• Greenl­and
    Äldre 4 Jul 23:05
    6456 visningar
    47 svar
    47
    6456

    Finns det en/flera gud/gudar?

    Att tro på Gud är en rationell slutsats baserat på alla tecken som finns i skapelsen (universum och allt däri). Människor har alltid trott på Gud, oavsett om de tillskrivit Gud medhjälpare i form av statyer, stjärnor etc. Det som människor däremot behöver komma till insikt med är varför tron på flera gudar är irrationella. 

  • Greenl­and
    Äldre 7 Jul 19:43
    #34
    Erikkkk skrev 2018-07-05 14:22:03 följande:
    Problemet är bara det att du från början utgår från att universum och allt där i är en skapelse, gör om och gör rätt. Och att människor alltid trott på något betyder väl inte att det är fakta?

    På grund av allt för mkt filosoferande har många passerat det logiska. Att tro på en Skapare för allt existerande är inget annat än logiskt och rationellt. När du börjar ifrågasätta att det finns en "skapelse" då passerar du även där det rationella och börjar filosofera i fantasins värld. Skillnaden på mig som troende och du som icke troende är att, jag tror på en Skapare för skapelsen utifrån alla bevis som finns i universum och därför frågar "hur" en sak i världen fungerar och verkar (dvs använder mig av vetenskapen för att förstå beskaffenheten av en viss sak) och därefter får starkare tro när jag ser Guds visdom och makt i skapandet av det komplexa tinget i världen. Medan du å andra sidan frågar "Varför" till allt istället för att acceptera det logiska och konkreta. Alltså ifrågasätter du istället för att försöka förstå. På så sätt blir allt ett frågetecken för dig och därmed går du vilse. Dina förhoppningar får dig att hoppas på att något ska hjälpa dig att förstå i framtiden medan allt är redan klart och helt tydligt framför dina ögon.


     

Svar på tråden Finns det en/flera gud/gudar?