• litenlinjal

    SNÄLLA HJÄLP MIG NI SOM HAFT UTOMKVEDES O OPERERAT EL metotrexat?!?!

    Jag fick också X för några månader sedan och valde metotrexatbehandling. Den tog tyvärr inte, utan X:et fortsatte att växa och jag fick ytterligare en metotrexatspruta efter en vecka. Tyvärr fick jag mycket ont efter några dagar och blev inlagd ett par nätter. När de var på väg att skriva ut mig fick jag extremt ont och det visade sig att jag hade mycket blod i buken för äggledaren hade brustit och jag fick opereras akut. Så nu sitter jag här en äggledare fattigare och väntar på att få börja försöka igen. Är fruktansvärt orolig för hur det ska gå att bli gravid igen och är framför allt rädd för ytterligare X och att jag ska vara infertil :(

  • litenlinjal
    Ida3434 skrev 2018-07-26 16:44:33 följande:

    Ush vilken skräckupplevelse. Så länge du har passage i den andra äggledaren ska det inte vara några problem att bli gravid. I värsta fall går det alltid med IVF.


    Ja det var nog något av det värsta jag har varit med om och har påverkat mig rätt rejält.. men det är skönt att det äntligen är över. Tyvärr hittade de misstänkt endometrios under operationen också, så jag har ju förstått att det kan ställa till det med :/ men du har rätt, ivf finns ju som en utväg om det krånglar med den andra äggledaren!
  • litenlinjal
    Ida3434 skrev 2018-07-26 17:32:42 följande:

    Du kan be om att få göra en spolning för att se om du har passage i den äggledare du har kvar. Om du har det så kanske det känns lite lättare. 

    Jag fick också blod i buken under mitt utomkveds, dock inte så mycket så de behövde göra något åt det men det var en av de värsta smärtorna jag har upplevt i mitt liv. 


    Tack för tipset! Jag ska kolla med dem om jag kan få göra det, men gissar att det är väntetid på det.

    Usch stackare! Vem hade trott att lite blod kunde göra så ont?
Svar på tråden SNÄLLA HJÄLP MIG NI SOM HAFT UTOMKVEDES O OPERERAT EL metotrexat?!?!