• April2

    För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...

    En fråga som rör något helt annat: kan man radera privata meddelanden, jag har fått otrevliga spammeddelanden men hittar inte att de går att radera.. :(

  • April2

    Helt ofattbart, jag är gravid! Fick tillbaka ett tvådagars embryo för exakt två veckor sedan och idag fick jag ett starkt plus på testet. Jag har fortfarande inte fattat att det gick på första ivf försöket. Känner mig så otroligt lyckligt lottad! :) Nu håller jag alla tummar och tår för er andra som kämpar!

  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-18 09:10:29 följande:

    Åh, vad häftigt! Stort grattis!! Vilken häftig känsla det måste vara!


    Tack :) Det är fortfarande svårt att förstå, är lite orolig också eftersom det är så tidigt ännu! Jag har inte heller några symtom förutom att jag fryser och min sambo tycker att jag är varm!
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-18 13:19:42 följande:

    Förstår det...Denna resa är ett enda långt orosmoment :) Blir glad direkt efter alla steg som går framåt, sen kommer oron ganska snabbt! Först stressad och orolig innan vi fick tid för utredning, sen en liten kort stund av glädje när vi äntligen fick det. Nästa steg vänta in spolning, glad för att vi fick gå vidare till Ivf, sen oro inför om det kommer gå. Sen glad för att vi fick ut många ägg, sen orolig för om de ska bli befruktade... osv! Varför kan man inte bara få njuta av allt som går framåt?! :)

    Stort lycka till!


    Precis så är det! Undrar när man kan få känna sig lugn? :) Tror att man läser för mycket om allt som kan gå fel..
  • April2
    Luno skrev 2019-06-03 17:24:20 följande:

    Vars är ni någonstans nu i utveklingarna?

    Har preciiiis kommit till startgropen för IVF jag med. Hämtade ut mina sprutor igår!  Hoppas hoppas hoppas bara jag börjar blöda i dagarna för annars hinner vi inte innan de sommarstänger på Livio i Umeå! 


    Jag hade en oändlig tur och blev gravid på första ivf-behandlingen. Fick få befruktade ägg, insatt ett tvådagars embryo och inga till frysen. Är nu i vecka 7 och hoppas så att allt ska fortsätta gå bra!

    Lycka till med behandlingen! :)
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2019-06-03 17:42:51 följande:

    Har satt in en blastocyst idag! Så äntligen ruvar jag för första gången! Nervöst!!

    Hoppas din mens kommer snart då!!

    Lycka till, April2 :)


    Å så spännande! Förstår att det är nervöst, var ju en evighet att vänta! :) Hoppas hoppas att det går vägen!
  • April2
    Luno skrev 2019-07-11 23:26:09 följande:

    Äggplock: 19 ägg

    Befrukade: 5

    Till fysen: 0

    men en blastocyst som vi fick tillbaka och veta imorse hade fäst i min mage!


    Grattis!! :) stort lycka till! Så himla roligt att höra!
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2019-07-12 12:58:24 följande:

    Vilken vecka är du i nu? :)


    I vecka 12! :) Hur är allt med dig?
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2019-07-12 21:53:53 följande:

    Åh, vad skönt! Det värsta tiden över :)

    Det är bra! Jag är gravid i v. 8+2 :) Spännande men också väldigt nervöst! Är ju så orolig, men får hoppas och tro att det ska gå bra!


    Så roligt, jag har helt missat ditt inlägg! Hoppas att allt gått bra och att du mår bra! :)
  • April2
    nypan78 skrev 2019-08-31 23:06:29 följande:

    Ja, efter 3 misslyckade försök skulle vi börja med nästa ivf. Synarela i 10 dagar men mensen som skumle komma dök inte upp...tog ett test och gissa. + Ofattbart!


    Grattis!! Vad fantastiskt! :)
  • April2
    TrueLove12 skrev 2019-09-01 02:48:49 följande:

    I nov har vi försökt i 2 år och efter fertilitetsutredningen visade det sig att det är makens sperma de va fel på hade 15 milj per ml och fick vidare remiss till sahlgrenska och fick första mötet 21 aug även då fick vi dåliga svar på spermaprovet men då va maken stressad och knappt lyckades lämna in prov. Vi fick svar direkt att de kommer bli ivf.

    Var inställd på de redan för mer än halvår sedan

    Vi hae ca 1% chans och klara på egen hand


    Håller tummarna för er! IVF var lösningen för oss :) Jag är nu i vecka 20, det känns fortfarande overkligt att jag faktiskt är gravid!
  • April2
    Luno skrev 2019-08-30 09:07:31 följande:

    Hej! Svarar på mitt eget inlägg för jag tänker kanske att det kan hjälpa någon. Hade som sagt jävligt ont i magen och plussade. Hade svårt att ligga på sidan och det liksom sprängde i magen när jag stod eller gick, kunde absolut inte böja mig fram. Mådde relativt bra på rygg. Ringde 1177 och förklarade ev överstimulering men hon visste inget så hon tyckte jag skulle fara till vårdcentralen fast jag sa att det går inte att komma fram där. Så ringde igen 1177 på morgonen kl 6 för jag hade så ont, var även lite tungandad och hon visste vad ÖS var och sa åk till akuten direkt. De på akuten däremot "vi vet inte vad överstimulering är så kan du inte vänta tills gyn öppnar?"

    På gyn blev jag omedelbart inlagd.  Hade vätska i buken och ena lungan. Fick blodförtunnade sprutor och dropp för att inte blodet skulle bli för tjockt när det vätskat ur sig i buken. Fick ligga inlagd i en vecka och jag kommer aldrig mer göra direkt återföring efter ÄP igen! Men jag har ju som sagt PCOS så är ju lättare att få ÖS.

    Det var fint dock att få ultraljud varje dag i princip så från att det inte gick att se något tills att det fanns en äggsäck och senare ett hjärtslag. Vi är just nu i v 12, peppar peppar! Blev sjukskriven i 4 v och var i princip sängliggandes. Var väldigt skönt i retroperspektiv att va både sjukskriven och nygravid, för jag kunde sova och äta när helst jag ville istället för att jobba. Så det tog 3 år allt som allt.

    Mina kalla fötter är som bortblåsta! Ser bara framemot nu!

    Önskar er alla kraft och tålamod. Jag vet hur hopplöst det känts och hoppas ni såklart, får era plus snart!!


    Å vad skönt att det gick bra, överstimulering verkar inte vara någon höjdare även om jag kan tänka mig att man blir glad över att få ut många ägg.. Hoppas att du får må bra resten av graviditeten och njuta av den lite! :)
  • April2
    Barnlängtan31år skrev 2019-09-02 15:13:42 följande:

    :)

    Ja, känns verkligen overkligt! Är nu i vecka 16, snart 17. Så konstigt att det lever en liten plutt i magen! Trodde aldrig det skulle gå! Då har du gått in i andra halvan va? :) Jag längtar så till RUL, känns såklart också nervöst.


    Jag är i vecka 20 så några dagar kvar till halvtid! :) rul var fint, fantastiskt att få se den :) Jag känner även sparkar flera gånger om dagen, fortfarande så svaga att det bara känns mysigt!
  • April2
    TrueLove12 skrev 2019-09-05 19:02:58 följande:

    Hur gick allt till? vi ska träffa läkare och psykolog båda dom 27 sept men blev lite skeptisk vrf?

    Vad rolift hur långt gick ni med ivfen? Grattis till er båda


    Det är säkert olika rutiner på olika kliniker, vi fick träffa läkare som gjorde vul igen på mig samt sjuksköterska som skulle gå igenom sprutor vid första besöket på ivfkliniken. Tyvärr visade det sig då att jag behövde en mindre operation innan vi kunde köra igång och allt drog ut lite på tiden pga det och jag bröt ihop fullständigt. Men när vi väl fick börja med behandlingen tre månader senare så hade vi turen att det gick på första försöket, trots låg befruktningsgrad (2 av 11 ägg)! Så tacksam för all hjälp vi kan få i det här landet alltså. Håller tummarna för er!!
Svar på tråden För oss som har väntat på ett plus i mer än ett år...