• Äldre 31 Aug 10:18
    29210 visningar
    354 svar
    354
    29210

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    H@llon skrev 2018-08-23 15:24:43 följande:

    Hej!

    Hittade den här tråden och jag är i samma sits. Jag och min sambo har en son på tre år och har försökt få ett syskon i över två år. En utredning var visat superspermier och att jag har gott om äggblåsor (trots att jag snart blir 34 år, tack vare att jag har multicystiska äggstockar) men att jag har hydrosalpinx på vänster sida, d v s att min vänstra äggledare är vätskefylld. Detta gör att spermierna endast kan befrukta ägg som lossar från min högra äggstock, där spolning visar ?viss passage?. Hydrosalpinx gör även att äggledaren kan läcka vätska till livmodern som gör att befruktade ägg inte fäster eller framkallar missfall. Ska träffa vår specialistläkare igen nästa vecka men förmodligen ska vi ?stänga av? vänster äggledare med kirurgi innan vi kan påbörja IVF. Allt känns så himla långt borta och jag blir mer och mer deppig. Vi har under sommaren provat med Letrozol och är inne på omgång tre. ALLA blir gravida runt mig och jag får så dåligt samvete över att jag inte kan glädjas deras graviditeter, det känns bara som att alla smiter före i kön. Oj vilket långt inlägg det blev, behövde nog skriva av mig.

    Skönt att se att man inte är ensam om att kämpa, tillsammans ska vi orka!

    Kram


    Hejsan! Förlåt om jag bara hoppar in här men ville bara peppa/ dela min historia med dig! Jag känner så igen mig i din historia! Jag och min man har försökt med syskon sen april 2017 till vår dotter född 2016. Ingenting hände och i våras påbörjade vi en fertilitetsutredning. De hittade precis som på dig en vätskefylld äggledare men den andra såg fin ut på ultraljud. Jag bokade tid hos Jan Holte på Carl Von Linne kliniken (väldigt kunnig läkare) och ville få en andra bedömning av mitt tillstånd. Han sa att han tyckte jag skulle operera bort båda äggledarna och satsa på IVF. För när man har haft infektionen så går den oftast upp till båda och kan lämna infektioner och skador som inte syns som kan göra det svårt att bli gravid naturligt och även vid IVF. Jag kände mig inte så bekväm med det då jag tyckte att de kunde lämna den som såg bra ut på ultraljud. Sen opererade jag mig den 19 juni och den läkaren sa samma sak. Vill du ha de bästa oddsen att bli gravid ta bort båda äggledarna och gör IVF. Jag gav honom mitt medgivande och de plockade bort båda äggledarna. De kunde se att den andra som såg superfin ut på ultraljud var skadad i tratten och aldrig skulle kunna plocka upp ett ägg. Efter detta så på påbörjade vi en ivf behandling i mitten på juli och nu i mitten på augusti så fick vi vårt efterlängtade plus! Är bara i v 8 så mkt kan hända men gravid är jag:) Så kolla verkligen med olika läkare vad de tycker om att behålla äggledarna för mina var väldigt tydliga med att det kan försämra ivf chanserna. Jag blev ju såklart väldigt orolig och ledsen men nu ångrar jag mig inte för en sekund. Dessvärre fick vi ju betala IVF själva eftersom vi redan har ett barn:( Vart går ni?
  • Äldre 2 Sep 00:29
    #66
    H@llon skrev 2018-09-01 22:03:51 följande:

    Hej! Tack för att du delar med dig och stort grattis till graviditeten. Jag går hos en läkare på en privat klinik i Södertälje. Han har remitterat mig till Carl von Linné kliniken för IVF. Han vill att läkarna där ska bedömma hur vi gör med äggledaren, han ska ringa på måndag. Låter väldigt läskigt att ta bort båda. Vi kommer också få betala själva då vi har en treåring son.


    Ja jag tyckte också det lät läskigt att ta bort båda men när jag väl ställde in mig på att vi ändå skulle göra IVF så ville jag verkligen optimera chanserna. Men läkarna på CVL är verkligen super och hoppas du får ett bra intryck av dem och att de hjälper dig att komma fram till ett tryggt och bra beslut för just er! Lycka till!
  • Äldre 4 Sep 18:51
    #76
    H@llon skrev 2018-09-04 18:38:48 följande:

    Jag hoppas det. Min läkare skulle ringt igår men gjorde inte det. Tack så mycket!

    Hur gjorde ni? Valde ni ett försök eller köpte trepack?


    Vad konstigt! Hade ni fått en tid på Carl Von Linne? Jag hade så svårt att välja mellan trepack och ett försök men tillslut valde vi ett försök. Sen skulle FET kosta 15.000kr per gång. Jag baserade beslutet på att jag har väldigt många äggblåsor, nästan lite PCO så enligt läkaren brukade dem patienterna nästan alltid få ut fler ägg, men även riskera att bli överstimulerad. Vi har inga andra fel och vi har fått ett barn på naturlig väg. Så vi hade väldigt bra odds. Så jag tänkte att vi kan göra två hela behandlingar för paketpriset och chansen att vi skulle lyckas på någon av dem var ändå rätt god. Hade inte tänkt lika om vi inte hade ett barn sen tidigare, dålig äggreserv, problem med ägglossning, spermier mm. Nu hade vi den otroliga turen att lyckas på första och har två fina blastocyster i frysen. Men är ju bara i v 8 så mkt kan ju hända<3
  • Äldre 4 Sep 18:54
    #77
    H@llon skrev 2018-09-04 18:38:48 följande:

    Jag hoppas det. Min läkare skulle ringt igår men gjorde inte det. Tack så mycket!

    Hur gjorde ni? Valde ni ett försök eller köpte trepack?


    Gick det snabbt för er att få sonen?
  • Äldre 4 Sep 19:41
    #79
    H@llon skrev 2018-09-04 19:20:04 följande:

    Tack för info! Typ samma som oss då jag har många äggblåsor (befinner mig mellan PCOS och normal) och min sambo har bra spermier samt att vi fått ett barn på naturlig väg. Han blev till på andra ägglossningen så vi hade verkligen inte förväntat oss det här.


    Nej inte vi heller! Så himla sjukt! Har de sagt till dig varför du fått en sån infektion? Hur Känner du inför en eventuell operation?
  • Äldre 4 Sep 20:56
    #82
    H@llon skrev 2018-09-04 20:42:30 följande:

    Vet ni var din infektion beror på?


    Nej de ville typ inte en spekulera i det men förmodligen efter förlossningen eller en gammal klamydiainfektion vilket jag inte tror. Har haft den en gång men då gick jag antibiotika efter en vecka och sen var den borta..
  • Äldre 5 Sep 15:10
    #85
    H@llon skrev 2018-09-04 21:10:26 följande:

    Nej det gör väl ingen skillnad, man har det ju ändå. Jag har anmält det men tvivlar på att jag får nån kompensation.


    Om det är så att du har en sjukdomsförsäkring ej sjuk eller olycksfall så kan du få kompensation därifrån om det är så att du behöver operera bort äggledarna. Så kolla det!
  • Äldre 6 Sep 22:54
    #91
    H@llon skrev 2018-09-06 21:15:28 följande:

    Min läkare ringde idag. Två läkare på Carl von Linne hade diskuterat och kommit fram till att låta mina äggledare vara kvar pga risker. Vet inte vad för risker, ska prata mer när jag ska träffa honom 25/9. Då ska vi tydligen starta IVF.


    Vad skönt!! Skönt att träffa dem direkt och prata i lugn och ro:) Spännande att komma igång med IVF så snabbt:)
  • Äldre 7 Sep 17:36
    #93
    H@llon skrev 2018-09-07 11:21:40 följande:

    Det är min läkare jag ska träffa, inte dem på CvL, men han kan berätta hur de tänker antar jag. Spännande att komma igång. :) Har en fundering: när gör man den långa behandlingen och när gör man den korta? Vilken gjorde du?


    Jaha okej. Vart finns din läkare någonstans? Sa han vad det var för risker? Tycker det är så konstigt för att CVL sa till mig att man nästan alltid tog bort båda äggledarna, speciellt den som är skadad för att den kan påverka IVFn betydligt. Men vi kanske inte hade samma problem. Oj väldigt bra fråga tror man gör långa om man har problem med att få äggblåsor, oregelbunden eller ingen ägglossning. Vi gjorde korta och tog sprutor i ungefär 10 dagar sen äggplock och återföring 5 dagar senare:)
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...