kan och ge dem det bästa (framtida?) nätverket man kan är viktiga delar av föräldraskapet.

  • Anonym (bra)
    Anonym (bra) skrev 2018-06-09 16:29:32 följande:

    Att ge sina barn den bästa skolgången man kan och ge dem det bästa (framtida?) nätverket man kan är viktiga delar av föräldraskapet.


    Anonym (asdf) skrev 2018-06-09 17:09:46 följande:
    Håller inte med. Det allra viktigaste är att ge barnet en trygg och kärleksfull barndom med goda möjligheter till utveckling. Ett barn kommer väldigt långt med bra självkänsla och bra självförtroende.

    Förstår inte sammanhanget. Du menar alltså att det inte är viktigt att en förälder ger sitt barn de bästa förutsättningarna för skola och nätverk? Eller menar du att ett barn tar skada eller på annat sätt påverkas negativt av en bra skola? Eller vad mer exakt är det du inte håller med om?
  • Anonym (bra)
    Anonym (..) skrev 2018-06-09 17:26:52 följande:
    Det är inte så enkelt som att sätta barnen i överklasskolor och inbilla sig att de får ''det bästa nätverket''. Man inbillar sig att barnet ska få den rika överklassen i sitt nätverk men det är inte så det fungerar.

    Om du inte kan ge barnet lyxvaror och lyxvanor har ditt barn inget att komma med utan kommer i sammanhanget att vara fattig om ni är en vanlig medelsvensson med medelinkomst.
    Barnens ärver sia nätverk av föräldrarna i det sociala skiktet och är inte NI där kommer barnet inte att tas upp. Det kommer att accepteras men inget mer än så bara för att det går i samma klass.
    Så summan av kardemumman för en medelsvensson är att barnet kommer att ha ett mycket sämre nätverk än om det går i en skola som inte är överklassens högborg.

    Som någon sa: det bästa du kan göra är att ge barnet en trygg och studiemotiverande uppväxt.
    Ett barn ärver definitivt inte sina föräldrars nätverk. De bygger sina egna. Bara för att någons föräldrar var undersköterskor och arbetslösa så betyder inte det att barnen kommer hamna i samma ekonomiska misär. Däremot kommer sällan barn från samhällets toppskikt kommer hamna i ekonomisk misär, för det finns tillgångar (bla jobb)  i familjen/släkten som håller dem flytande.
Svar på tråden Är det verkligen värt det att skicka barnet till privatskola långt från hemmet?