• InaLo

    Hur ordnat var allt innan ni bestämde er för att bli skaffa barn?

    Tycker inte att allting måste vara ordnat innan man skaffar barn. Kan tycka att man kan jobba ca1,5 år på ett nytt jobb innan man planerar förändra ledigt. Både med tanke på arbetsgivare och föräldrapenning. Att ha ett hem är bra såklart. Man kan fixa många saker när man har barn också. Kanske inte första 2-3 månaderna men sedan.

  • InaLo
    Anonym (Vi) skrev 2018-06-13 11:39:21 följande:

    Vi hade många års äktenskap, var gifta, hade köpt gård och sparat pengar. Vi ville båda vara hemma länge med barnen och ville erbjuda våra barn den bästa möjliga uppväxten med mycket djur, stor trädgård, god ekonomi och mycket gemensam ledighet:)

    Vi har idag en pojke och en flicka och ett underbart äktenskap.

    Många skaffar barn utan att ha allt klart. Men då kan man inte skylla på ekonomin när pappan inte kan vara föräldraledig och barnen börjar dagis tidigt. Man måste också förstå att det tar extra lång tid att få köpa ev villa när man har barn att försörja, vab och föräldraledighet och mindre chanser att spara till handpenning. Man får göra sina val och vara redo för konsekvenserna.


    Jag tycker ändå att det är kul när livet utvecklas och går framåt hela tiden. Jag och sambon bode i en hyres lägnhet(3a) och hade en äldre bil när vårt första barn kom. Nu 13år senare bor vi i ett fint nytt hus med två nya bilar och kapital på banken och nu väntar 4:e barnet. Jag anser att Vi haft en rolig resa med att bygga upp våra liv. Tror i bland att det lätt är så att man fixat allt innan barnen. Sedan föder man 2-3 barn och allt känns kul. Sedan blir barnen 5-8 år och vardagen tar över. Alltig känns trist och händelselöst. Bara jobb, middag, hämta och lämna barn och två föreldrar som undrar om det alltid bara ska vara så här.
Svar på tråden Hur ordnat var allt innan ni bestämde er för att bli skaffa barn?