Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Adoption, hur gör vi?

  Ons 25 jul 2018 11:25 Läst 4819 gånger Totalt 15 svar
  Visar endast inlägg av BusigaSyrran - Visa alla inlägg
 • Ons 25 jul 2018 11:25 #7
  Hejjk skrev 2018-06-13 22:07:10 följande:

  Gör insemination då


  Det är inte alltid så lätt att bara göra en insemination.. suck!

  Även om de ej finns några problem (som hos oss) enligt svensk vård kan de ta tid att bli gravid..

  Jag följer tråden då jag med önskar lite tips o råd.

  Är det någon utav er som vet om man kan önska ålder eller ev kön på barnet man vill adoptera?
 • Ons 25 jul 2018 16:22 #11
  Barajaggg skrev 2018-07-25 11:30:09 följande:

  Önska ålder och kön ? Tror du barn är en hund??


  Klappa dig stolt på axeln för att du är så otrevlig och respektlös.

  Jag har ingen erfarenhet utav adoption så jag får såklart fråga om man kan. Är du intresserad utav adoption så kan du väl skriva något i en god ton. Kommer inte att svara personer som tror de är bättre än alla andra o försöka trycka ner folk via internet.
  Meriall skrev 2018-07-25 11:30:33 följande:

  Jag tror att man kan få välja ålder i ett spann som är rätt brett men inte kön? Men oftast blir det äldre barn tror jag, finns inte många småbarn att adoptera. Lättare om ni är okej med funktionsnedsättningar hos barnet.

  Det tar nog längre tid att adoptera än insemination men ni kan ju ha tankar att det är bättre att barnet ej är genetiskt relaterat till någon av er än bara en av er och det är förståeligt.


  Tack för dina svar :) då är jag lite klokare.

  Kön spelar ju egentligen ingen roll, men däremot hade jag velat ha ett så litet barn som möjligt då de är den tiden jag fattas/saknas efter att ha fått ett eget barn men sen tagit stopp. Man saknar allt de man har varit med om. Men adoption är ju helt klart något som går i tankarna ändå.
 • Ons 25 jul 2018 19:36 #14
  Meriall skrev 2018-07-25 17:29:31 följande:

  Det förstår jag absolut men jag tänker att kanske inte adoption passar så bra då. Ni kanske hoppas på en bebis och så blir det en treåring med anknytningsproblem, adhd och lätt utvecklingsstörning. Man kan aldrig veta. Men den mysiga lätta bebistiden får man nog sällan vid en adoption. Även en tex 10mån är ju en "stor" bebis som kanske går omkring och har stor egen vilja.

  Men hoppas att ni kommer fram till något som passar er vare sig det är adoption eller något annat :)


  Nej just nu passar de inte och de är mest pga åldern tyvärr, Jag vet vad de gör vid en viss ålder mm det är därför jag undrade för jag vet vad de är som händer de tre första åren. Får se vad framtiden visar, kollar runt för att se vad de finns för möjligheter och hitta något som passar. Jag har svårare att släppa just de, kanske en dag vem vet när de inte är lika svårt o jobbigt beslut.

  Råkade se tråden och tyckte de kunde va bra att ställa några frågor över hur de faktiskt går till, det är ju inte direkt något man hör eller läser om på klinikernas sidor. På något sätt blir de förhoppningsvis en till, man hoppas ju såklart på en frisk och sund litet barn. :)

  Tack för att du svarade på dom och lycka till.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll