• Äldre 23 Aug 15:24
    29231 visningar
    354 svar
    354
    29231

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Hej!

    Hittade den här tråden och jag är i samma sits. Jag och min sambo har en son på tre år och har försökt få ett syskon i över två år. En utredning var visat superspermier och att jag har gott om äggblåsor (trots att jag snart blir 34 år, tack vare att jag har multicystiska äggstockar) men att jag har hydrosalpinx på vänster sida, d v s att min vänstra äggledare är vätskefylld. Detta gör att spermierna endast kan befrukta ägg som lossar från min högra äggstock, där spolning visar ?viss passage?. Hydrosalpinx gör även att äggledaren kan läcka vätska till livmodern som gör att befruktade ägg inte fäster eller framkallar missfall. Ska träffa vår specialistläkare igen nästa vecka men förmodligen ska vi ?stänga av? vänster äggledare med kirurgi innan vi kan påbörja IVF. Allt känns så himla långt borta och jag blir mer och mer deppig. Vi har under sommaren provat med Letrozol och är inne på omgång tre. ALLA blir gravida runt mig och jag får så dåligt samvete över att jag inte kan glädjas deras graviditeter, det känns bara som att alla smiter före i kön. Oj vilket långt inlägg det blev, behövde nog skriva av mig.

    Skönt att se att man inte är ensam om att kämpa, tillsammans ska vi orka!

    Kram

  • Äldre 24 Aug 23:55
    #51

    Jo det är klart att det är skönt att veta vad felet är, man har något att skylla på. Operationen ska vara enkel, men alltid läskigt med operation och narkos.

    Det där med ålder är lurigt. Man känner att man har åldern emot sig men så blir massa äldre kvinnor gravida på naturlig väg. Man ska nog inte oroa sig för mycket om det ändå, men det är lätt att säga.

    Åh, jag vet! Min son vill ha en lillasyster. Han säger ?mamma jag kommer älska lillasyster, hon ska få leka med mina bilar?. Mitt hjärta går sönder.

    Hur ska ni gå vidare? IVF?


    Kawi skrev 2018-08-24 12:10:00 följande:

    Jag och min man är i samma sits, har en son på 3,5 och har försökt i snart två år. Försökte starta en tråd för oss som är lite i samma skede och har lyckats en gång, men lite dålig respons.. :)

    Vi gjorde fertilitetsutredning i våras som visade på ?inga fel?, vilket på ett sätt är ännu mer frustrerande.

    Jag är 36 så börjar ha åldern emot mig, men UL visade på bra med ägganlag.

    Har inte hört talas om Hydrosalpinx, förstår om det är jobbigt att känna att man har något som jobbar emot en - samtidigt finns det något att åtgärda och som går att ?ta på? - kanske kommer det göra hela skillnaden..? Är det en enkel operation..?

    Jag har också jättejobbigt med dem runt omkring oss som spottar ur sig barn på löpande band, och det gör så ont att höra sonen prata om att andra har ?lillebror?.

    Någonstans måste man hitta styrka att fortsätta <3

    Kram till dig!


  • Äldre 24 Aug 23:58
    #52

    Exakt! Mina gravida vänner klagar på illamående och trötthet, jag skulle göra vad som helst för att byta med dem och vara så tacksam.


    Dontgiveup skrev 2018-08-23 21:02:22 följande:

    jag kan känna igen det där med att alla andra blir gravida, visa har till och med hunnit föda och här sitter jag. jag tror att vi får försöka tänka att snart är det våran tur, vi måste bara kämpa lite hårdare än andra och det kommer bara göra oss starkare och jag tror till och med att vi kommer pussa på våran bäbis extra mycket när vi lyckats.jag har till och med tänkt när jag varit väldigt nere att "snälla ge mig bara ett plus på testet bara för en dag,jag vill bara se ett positivt test. vi ska kämpa.


  • Äldre 27 Aug 10:26
    #56

    Ja jag har också hört om Charlotte Perelli, det inbringar ju ändå lite hopp. Vår läkare påpekade också min ålder så han tycker inte det finns något att vänta på än IVF.

    Härligt att ni tagit steget, hoppas det kommer gå smidigt. Vilken stad ligger kliniken i?

    Jag har bokat tid hos vår läkare nu på onsdag 29/8 för att lägga upp en plan tänker jag mig. Kliniken som gör IVF var stängd under sommaren så då fick vi prova Letrozol och ett strikt liggschema. Inget plus än så länge.


    Kawi skrev 2018-08-27 07:11:28 följande:

    Förstår att det är lite nervöst med operation - har själv aldrig sövts och tycker det verkar lite läskigt. Men på ett sätt skönt att ha någonting som går att åtgärda. Ja jag vet inte vad som är bäst :o

    Jag vet också många som är äldre än jag som verkar ha blivit gravida väldigt lätt, läste igår också om Charlotte Perelli som tydligen är 45. Man tycker ju ändå inte att man är lastgammal men på fertilitetsutredningen var han väldigt snabb med att säga att vi inte har mycket tid.

    Ja det är ju nästan allra mest för sonens skull man vill lyckas, ett syskon är ju liksom dem finaste gåvan han kan få. Det gör ont i hjärtat.

    Vi har nu till slut bokat ett uppststartsmöte för IVF, har första mötet 3/9. Hoppas komma igen fort.

    När blir nästa steg för er..?


  • Äldre 28 Aug 21:46
    #59

    De prover som har en referensintervall utskriven är ju normala vad jag kan se, verkar lovande.


    Barnlängtan31år skrev 2018-08-28 14:54:19 följande:

    Puff*


  • Äldre 31 Aug 09:32
    #62

    Välkommen! Förstår verkligen din frustration att bara få vänta och vänta.

    Jag träffade min läkare i onsdags och han tyckte jag skulle prova Donaferty i väntan på nästa steg, så jag började igår. Donaferty är ett kosttillskott för den med PCOS som ska öka chansen att bli gravid, tror det ska hjälpa till att återställa hormonbalansen om jag förstått det rätt. Kanske kan va nåt för dig? Jag har inte PCOS utan något mellanting mellan det och vanliga äggstockar.


    Luno skrev 2018-08-31 09:13:20 följande:

    Hej! Så skönt att se att jag (och min sambo) inte är ensam. Vill tyvärr också vara med i eran klick. 

    Jag är 28, sambon 32. Vi slutade med p-piller januari 2017. Men under hela första året hade jag varken ÄL eller mens. Men maskineriet såg bra ut i ultraljud. Har oregelbundna och långa cykler efter att det kommit igång så det är inte lätt och även om vi ÄL-testat och prickat av med sex vid rätt tidpunkt har inget hänt. 

    Nästa steg är nu på tisdag då jag ska ringa och komma igång med fertilitetsutredning. Men känns jättejobbigt. Har inte gjort annat än att ringa till läkare och de tycker att vi ska vänta och vänta och vänta. Nu när de öppnar så måste jag väl också vänta på att ens få en tid. 

    Känner precis som dig TS att tiden rinner ut. Så många om. Om vi bara slutat med p-piller tidigare, om jag satt ner foten ordentligt hos doktorn istället för att gå med på att vänta och äta primolut istället för tex pergotime, om jag provat fler naturläkemedel... 

    Har ni något emot att vi gör en sammanställning som man kan kopiera när något händer i ens utredning? Har sett det i andra trådar och gör det lite lättare att hänga med på vars alla är. Även ni som redan fått plus så vi vet hur det gick för er! Här är min om någon vill lägga på.

    Luno: 28 år, sambo 32. Försökt sen jan 2017. Ingen mens i ett år, nu långa och oregelbundna cykler (35-52). Allt ser bra ut på ultraljud och värden. Hemmatest visar bra simmare. Ev PCOS? Ska ta kontakt för att börja infertilitetsutredning 4/9.


  • Äldre 1 Sep 22:03
    #65

    Hej! Tack för att du delar med dig och stort grattis till graviditeten. Jag går hos en läkare på en privat klinik i Södertälje. Han har remitterat mig till Carl von Linné kliniken för IVF. Han vill att läkarna där ska bedömma hur vi gör med äggledaren, han ska ringa på måndag. Låter väldigt läskigt att ta bort båda. Vi kommer också få betala själva då vi har en treåring son.


    jaktenpaflow skrev 2018-08-31 10:18:37 följande:

    Hejsan! Förlåt om jag bara hoppar in här men ville bara peppa/ dela min historia med dig! Jag känner så igen mig i din historia! Jag och min man har försökt med syskon sen april 2017 till vår dotter född 2016. Ingenting hände och i våras påbörjade vi en fertilitetsutredning. De hittade precis som på dig en vätskefylld äggledare men den andra såg fin ut på ultraljud. Jag bokade tid hos Jan Holte på Carl Von Linne kliniken (väldigt kunnig läkare) och ville få en andra bedömning av mitt tillstånd. Han sa att han tyckte jag skulle operera bort båda äggledarna och satsa på IVF. För när man har haft infektionen så går den oftast upp till båda och kan lämna infektioner och skador som inte syns som kan göra det svårt att bli gravid naturligt och även vid IVF. Jag kände mig inte så bekväm med det då jag tyckte att de kunde lämna den som såg bra ut på ultraljud. Sen opererade jag mig den 19 juni och den läkaren sa samma sak. Vill du ha de bästa oddsen att bli gravid ta bort båda äggledarna och gör IVF. Jag gav honom mitt medgivande och de plockade bort båda äggledarna. De kunde se att den andra som såg superfin ut på ultraljud var skadad i tratten och aldrig skulle kunna plocka upp ett ägg. Efter detta så på påbörjade vi en ivf behandling i mitten på juli och nu i mitten på augusti så fick vi vårt efterlängtade plus! Är bara i v 8 så mkt kan hända men gravid är jag:) Så kolla verkligen med olika läkare vad de tycker om att behålla äggledarna för mina var väldigt tydliga med att det kan försämra ivf chanserna. Jag blev ju såklart väldigt orolig och ledsen men nu ångrar jag mig inte för en sekund. Dessvärre fick vi ju betala IVF själva eftersom vi redan har ett barn:( Vart går ni?


  • Äldre 4 Sep 12:20
    #71

    Sammanfattning:

    H@llon: Snart 34 år, sambo 32 år. Har en treårig son. Försökt sedan sommaren 2016. Efter fertilitetsutredning fick jag i våras reda på att jag har hydrosalpinx på vänster sida, bra äggreserver, superbra spermaprov. Väntar IVF (måste dock ev stänga av äggledaren innan). Undertiden kör vi med Letrozol, liggschema och nu också Donaferty.

  • Äldre 4 Sep 18:23
    #73

    Eller hur, man är ju hur otålig som helst att bara komma igång. Men de måste väl fråga ändå antar jag.

    Usch nu fick jag ännu mer ångest om vilket paket man ska välja. Har tänkt att de säkert kan baka om ett första försök till ett trepack om det skiter sig, men så är alltså inte fallet? Det är som att sparka på den som redan ligger ner, i mina ögon. Ska er arbetsgivare betala med oskattade pengar?

    Min läkare skulle ringt igår och talat om ifall jag måste stänga av äggledaren innan IVF men han ringde aldrig. Idag fick jag även mens så det känns inge bra alls just nu. :(


    Kawi skrev 2018-09-04 11:15:11 följande:

    Hej! Vi hade inbokat ett första uppstartsmöte för IVF igår morse - vi går på Nordic IVF i Göteborg. Kändes lite surrealistiskt att sitta där, men nu är vi igång. Trodde man ju aldrig :) sonen kom verkligen till på första försöket men nu har vi försökt aktivt i 1 år och 9 månader utan resultat, så något fel måste det vara..?

    Fick utskrivet alla olika piller och sprutor för att vara redo vid mensens första dag. Hon frågade liksom flera gånger "när vi ville börja", om det är den här cykeln eller någon annan månad - lite konstigt fråga kände jag, det känns ju som att man väntat tillräckligt och när vi äntligen fick tid för uppstart så vill man ju bara komma igång!

    Nu funderar vi mest på att om vi ska köpa ett eller tre försök - först var jag helt säker på att köpa 3-pack, eftersom det lär bli mycket stress och press om man bara har ett försök - då kanske det inte funkar bara av den anledningen, typ.. Och behöver man köpa fler försök så blir det ju dyrare att köpa "ett och ett". Men köper man trepack, och det funkar på första försöket, så återbetalas ingenting av pengarna - det känns som stora pengar i sjön liksom.. hur tänker ni andra, som betalar själva..?

    Min sammanfattning ser väl ut nånting så här:

    Kawi: 36 år, min man 39, har en son på 3.5 år och har försökt aktivt sedan januari 2017. Testat allt (livsstil, vitaminer, liggschema osv..) Gjorde fertilitetsutredning i april 2018 som visade att allt ser bra ut. Uppstartsmöte för IVF 3/9. Privat klinik Göteborg.


  • Äldre 4 Sep 18:30
    #74

    Å nej vilken besvikelse. Nytt försök imorgon!

    Känn dig inte dum. Det funkar inte och ni söker hjälp, det har ni all rätt att göra. Tyvärr kan det bli en hel del väntan, vi fick många långa månader. Söker ni via Landstinget eller privat?

    Jag har också en skitdag. Blir alltid deprimerad och gråtfärdig när jag får mens.. igen. :(


    Luno skrev 2018-09-04 12:16:53 följande:

    Känns så jävla piss idag. Jag har väntat hela sommaren på att de ska öppna och idag är dagen. Jag är ledig och gick upp tidigt. Provade ringa flera gånger men de öppnade inte fören 7.45 Jag ringde en minut efter att de öppnat telefonen. "Tyvärr finns inga lediga tider att bli uppringd på idag. KLICK"

    </3

    Fanns iallafall ett formulär som öppnats där man kunde skicka in. Men känner mig så dum. När jag svara på alla frågor så verkar ju allt tiptop. inga problem hittas, jag har cykel om än krånglig, vi har inte försökt såå länge sen min cykel kom igång. Vi ligger inte varannan dag. Det är väl bara mitt fel att det inte blivit. Inte legat nog mycket eller tränat nog, eller ätit nog bra.

    Tänk om de inte tar in oss. Tänk om det bara är min otålighet som är problemet. Men tänk också tvärtom. Om sambon skjuter blanks så är det bortkastad tid att fortsätta försöka. Eller om det är något med mig som inte upptäckts.

    Vill bara gömma mig under täcket. Känner jag vården rätt så ska nya tester göras och ditten och datten och SEN kanske jag får typ letrozol. Och ska vänta. Och prova. Och slappna av.

    Känner mig så urlakad av att vänta. Som att det holkar ur mig.


Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...