Inlägg från: äldreochklokare |Visa alla inlägg
  • äldreochklokare

    Min kille betalar inte..

    Jag hade ställt ett ultimatum att han måste ändra sitt beteende med pengar och hur han söker jobb, så att det inte blir så här! Du ska absolut inte betala hans körkort! 

    Du kan antingen separera direkt och ge honom ett rejält uppvaknande, eller , om du orkar/klarar det ekonomiskt, ge honom först tex en vecka att göra en egen plan (utan din hjälp - vad hade han gjort om du inte fanns?) med hur han ska betala tillbaka det han redan nu är skyldig + hur han sedan ska finansiera ett körkort/söka jobb osv. Sedan måste ha följa den planen och tex att du bestämmer 2-3 månader så att han kan ha möjlighet att betala tillbaka under den tiden. Under den tiden pratar ni noga om hur ni ska ha det om ni ska fortsätta tillsammans

  • äldreochklokare
    Emma1971 skrev 2018-06-25 19:34:27 följande:

    Denna sits får mig att hata livet något oändligt.. ett riktigt drama. Att klara mig själv är inte omöjligt men det enda sättet är att göra slut. Dock känns det extremt egoistiskt att göra slut för att ekonomin går över.. vill såklart alltid stötta honom genom allt, på gott och på ont. Samtidigt tänker jag, jag är så ung - vadfan har jag satt mig i för sits.. har någon vart i min situation? Ni tar hand om en vuxen man?


    Nej, jag skulle aldrig acceptera att ha det så. Det är alltid tufft att bryta upp, men är han villig att jobba på det kan du ju ha en dörr öppen för att vara ihop igen om du känner så, men tror att det kanske inte händer så mycket om ni fortsätter tillsammans just nu. Då är de nog lätt så att han lovar, men sen sker det inget. Det är också svårt att skapa förändring och är han inte så motiverad för det så går det nog inte alls. 
  • äldreochklokare
    Emma1971 skrev 2018-06-26 17:18:47 följande:

    Då tog jag upp allt igår, inget elakt sa jag för sådan är jag inte. Jag säger inte något jag ångrar bara för att jag är upprörd. Han tog upp att jag inte kunde betala hyran dedär tre månaderna, jag gick då i gymnasiet och skaffade 2 deltidsjobb under en depression (hade tuffa familje problem, kan än idag inte bo hemma) jag jobbade, pluggade och mådde dåligt, men jag tog mitt ansvar att betala hyran.

    Efter diskussionen igår blev jag kallad dum, att han byggt upp mig och att jag ska flytta till min mamma.. han tycker inte jag gjort något i mitt liv (har haft 5 jobb mellan 15-20, bra betyg och gått på KI en termin, tycker jag hunnit relativt mycket) medan han inte klarat gymnasiet, bara haft ströjobb, inget körkort osv. Han är 10 år äldre och vet ?bättre? pga sina erfarenheter i livet vilket jag många gånger litat på.. dock vill jag ha en person med samma ambitioner som jag, jag är förbi honom snart.. jag sa att jag vill att han ska vara mer ambitiös, om det ska va vi ska vi ha samma mål i livet.. men återigen fick jag bara ta skit.


    En partner som dumförklarar en istället för att prata om det som faktiskt är problemet ger jag inte mycket för. Hoppas du går vidare och lämnar honom kvar där han är medan du klättrar dig vidare i livet till en bättre plats.
  • äldreochklokare
    Emma1971 skrev 2018-06-26 17:34:29 följande:

    Tack för era svar.. har ingen klok vuxen att vända mig till..

    Vill tillägga att han även sa att det är pga mig han inte gör något, att jag inte pushar honom.. hans sätt att pusha mig var att kalla mig larvig under min depression. Att jag är den dom är misslyckad (har dock aldrig kallat honom misslyckad)


    Förutom att vi redan konstaterat att han är utstuderat taskig och säger saker till dig som bara är till för att platta till dig - vad tror han att ett sånt beteende ska leda till egentligen? 

    Diskutera inget mer med honom (för inget kommer hjälpa), bara gå vidare med ditt liv. 
Svar på tråden Min kille betalar inte..