• Anonym (Blodi­ga tårar)
    Äldre 10 Jun 02:43
    17370 visningar
    126 svar
    126
    17370

    Svensken allt kallare när det gäller djur!

    Vad har hänt??? Läser trådar efter trådar på olika forum där människor vill döda sina djur för att dom är "jobbiga", "tråkiga", "fula", trista och äckliga. Människan ger gladligen tips på vilka vapen som ska användas o vissa extrema kan helt och hållet anse sig "förstå" det vedervärdiga i vad ts "brukar" skriva och sympatiserar! 

    Taget från ett annat forum; "klart du inte ska ha katt om du inte vill".
    Samtidigt så vill de ändå skaffa ett nytt husdjur av samma "art" katt / hund.

    Ett TOTAL FÖRBUD för att avliva sina egna husdjur borde / MÅSTE INFÖRAS !

    Det finns de som njuter av att avliva djur efter djur! Hur kan samhället vara så blinda??? Hur kan vi kasta skit på andra länder när det faktiskt sker i våra egna skogar??

    Hur kan vi ha lagar där levande varelser inte erkänns som just det, Levande ?
    Det är något väldigt fel på mångfalden då detta tolereras. Man vet att det händer, ändå skärps inte lagstiftningen för att skydda de som inte kan prata själva!?

    Hur är det möjligt, kan någon förklara, för jag förstår verkligen av hela mitt hjärta och hjärna inte vad som föregår HÄR ! 

    VAR FINNS RESPEKTEN OCH KÄRLEKEN TILL DJURET ?
    Även på instanser som finns för djurens skull sker det FÖRÖDANDE MISSTAG och felbehandlingar! 

    Veterinärer blir allt kallare och även polisen väljer att avliva djur p ga ras och tidigare ägares upprepade lagbrott! Det är lättare än att faktiskt lägga ner tid och energi och skapa de miljöer som ger djuren en ÄKTA fördel. Istället häver även dom ur sig att djuret är för aggressivt FAST DET ÄR ÅT HELVETE FEL och LÖGN! Man har bara inte lagt ner tillräckligt förståelse för djuret! 

    Nej En sista chansen instans skulle införas och drivas av människor som har HJÄRTA för djur och inte för att de har en utbildning! För det säger inte ett dugg om hur personen faktiskt fungerar känslomässigt!

    Har personligen tappat all förtroende för mångfalden med rättigheten till att omformatera, omplacera, reparera och radera OSKYLDIGA Djur LIV !!!!!

  • Svar på tråden Svensken allt kallare när det gäller djur!
  • Anonym (mmm)
    Äldre 10 Jun 06:14
    #1
    +2

    Jag förstår hur du menar men ett totalförbud mot att avliva egna husdjur blir heller inte rätt. De flesta som avlivar husdjur gör det för att djuren inte ska lida om de tex har smärtor som inte går att få ordning på. Den bråkdel som avlivar för att de tröttnat på sitt djur är inte lika stor som du låter påskina.

    Jag tycker nog att en allvarligare fråga är tex hundavel på raser med trubbig nos, tex mopsen, som alla vet har jättestora problem med andningen. Eller raser där det finns specifika sjukdomar som tex hos Cavalier Charles Spaniel som ofta har en sjukdom som gör att deras hjärnor sväller och inte får plats i kraniet vilket ger djuret vansinniga smärtor och man måste avliva djuret (syringomyelia)


     

    Jag läste en artikel bara för någon dag sedan om just mopsar (och om det även handlade om någon mer liknande ras) där man gått igenom mängder med veterinärnoteringar om operationer osv och där just den/de raserna var sjukt överrepresenterade i antal operationer för just andningsvägarna och saker förknippat med det + att de uppsökte veterinär i mycket lägre åldrar, för åkommor som andra hundar inte får förrän de börjar bli gamla. Om sådant här kunde försvinna, skulle inte lika många hundar behöva avlivas. 
  • sextio­talist
    Äldre 10 Jun 06:37
    #2

    Eller inte?

    Skulle tippa på att synen på djur lutar mer mot att förmänskliga djuren.

    Generellt lägger folk ner mer pengar på försäkringar, tillbehör, veterinärbesök än man någonsin gjort tidigare.

  • Anonym (.)
    Äldre 10 Jun 07:06
    #3

    Det är redan nu förbjudet att avliva sina egna djur. De enda som får göra det är veterinärer eller licensierade jägare vid akuta situationer. Jag tror att även polisen har rätt att avliva vid akuta situationer men där är jag osäker.

    Så här är det. Synen på djur speglar samhället. Ju hårdare samhälle människorna lever i desto hårdare inställning till djur. Först då samhället(eg vi människor) har en ödmjuk inställning till andra människor kommer synen och inställningen till djur att bli ödmjuk.

  • Dennad­agdett­aården­nastun­d
    Äldre 10 Jun 07:34
    #4
    +1

    Håller med! Bland det värsta är också att vetrenären avlivar friska djur mot en peng. Det är så jävla illa!! Det borde verkligen verkligen ha det förbjudet!

  • Anonym (?)
    Äldre 10 Jun 07:41
    #5

    TS, det du ser ser inte jag. Jag har djur och är emot att avliva friska djur. 

    Men vad gör man om djuret inte går att omplacera och man själv inte kan ta hand om det längre? 
    Att skaffa ett djur och sedan tröttna på det är förkastligt, men alla fattar inte vilket ansvar det är och vad som krävs. Är det då bättre att djuret bor kvar och kanske inte tas om hand på bästa sätt? Att ha en hund och bara gå ut med den och ge den mat är inte tillräckligt. 

    Att ha en katt som man enkom matar och har låda till/låter gå ut är inte heller tillräckligt. 

    Skaffar man däremot ett djur till direkt efteråt, ja då ska man få djurförbud anser jag. Det kräver ju dock att alla inköp/försäljningar av djur registreras. 
    Vi har en sådan person här på gården, hon har haft många djur, sedan ledsnar hon och säljer dem, både katter och hundar. Jag trodde först att hon var jourhem men fick veta att så var det inte. 
    Såna människor ska inte ha djur! 

  • Anonym (Lina)
    Äldre 10 Jun 08:39
    #6

    Känner inte alls igen det TS beskriver, har aldrig läst något sådant!

  • sextio­talist
    Äldre 10 Jun 08:54
    #7
    Anonym (Lina) skrev 2018-06-10 08:39:04 följande:

    Känner inte alls igen det TS beskriver, har aldrig läst något sådant!


    Inte jag heller. Det skulle vara intressant att veta mot vilken tid ts jämför mot.
  • Anonym (Blodi­ga tårar) Trådstartaren
    Äldre 10 Jun 10:44
    #8

    Jag har läst flera över en längre tid, ca; 2 år. Men här är länk till det senaste som jag reagerade på! 


    www.flashback.org/t2942991p1


    Du som sa att det nu var total förbud att döda sitt djur, kan du länka den informationen? Vilka är straff skalorna ? 

    Ja, en veterinär som avlivar ett friskt djur mot en peng, ska ÖVERHUVUDTAGET INTE arbeta med djur ! Den personen passar mycket bättre som säljare om den är pengakåt men peta för helvete inte på ett djur för PENGAR så länge det inte är för att hjälpa djuret!! Dessa människor är ju skrämmande! Har studerat i flera år för att hjälpa djur, men ändå säljer dom sina själar för pengar, det är ju så sjukt att man går sönder inombords!

    Läs min text igen så ser du att jag skrev om att "en sista chansen" instans borde införas. Varför samarbetar man inte med äldreboenden och har t e katthem, hundhem, andra mindre djur hem. Även med förskolor där barnen tidigt får lära sig om djuren, lära känna och förstå vad man gör och inte gör. Man skulle då även upptäcka abnormala beteenden och kan då vidta åtgärder snabbare för att lösa barnets inre sorg, ilska eller oro. Det är väl bättre att man får bukt på problemet i tidig ålder.
    Lagstadga att barn ska komma i kontakt med djur under veckobasis. 

    Det borde inte vara så svårt att alla skolor får ett litet bidrag till ett mindre Attefallshus där djuren kan uppehålla sig om nätterna och barnen kan sen leka och rasta hur mycket dom vill under rasten. 

    www.hemfint.se/attefallshus-melissa-24&gclid=EAIaIQobChMIsu7-4NbI2wIVncqyCh3CBwG5EAYYASABEgL7yPD_BwE

    Jag menar, Sveriges vapenexport 2017 uppnådde sinnessjuka summan 11,3 MILJARDER. Varför inte satsa på att ge djuren ett värdigt liv när politikerna ändå skiter i mångfalden av människorna, utan hellre kör sina agendor och lögner??? 
    Barn lär sig att inte behöva vara rädda kollektivt och blir då heller inte rädd som enskilt, istället för att få sina erfarenheter ifrån den enskilda vuxna i sin närhet som kan ha ett helt orationellt beteende eller tänk!

    Så att vi en dag slipper att få läsa om katter som kommer hem med avskalade svansar, pilar, kulor, misshandlade hundvalpar. Dessa djur är ju helt utlämnade till ett annat rovdjurs välvilja eller illvilja. O så som vi lever allt mer idag, i mindre utrymmen, alltid kopplade i det "fria", kontrollerade eller instängda, det förstör ju deras naturliga retorik.

    Barn och äldre älskar djur. Oftast är de det första dom älskar och det sista man uppskattar, men människan däremellan har inte tid energi eller alltid ork och kan då utan problem sparka iväg katten, skita i att ge hunden mat eller plåga dom i sina fattiga projiceringar som inget djur förtjänar!

    Det måste ske förändringar, det måste sammanflätas ihop med det vanliga alldagliga och gärna samverka kollektivt för att skydda de som inte förtjänar att lida !

  • Anonym (Ärr)
    Äldre 10 Jun 10:48
    #9
    Anonym (.) skrev 2018-06-10 07:06:49 följande:

    Det är redan nu förbjudet att avliva sina egna djur. De enda som får göra det är veterinärer eller licensierade jägare vid akuta situationer. Jag tror att även polisen har rätt att avliva vid akuta situationer men där är jag osäker.

    Så här är det. Synen på djur speglar samhället. Ju hårdare samhälle människorna lever i desto hårdare inställning till djur. Först då samhället(eg vi människor) har en ödmjuk inställning till andra människor kommer synen och inställningen till djur att bli ödmjuk.


    Hade tänkt skrivs samma. Det är tråkigt men inte alls lika skrämmande som människoföraktet.
  • Äldre 10 Jun 11:01
    #10
    +1
    Anonym (Blodiga tårar) skrev 2018-06-10 10:44:06 följande:

    Jag har läst flera över en längre tid, ca; 2 år. Men här är länk till det senaste som jag reagerade på! 

    www.flashback.org/t2942991p1

    Du som sa att det nu var total förbud att döda sitt djur, kan du länka den informationen? Vilka är straff skalorna ? 

    Ja, en veterinär som avlivar ett friskt djur mot en peng, ska ÖVERHUVUDTAGET INTE arbeta med djur ! Den personen passar mycket bättre som säljare om den är pengakåt men peta för helvete inte på ett djur för PENGAR så länge det inte är för att hjälpa djuret!! Dessa människor är ju skrämmande! Har studerat i flera år för att hjälpa djur, men ändå säljer dom sina själar för pengar, det är ju så sjukt att man går sönder inombords!

    Läs min text igen så ser du att jag skrev om att "en sista chansen" instans borde införas. Varför samarbetar man inte med äldreboenden och har t e katthem, hundhem, andra mindre djur hem. Även med förskolor där barnen tidigt får lära sig om djuren, lära känna och förstå vad man gör och inte gör. Man skulle då även upptäcka abnormala beteenden och kan då vidta åtgärder snabbare för att lösa barnets inre sorg, ilska eller oro. Det är väl bättre att man får bukt på problemet i tidig ålder.

    Lagstadga att barn ska komma i kontakt med djur under veckobasis. 

    Det borde inte vara så svårt att alla skolor får ett litet bidrag till ett mindre Attefallshus där djuren kan uppehålla sig om nätterna och barnen kan sen leka och rasta hur mycket dom vill under rasten. 

    www.hemfint.se/attefallshus-melissa-24&gclid=EAIaIQobChMIsu7-4NbI2wIVncqyCh3CBwG5EAYYASABEgL7yPD_BwE

    Jag menar, Sveriges vapenexport 2017 uppnådde sinnessjuka summan 11,3 MILJARDER. Varför inte satsa på att ge djuren ett värdigt liv när politikerna ändå skiter i mångfalden av människorna, utan hellre kör sina agendor och lögner??? 

    Barn lär sig att inte behöva vara rädda kollektivt och blir då heller inte rädd som enskilt, istället för att få sina erfarenheter ifrån den enskilda vuxna i sin närhet som kan ha ett helt orationellt beteende eller tänk!

    Så att vi en dag slipper att få läsa om katter som kommer hem med avskalade svansar, pilar, kulor, misshandlade hundvalpar. Dessa djur är ju helt utlämnade till ett annat rovdjurs välvilja eller illvilja. O så som vi lever allt mer idag, i mindre utrymmen, alltid kopplade i det "fria", kontrollerade eller instängda, det förstör ju deras naturliga retorik.

    Barn och äldre älskar djur. Oftast är de det första dom älskar och det sista man uppskattar, men människan däremellan har inte tid energi eller alltid ork och kan då utan problem sparka iväg katten, skita i att ge hunden mat eller plåga dom i sina fattiga projiceringar som inget djur förtjänar!

    Det måste ske förändringar, det måste sammanflätas ihop med det vanliga alldagliga och gärna samverka kollektivt för att skydda de som inte förtjänar att lida !


    Jag älskar djur och kommer aldrig lämna ifrån mig mina katter men dina krav är inte rimliga.

    Man kan inte lagstadga att barn ska vara tvungna att träffa djur varje vecka, vissa person gillar helt enkelt inte djur, oavsett ålder. Det är heller inget krav på att gilla djur bara för att man ska "duga" som människa.

    Du kan inte heller kräva att alla "sista instansen"-djur ska få komma till en skola/ålderdomshem. Många har för det första allergier och majoriteten av djur passar inte alls in i en sådan miljö. Det krävs en väldigt speciell personlighet, av mina tre katter skulle jag säga att en av dem skulle trivas på ett dagis. Dessutom har ofta djuren som blir bortlämnade extra behov eller problem som inte kommer kunna lösas bland en massa stressad vårdpersonal/barnskötare.

    Djur är ingen sak du bara kan slänga in i en skola för att verka som lärdom, de få djur som passar som terapidjur behöver fortfarande någon att följa med hem efter dagens slut och få vila, träning och kärlek från.
Svar på tråden Svensken allt kallare när det gäller djur!