Inlägg från: Anonym (Vi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vi)

    Hur ordnat var allt innan ni bestämde er för att bli skaffa barn?

    Vi hade många års äktenskap, var gifta, hade köpt gård och sparat pengar. Vi ville båda vara hemma länge med barnen och ville erbjuda våra barn den bästa möjliga uppväxten med mycket djur, stor trädgård, god ekonomi och mycket gemensam ledighet:)

    Vi har idag en pojke och en flicka och ett underbart äktenskap.

    Många skaffar barn utan att ha allt klart. Men då kan man inte skylla på ekonomin när pappan inte kan vara föräldraledig och barnen börjar dagis tidigt. Man måste också förstå att det tar extra lång tid att få köpa ev villa när man har barn att försörja, vab och föräldraledighet och mindre chanser att spara till handpenning. Man får göra sina val och vara redo för konsekvenserna.

  • Anonym (Vi)
    InaLo skrev 2018-06-13 12:20:03 följande:

    Jag tycker ändå att det är kul när livet utvecklas och går framåt hela tiden. Jag och sambon bode i en hyres lägnhet(3a) och hade en äldre bil när vårt första barn kom. Nu 13år senare bor vi i ett fint nytt hus med två nya bilar och kapital på banken och nu väntar 4:e barnet. Jag anser att Vi haft en rolig resa med att bygga upp våra liv. Tror i bland att det lätt är så att man fixat allt innan barnen. Sedan föder man 2-3 barn och allt känns kul. Sedan blir barnen 5-8 år och vardagen tar över. Alltig känns trist och händelselöst. Bara jobb, middag, hämta och lämna barn och två föreldrar som undrar om det alltid bara ska vara så här.


    Våra liv går också framåt. Men när vi började med barnen så bodde vi redan stort och fint med nya bilar och pengar. Nu har vi mer pengar och därmed mer ledig tid och fler hästar osv. Bara för att man börjar på på ett högre trappsteg så betyder det inte att man stannar där. Barnen däremot har aldrig behövt gå heltid på förskola eller bo lägenhet.
  • Anonym (Vi)
    viseversa skrev 2018-06-13 16:06:30 följande:

    Förlåt men jag får lire känslan av att du anser dig lite bättre än andra nu. Och har behov av att gnida in hur duktiga ni är och att era barn minsann inte behöver gå på förskolan heltid för ni är så rika. Har så stort fint hus och en massa hästar.


    Inte alls. Jag svarade på ett inlägg där någon antog att våra liv inte går framåt längre. Jag vill förklara att våra liv visst går framåt. Alla anser inte att man kommit i mål när man har två bilar och en villa. Somliga fortsätter :)

    Hästar är inte allas dröm. Några skulle säkert bli olyckliga av att leva som oss.
  • Anonym (Vi)
    nooneyouknow skrev 2018-06-13 16:06:05 följande:

    Jag värdesätter alla era imputs!!

    Vi tjänar runt 70.000kr tillsammans i månaden och har ett sparande på 10? av det varje månad.

    Det ska ju sparas till både hus och mandra saker man kan tänkas vilja göra i livet.

    Jag tänker lite att ? tänk om? det tar lång tid att bli gravid för oss så man lika gärna kan köra helhjärtat, vi har inga preventivmedel som det är och har inte haft sedan i somras ( brandkåren, rycker ut i tid hehe) så man inte gör ? bort sig? och tror sen att det går smidigt snabbt och enkelt den dagen man tycker man är på rätt plats i livet


    Varför inte ta av sparandet och bli skuldfri? Några tusen i månaden på onödiga lån är rätt mycket. Sparar ni 10tusen i månaden så borde det väl snabbt betala skulderna. Ser nog bättre ut hos banken i framtiden om ni är skuldfria med lite mindre sparande.
  • Anonym (Vi)
    nooneyouknow skrev 2018-06-13 16:32:14 följande:

    Hus eller bostadsrätt känns inte som det viktigaste i livet, även om det är drömmen!

    Det finns ju människor som bor i hyresrätt eller hyrt hus hela livet med familj och stormtrivs!

    Tror inte man ska definera sig för mycket med det materiella med att äga mest eller dyrast


    Det viktigaste är att ni har råd att leva det liv ni vill leva och ge ert barn den barndom ni vill ge.

    För mig hade det varit en mardröm att bo i lägenhet. Speciellt vid kolikperioderna och att inte kunna släppa ut aktiva ungar i trädgården. Andra trivs bra hela livet i lägenhet. Att ha många saker är inte det viktigaste för oss. Men att ha råd att vara hemma länge båda två var ovärderligt!

    Så fundera på hur ni vill att ert barn ska växa upp. Hur länge hemma? Hur många timmar dagis? Vem ska vara föräldraledig när? Och hur vill ni bo?
  • Anonym (Vi)
    Anonym (S) skrev 2018-06-13 18:09:42 följande:

    Och vi tycker det är UNDERBART att bo i lägenhet nu när barnen är små! Slippa skotta, ha hand om en trädgård, underhålla ett hus med allt vad det innebär o.s.v. Eventuell kolik försvinner ju inte för att man bor i hus... Och trädgård har vi gemensam med alla grannarna som bor här i lägenhetshuset!


    Jo vi är olika och det är ju bra. Koliken försvinner inte men man behöver inte oroa sig gör att väcka husets alla andra småbarn och vuxna 10gånger per natt. Jag vill ha det privat. Vi älskar att jobba i trädgård och med gården. Vill kunna låta ungarna springa nakna i trädgården hela sommaren och vill inte ens ha grannar. Och mina hästar och övriga djur hade nog inte trivts i lägenhet. Vi lever varandras mardröm ;)

    Det viktiga är ju att var och en ger sina ungar det man tror är den bästa möjliga barndomen.
  • Anonym (Vi)
    Anonym (S) skrev 2018-06-13 18:19:24 följande:

    Ja, det är tur att vi alla är olika

    Växte upp som dina barn. Såååååå tråkigt! Är så glad att barnen alltid har en hop kompisar att leka med i lekparken


    Och jag växte upp så här och trivdes. Nu bor vi inte så isolerat utan har 10 minuter på cykel till tåg, skola och äffarer och ca 5 minuter promenad till villakvarter med lekplats och vänner. Bodde ni långt ute utan chans att ta er någonstans så förstår jag att du blev avskräckt.
Svar på tråden Hur ordnat var allt innan ni bestämde er för att bli skaffa barn?