• LittelG

  Läggningar som alltid tar 1,5 h

  Jag känner så igen mig! Vår äldsta, som nu är 10 år, var likadan. Men jag tänker att vi som föräldrar även var annorlunda då jämfört med hur vi var med lillebror. Honom har vi alltid lagt (relativt) sent och det har fungerat mycket bättre. ?Inge en känsla av självklarhet? var ett råd jag fick från min storasyster som själv har tre barn. Det har också hjälpt mig mycket och har blivit lite av ett mantra. Våra barn lägger sig samma tid varje dag, vardag som helg - det underlättar också. Men jag vet ju hur tufft det där är och jag önskar attrahera kunde ge ett mer handfast råd/tips.

 • LittelG
  Alexi skrev 2018-06-21 21:48:14 följande:

  Ett, bestäm hur mycket ni ska läsa, stå fast vid det. Vihar alltid läst EN bok, inte fler.

  Och sen måste du bestämma dig i övrigt också, på vad läggningen ska innebära och inte. Och sen stenhårt stå fast vid det. Så hon lär sig rutinerna.

  Och jag orkar heller aldrig sånt där dribblande, det driver mig till vansinne.

  Jag föreslår att ni är tydliga med att när ni sagt godnatt och släckt lampan, de sitter ni tyst i ett hörn och surfar på mobilen. Är supertråkiga men också supertydliga med att hon ska sova och ni sitter där om hon faktiskt försöker sova. Dribblas det, går ni ut.

  Och håll i!


  Ja, jag är benägen att hålla med dig här. Jag har alltid varit väldigt konsekvent och det fungerade väldigt bra. Barnet ska inte behöva fundera över vad som gäller eller inte gäller, då gör man alla en otjänst. Jag brukade också visa och säga att nu läser jag bara den här sidan och sedan är boken slut - på så sätt blir barnet förvarnat.

  Att konsekvent beteende inte ALLS fungerar på samma sätt med en 10-åring är sedan en helt annan sak/tråd. Jisses, det är en ålder som ger mig gråa hår..,,
Svar på tråden Läggningar som alltid tar 1,5 h