• Äldre 18 Jun 07:46
    27048 visningar
    26 svar
    26
    27048

    Hjälp, vilket märke är bäst för att täcka grått hår om man vill färga själv hemma?

    Jag har hållit på som du länge med mitt hår. Att färga mörkare hjälper inte. Snarare tvärt om. Ju mörkare hår desto skarpare kontrast med din utväxt. Färgar du bara benan eller hela håret varje gång? Jag har länge tänkt att låta det växa ut och nu har solen blekt mycket med så det är inte så skarp kant.

  • Äldre 18 Jun 07:52
    #4
    +1

    Jag använder Garnier och tycker att den är bra.

  • Äldre 18 Jun 20:56
    #16
    Helgapelga skrev 2018-06-18 14:55:45 följande:

    Tack, då behöver jag inte fundera på att färga mörkare, att det skulle hjälpa. 

    Den sorten jag använder (som är den enda jag testat) går till så att man först bara färgar rötterna och utväxten (man använder 2/3 av flaskan till det), låter det verka i 20 minuter, tar sedan det sista i flaskan på resten av håret och låter det verka i tio minuter. Jag skulle väldigt gärna vilja slippa allt detta, men är inte riktigt redo att acceptera mitt gråa hår än, för mig känns det för tidigt (i och med att det är så himla grått). Lycka till med ditt hår!


    Åh om du bara visste vad jag hade velat ha nån att prata med om detta. Som jag har hållit på alltså. Nu är ju inte mitt grått längre utan vitt! Jag har också hållit på sådär att färga så fort det har växt ut. Jag har de senaste åren funderat på att låta det växa ut men sen har det blivit att jag färgat igen. Sista åren har jag valt guldbrun och tom ljust guldbrun för att jag är så trött på kontrasten från mörkt hår. Jag har tom avfärgat håret för att få det ljusare för att det lättare ska smälta ihop med utväxten. Men det har blivit jättefult, typ gult så då har jag färgat mörkt igen. De här beteendet förstör ju håret så nu har jag bestämt mig. Nästan.. det har vuxit ut såpass att det ser vitt ut om jag sätter upp en hästsvans men mörkare när det är löst. Solen har blekt hatet med så nu borde det bli lättare att låta bli. Men man vet aldrig. Åhhhh va jobbigt de e med hår......
  • Äldre 19 Jun 09:46
    #22
    AmericanMommy skrev 2018-06-19 05:23:53 följande:

    Hoppas produkten funkar. Jag går till frisör och färgar var fjärde vecka. Funderar på att kanske göra håret ljusare istället så det gråa inte syns lika mycket när det växer ut. Önskar jag kunde acceptera mitt gråa hår.


    Hur mörkt är de färgade håret nu?
  • Äldre 19 Jun 21:30
    #24
    AmericanMommy skrev 2018-06-19 20:59:45 följande:

    Det är ljusbrunt just nu. Funderar på att göra blont istället då att det gråa inte syns lika mycket.


    Eller ljusa slingor till att börja med?
  • Äldre 19 Jun 21:36
    #25

    Jag har gjort inbakade flätor nu och runt panna o sidor är det vitt. Det andra är ljusbrunt. Jag sitter lite i samma sits då ja inte vet riktigt vad jag ska göra..Färga mörkt igen det vill ja ju inte för då är det som att börja på ruta ett igen. Vit utväxt å mörkt färgat hår. Näe, jag har funderat o funderat. Jag har ju försökt att blondera men det sliter nåt fruktansvärt på håret. Så jag har färgar ljust guldbrun. Men nu är det ett tag sen. Då tänkte jag att slingor borde ju göra att det syns mindre o slingor sliter ju mindre än om man avfärgar o sen blonderar. O det finns ingen garanti på att en blondering blir bra. Inte om man gör den själv.

Svar på tråden Hjälp, vilket märke är bäst för att täcka grått hår om man vill färga själv hemma?