Inlägg från: Anonym (Charlotta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Charlotta)

    Ni "karriärkvinnor" - hur klär ni er?

    Anonym (ts) skrev 2018-06-09 18:02:12 följande:

    Har jobbat nästan hela livet inom sjukvården. Tar på mig arbetskläder som landstinget tillhandahåller varje morgon. Min garderob lämnar mycket till att önska. Rullar till och från jobbet i bekväma mjukiskläder sedan jag fått barn. Har en del partykläder men annars är garderoben som ett stort svart ekande hål.

    Är nyfiken på vad ni andra arbetande kvinnor klär er i? Hur klär ni er på jobbet och på fritiden? Vad har ni för klädbudget? Hur stor del går till arbetskläder? Känner ni krav om att klä er på något särskilt sätt på jobbet eller känns det naturligt? Berätta gärna.


    Hej!

    Jag klär mig alltid i kostymbyxor eller andra fina byxor (inte jeans- äger nog bara ett par ljusa och ett par mörka sådana) eller kjol/klänning. Till det brukar jag ha blus eller koftor av finare märken och material som ull eller silke, ibland viskos. Sällan bomull eller lin- ALDRIG SYNTET!

    Är inte mycket för smycken så det brukar jag skippa med undantag av en snygg klocka och eventuellt något hårspänne. Har som regel att aldrig ha fler än två smycken då jag inte vill se ut som en julgran. Har aldrig fejksmycken.

    Jag går fint klädd på fritiden också. Har sällan samma kläder om och om igen och har jag det så har jag det i olika kombinationer.

    Oftast marinblått, svart, mörkblått. Och så någon ljus, kanske lite mönstrad, blus eller scarf.

    Skulle jag köpa alla kläder nya så skulle det gå på ca 20 000 kr/månad. Nu köper jag en hel del i ett fint begagnat skick och det går väl på runt 4000 kr i månaden. Eller egentligen... jag säljer kläder som jag inte använder så min budget kanske hamnar på 1000-15000 kr/månad. Alltså inte mer än för någon som går klädd i vanliga (fula?) H&M-kläder.

    Favoritmärken är Charlotte Sparre (om jag vill sticka ut lite), Anna Holtblad, Filippa K, Birger et Mikkelsen, Malene Birger, Samsöe & Samsöe, Burberry med flera. Jag gillar dansk och engelsk design bäst. Elegant, klassiskt, stilrent... Skulle aldrig ta på mig kläder som skriker "se mig". Av den anledningen gillar jag inte heller italiensk design.

    Skor köper jag från exv Loake eller Crokett & Jones.

    För mig är det viktigt att vara välvårdad och snyggt klädd- absolut aldrig slampig eller trashig. Diskret elegans!
Svar på tråden Ni "karriärkvinnor" - hur klär ni er?