• Äldre 16 Aug 15:00
    29396 visningar
    354 svar
    354
    29396

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    Anonym1891 skrev 2018-06-27 11:57:27 följande:
    Nej det blev helt fel, B-50 menade jag såklart! Har för mig att det ska vara bra mot kort lutealfas. Jag köpte B-complex 50 i en hälsoaffär.

    Vi har försökt i snart två år utan framgång - och jag har ätit typ alla kosttillskott och vitaminer jag fått tips om/blivit rekommenderad - apiforce, d-vitamin, c-vitamin, omega 3, rosenrot, bisolvon, zink och folsyra - dock har det inte gjort någon skillnad.


    Jag har dock aldrig tagit b-vitamin, då jag inte läst om detta - är det någon särskild sort man ska ta? Allt är värt att prova liksom... :) 

  • Äldre 24 Aug 12:10
    #46

    Jag och min man är i samma sits, har en son på 3,5 och har försökt i snart två år. Försökte starta en tråd för oss som är lite i samma skede och har lyckats en gång, men lite dålig respons.. :)

    Vi gjorde fertilitetsutredning i våras som visade på ?inga fel?, vilket på ett sätt är ännu mer frustrerande.

    Jag är 36 så börjar ha åldern emot mig, men UL visade på bra med ägganlag.

    Har inte hört talas om Hydrosalpinx, förstår om det är jobbigt att känna att man har något som jobbar emot en - samtidigt finns det något att åtgärda och som går att ?ta på? - kanske kommer det göra hela skillnaden..? Är det en enkel operation..?

    Jag har också jättejobbigt med dem runt omkring oss som spottar ur sig barn på löpande band, och det gör så ont att höra sonen prata om att andra har ?lillebror?.

    Någonstans måste man hitta styrka att fortsätta <3

    Kram till dig!


    H@llon skrev 2018-08-23 15:24:43 följande:

    Hej!

    Hittade den här tråden och jag är i samma sits. Jag och min sambo har en son på tre år och har försökt få ett syskon i över två år. En utredning var visat superspermier och att jag har gott om äggblåsor (trots att jag snart blir 34 år, tack vare att jag har multicystiska äggstockar) men att jag har hydrosalpinx på vänster sida, d v s att min vänstra äggledare är vätskefylld. Detta gör att spermierna endast kan befrukta ägg som lossar från min högra äggstock, där spolning visar ?viss passage?. Hydrosalpinx gör även att äggledaren kan läcka vätska till livmodern som gör att befruktade ägg inte fäster eller framkallar missfall. Ska träffa vår specialistläkare igen nästa vecka men förmodligen ska vi ?stänga av? vänster äggledare med kirurgi innan vi kan påbörja IVF. Allt känns så himla långt borta och jag blir mer och mer deppig. Vi har under sommaren provat med Letrozol och är inne på omgång tre. ALLA blir gravida runt mig och jag får så dåligt samvete över att jag inte kan glädjas deras graviditeter, det känns bara som att alla smiter före i kön. Oj vilket långt inlägg det blev, behövde nog skriva av mig.

    Skönt att se att man inte är ensam om att kämpa, tillsammans ska vi orka!

    Kram


  • Äldre 27 Aug 07:11
    #55

    Förstår att det är lite nervöst med operation - har själv aldrig sövts och tycker det verkar lite läskigt. Men på ett sätt skönt att ha någonting som går att åtgärda. Ja jag vet inte vad som är bäst :o

    Jag vet också många som är äldre än jag som verkar ha blivit gravida väldigt lätt, läste igår också om Charlotte Perelli som tydligen är 45. Man tycker ju ändå inte att man är lastgammal men på fertilitetsutredningen var han väldigt snabb med att säga att vi inte har mycket tid.

    Ja det är ju nästan allra mest för sonens skull man vill lyckas, ett syskon är ju liksom dem finaste gåvan han kan få. Det gör ont i hjärtat.

    Vi har nu till slut bokat ett uppststartsmöte för IVF, har första mötet 3/9. Hoppas komma igen fort.

    När blir nästa steg för er..?


    H@llon skrev 2018-08-24 23:55:06 följande:

    Jo det är klart att det är skönt att veta vad felet är, man har något att skylla på. Operationen ska vara enkel, men alltid läskigt med operation och narkos.

    Det där med ålder är lurigt. Man känner att man har åldern emot sig men så blir massa äldre kvinnor gravida på naturlig väg. Man ska nog inte oroa sig för mycket om det ändå, men det är lätt att säga.

    Åh, jag vet! Min son vill ha en lillasyster. Han säger ?mamma jag kommer älska lillasyster, hon ska få leka med mina bilar?. Mitt hjärta går sönder.

    Hur ska ni gå vidare? IVF?


  • Äldre 4 Sep 11:15
    #68
    H@llon skrev 2018-08-27 10:26:02 följande:

    Ja jag har också hört om Charlotte Perelli, det inbringar ju ändå lite hopp. Vår läkare påpekade också min ålder så han tycker inte det finns något att vänta på än IVF.

    Härligt att ni tagit steget, hoppas det kommer gå smidigt. Vilken stad ligger kliniken i?

    Jag har bokat tid hos vår läkare nu på onsdag 29/8 för att lägga upp en plan tänker jag mig. Kliniken som gör IVF var stängd under sommaren så då fick vi prova Letrozol och ett strikt liggschema. Inget plus än så länge.


    Hej! Vi hade inbokat ett första uppstartsmöte för IVF igår morse - vi går på Nordic IVF i Göteborg. Kändes lite surrealistiskt att sitta där, men nu är vi igång. Trodde man ju aldrig :) sonen kom verkligen till på första försöket men nu har vi försökt aktivt i 1 år och 9 månader utan resultat, så något fel måste det vara..?


    Fick utskrivet alla olika piller och sprutor för att vara redo vid mensens första dag. Hon frågade liksom flera gånger "när vi ville börja", om det är den här cykeln eller någon annan månad - lite konstigt fråga kände jag, det känns ju som att man väntat tillräckligt och när vi äntligen fick tid för uppstart så vill man ju bara komma igång!


    Nu funderar vi mest på att om vi ska köpa ett eller tre försök - först var jag helt säker på att köpa 3-pack, eftersom det lär bli mycket stress och press om man bara har ett försök - då kanske det inte funkar bara av den anledningen, typ.. Och behöver man köpa fler försök så blir det ju dyrare att köpa "ett och ett". Men köper man trepack, och det funkar på första försöket, så återbetalas ingenting av pengarna - det känns som stora pengar i sjön liksom.. hur tänker ni andra, som betalar själva..?


    Min sammanfattning ser väl ut nånting så här:


    Kawi: 36 år, min man 39, har en son på 3.5 år och har försökt aktivt sedan januari 2017. Testat allt (livsstil, vitaminer, liggschema osv..) Gjorde fertilitetsutredning i april 2018 som visade att allt ser bra ut. Uppstartsmöte för IVF 3/9. Privat klinik Göteborg.

  • Äldre 5 Sep 09:41
    #84
    H@llon skrev 2018-09-04 18:23:29 följande:

    Eller hur, man är ju hur otålig som helst att bara komma igång. Men de måste väl fråga ändå antar jag.

    Usch nu fick jag ännu mer ångest om vilket paket man ska välja. Har tänkt att de säkert kan baka om ett första försök till ett trepack om det skiter sig, men så är alltså inte fallet? Det är som att sparka på den som redan ligger ner, i mina ögon. Ska er arbetsgivare betala med oskattade pengar?

    Min läkare skulle ringt igår och talat om ifall jag måste stänga av äggledaren innan IVF men han ringde aldrig. Idag fick jag även mens så det känns inge bra alls just nu. :(


    Ja vi var först säkra på att vi skulle köpa trepack, men har faktiskt tänkt om och kör på 1 försök - känns jobbigt bara att skriva det tycker jag :) Blir typ stressad redan.


    Min man är helt övertygad om att vi ska köpa ett nu, och jag la mig väl, typ. Misslyckas det så kan det inte "bakas om till ett trepack" utan då får man köpa ett "helt nytt" trepack i så fall.


    Om de inte lyckas få ut några ägg så återbetalas 75% av pengarna, men just den delen är jag inte så orolig för, då alla sagt att jag har så mycket äggblåsor (kanske inte behöver betyga något? ) . Ja jag vet inte, känner mig jättenervös och orolig över hela grejen.


    Så jobbigt med en deppdag - jag har dom också. Konstigt vore det annars! Var deppig ett tag, jag tror man behöver få ut det, och försök sedan fokusera på något annat. Något att lägga tankarna på. I mitt fall har jag hemnetsurfat och gått på massa visningar när jag har varit deppig, hehe. Sen är man plötsligt på en ny cykel och det känns lite bättre igen, något litet hopp som tänds igen. Kram till dig <3 


     


     

  • Äldre 6 Sep 10:14
    #89
    H@llon skrev 2018-09-05 20:52:31 följande:

    Förstår precis, som att man inte är nog stressad innan. Hoppas det funkar för er på första försöket. Jag har också många äggblåsor så jag hoppas de plockas många ägg när det väl är dags.

    Haha, hemnet är härligt. Är ni på jakt efter nytt boende? Oftast är det just dagen jag får mens som är värst, jag blir riktigt sänkt och verkligen ledsen. Sedan går livet vidare och som du säger så är man snart inne på en ny omgång och man får lite nytt hopp. Skönt att någon förstår. Kram


    Jag vågar verkligen inte tro att det ska gå på första försöket.. men min man menar på att om jag har så mycket ägg som de påstår, så ska det vara chans att vi får ut många, och då kanske även några till frysen. Då har vi ju i så fall flera försök, fastän vi köpt 1-pack.. Ja vi får testa och se helt enkelt. Det är ju inte billigt heller så man har inte lust att köpa hur många som helst, ett och ett. 


    Jo vi letar nytt boende lite till och från :) (mest när jag är deppad, haha). Vi trivs bra där vi bor men har dåligt med barn i området och söker väl lite efter ett mer barnvänligt område, så att det blir lite mer socialt både för oss och sonen. 

  • Äldre 8 Oct 06:49
    Lillatjejen1992 skrev 2018-10-07 23:25:12 följande:

    Nyligen separerat från min partner.. Riktigt tråkigt. Båda väldigt trasiga efter allt med barnlösheten och oseriös utredning :(


    Nej så tråkigt! Kanske är det en paus ni behöver..? Ja, det tär ju verkligen både på en själv och relationen, tyvärr.. :( Kram till dig.
  • Äldre 8 Oct 06:52

    Vi påbörjade hormonsprutor 14/9, äggplock 24/9 och insättning av ett femdagars den 29/9.... Har testdag den 12/10 men tjuvtestade faktiskt imorse då det är 14 dagar sedan äggplock (=ägglossning) och fick ett plus på stickan.... vågar verkligen inte tro något efter de 200 test vi tagit de senaste två åren, och kliniken sa tydligt att man inte ska testa innan testdag då hormonerna kan göra att det visar fel...

  • Äldre 8 Oct 10:15
    Jooosen skrev 2018-10-08 09:17:45 följande:

    Äggplock idag! Allt har gått snabbt för oss från utredning till dagsläget! Inga fel hittade på oss. Hoppas de kan få ut fina ägg idag. Så värt att äntligen ta tag i barnlösheten på riktigt.


    Lycka till idag, det kommer gå jättebra! Jag var väldigt nervös för äggplock men i ärlighetens namn kände jag i stort sett ingenting, vågade nästan inte säga det för alla runt omkring var så himla omhändertagande och tog hand om en med sån omsorg liksom.. Glad
  • Äldre 9 Oct 19:35
    Jooosen skrev 2018-10-08 10:23:48 följande:

    Tack!! Åå hoppas på samma då! Såg att du plussat? Är det efter första ivfen? Vad hade ni för problem? Grattis!!


    Hoppas det gick bra idag..? Ja, detta är första ivf-försöket, och de hittade inget problem utan vi tillhör gruppen ?oförklarliga?...
  • Äldre 9 Oct 19:36
    Barnlängtan31år skrev 2018-10-09 17:51:33 följande:

    Spännande! Håller tummarna!


    Tack! :)
  • Äldre 9 Oct 21:06
    Jooosen skrev 2018-10-09 19:43:22 följande:

    Nej det var faktiskt förjävligt! Mina äggstockar lågt högt upp så var svåra o nå. Tjöt mig igenom alltihop :(. Okej samma som oss. Inget hittat alls. Vart har du gjort ivf? Kram


    Åh nej fy, din stackare! Usch så jobbigt :(

    Vi går på privat klinik i Göteborg, och ni..?
  • Äldre 10 Oct 09:08
    Jooosen skrev 2018-10-09 21:30:33 följande:
    Ja! Hoppas man inte behöver göra om det! Okej, går via landstinget i Stockholm. Satte du in efter 2 eller 5 dagar?
    Femdagars, vi fick ut 8 ägg och fem befruktades, ett av dem sattes in på dag fem, av de övriga fyra kunde inget frysas tyvärr, så det är bara det här ägget att hoppas på .. Glad
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...