Inlägg från: Tremblement de Terre |Visa alla inlägg
  • Tremblement de Terre

    SNÄLLA HJÄLP MIG NI SOM HAFT UTOMKVEDES O OPERERAT EL metotrexat?!?!

    Hej, jag sitter med ett nyligen upptäckt x. Jag har inte ont men har blödit drygt två veckor och känner av kraftiga pirr på ena sidan. Kommer antagligen opereras imorgon, jag vill helst ta bort äggledaren för att bli av med allt snabbt och att inte riskera ärrvävnad som kan ställa till det när vi vill försöka igen. Jag har vant mig vid tanken på op nu och har förstått (hoppas det stämmer!) att man kan bli gravid relativt lätt med bara en äggledare.

    Mentalt är det fruktansvärt påfrestande!

  • Tremblement de Terre
    Ida3434 skrev 2018-08-08 15:52:47 följande:

    Jag beklagar ditt X. Hade ett i våras och är rädd att jag är på väg att få ett till nu. Det är just ärrvävnaden efter operationen som kan göra det svårare att bli gravid men så länge du har passage i den andra äggledaren bör det inte vara några problem. 

    Mitt X tog kroppen hand om själv men det tog 2 månader med flera besök på akuten pga smärtor och blödningar. Hellre det att slippa operation. 

    Har din läkare sagt något om att kroppen kan ta hand om det själv? Vad ligger ditt HCG-värde på? 

    Kram 


    Det var för stort för att läka ut själv så de tog bort hela äggledaren igår! Det känns ändå väldigt bra för de kollade samtidigt den andra och den plus båda äggstockarna ser bra ut. Tre läkare intygade att att det inte skulle ha nån drastisk effekt på fertiliteten. hCG låg lågt, bara kring 300. Trots det hade det spruckit om ett par dagar om jag inte åkt in.
  • Tremblement de Terre
    Ida3434 skrev 2018-08-09 18:45:10 följande:

    Oj, vilken tur att du åkte in. Mitt låg på över 700 när jag åkte in men då sa de att det var så lite så det var ingen risk att det skulle spricka så länge det inte fortsätter öka. 

    Skönt att övrigt ser bra ut. Hur gick operationen? Hur mår du nu efteråt?


    Hej igen! Operationen gick jättebra, inga komplikationer och jag var uppe på benen bara någon timme efteråt. De hittade en liten folliikelcysta på den andra äggstocken som de tog bort. Det är ju inget farligt men skönt att de rensar bort onödiga saker :) Kom hem igår och är trött såklart, det stramar kring stygnen och det gör ont vid hastiga rörelser.

    Jag blödde i tre veckor innan op så livmodern verkar helt tömd nu, kommer bara lite småskvättar så det är jätteskönt.
  • Tremblement de Terre

    Det står förresten "spolning och sugning" I journalen angående den vänstra äggstocken (den med cystan) Antar att de spolade den friska äggledaren då för säkerhets skull? Någon som vet?

  • Tremblement de Terre
    Ida3434 skrev 2018-08-10 15:34:56 följande:

    Vad roligt att höra att det gick så bra, känns tryggt ifall jag råkar ut för det igen. Att höra bra historier kring det. :) 

    ja de gjorde nog en spolning :) Skönt att det gjort. 


    Ja jag blev oerhört bra omhändertagen på sjukhuset. De var väldigt försiktiga och struntade till och med i någon sorts tång som annars förs in i livmodern under op ifalll det mot all förmodan skulle ha suttit ett litet gömt foster där också.

    Jag har bara positiva saker att säga om min operation, hoppas att det kan lugna och hjälpa andra som hittar denna tråd!
Svar på tråden SNÄLLA HJÄLP MIG NI SOM HAFT UTOMKVEDES O OPERERAT EL metotrexat?!?!