Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 14-årig dotter som har sex

  Mån 2 jul 2018 02:44 Läst 12592 gånger Totalt 90 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (general) - Visa alla inlägg
 • Anonym (gener­al)
  Återställ
  Mån 2 jul 2018 02:44 #5 +3

  Jag ser inget fel i att hon har sex men jag tycker att man ska lära sitt barn mer än bara allmänt säga "skydda dig och kom ihåg att du bestämmer över din kropp". Prata om hur hon alltid har rätt att säga nej, alldeles oavsett vilken relation hon har till killen, vad dom gjort innan och hur långt dom kommit i akten. Prata om att det inte är okej för en pojkvän att göra något sexuellt med henne medan hon sover. Prata om att sex ska vara något båda tycker är kul och njutningsfullt och inget hon ska känna sig tvungen att göra för att hålla sin kille glad. Prata om att det inte är okej för ens pojkvän att tjata sig till sex. Prata om att det alltid är upp till henne att hålla sig själv skyddad mot graviditet och könssjukdomar för det är ingenting man kan märka på en kille eller bara lita på en kille som säger att han är ren för att han annars är en snäll kille. 

  Och typ tusen saker till. Föräldrar och skolor är så himla generella och intetsägande när man pratar om sex att tonåringar knappt lär sig något alls. Vuxna kanske tror att detaljerna man menar när man säger dessa generella saker är självklara men ofta är dom tyvärr inte det.

  Sedan självklart, och förhoppningsvis har man redan lagt den grunden som förälder, se till att hon förstår att om något någonsin händer eller hon någonsin undrar något eller bara vill prata så finns du där. 

 • Anonym (gener­al)
  Återställ
  Mån 2 jul 2018 03:04 #8 +2
  felicityporter skrev 2018-07-02 02:32:42 följande:

  Jag hade sex för tidigt och ångrar mig i efterhand att jag inte väntade på "den rätte".

  Tycker du ska prata med henne om det och säga att hon bör vara väldigt restriktiv med vem hon har sex med och att det är väldigt viktigt att man har varit tillsammans länge innan man har sex. Så få sexpartners som möjligt gör att hon kommer känna sig mer värdefull och inte söka bekräftelse genom sex. Förutom det kommer hon få bättre rykte om om hon inte är typen som går till sängs snabbt med flera killar. Detta kan tyckas låta löjligt, men det är faktiskt så och det spelar ingen roll om feminister tycker att det är fel, det hjälper ju inte din dotter om hon skulle få dåligt rykte.

  För att inte tala om hennes självkänsla, den kommer bli mycket sämre om hon inte är restriktiv med vilka hon ligger med, hur länge de varit tillsammans innan hon har sex, osv.


  Att lära unga tjejer att deras värde ligger i antalet sexpartners höjer definitivt inte deras självkänsla, det förstör den. 

  Trist att du ångrar ditt sexliv men att försöka pracka på halva mänskligheten ett specifikt sexliv för det blir inte rätt. För dig kanske det hade varit rätt och bättre att vänta och ha sex med färre. Det betyder inte att det är rätt för alla andra kvinnor på planeten. 
  Sedan tycker jag definitivt att man kan göra döttrar medvetna om att vissa killar bara är ute efter sex och kommer döma en om man har det. Och att det därför kan vara bra att vänta lite med sex om man är intresserad av ett seriöst förhållande med en kille för att sålla ut oseriösa killar. Inte att man måste göra så, inte att man är en slampa om man inte gör så. 
 • Anonym (gener­al)
  Återställ
  Mån 2 jul 2018 13:33 #46 +1
  felicityporter skrev 2018-07-02 04:11:52 följande:
  Jag håller helt och hållet med dig i ditt sista stycke. Det första däremot har jag svårt att förstå hur du kunde tolka mitt inlägg på det viset? Jag vill inte pracka på halva mänskligheten ett specifikt sexliv.

  Däremot vill jag uppmuntra mina barn till att "hålla på sig" så länge det går. Att de inte måste ha sex bara för att "alla andra gör det" - och att det är okej att vänta. Trenden nu är ju att tjejer ska ha sex när och hur de vill, vilket gör att de lätt får dåligt självkänsla.
  Du sa inte som du säger nu att man helt enkelt ska förklara att man inte måste ha sex och att det är okej att vänta. Det är något helt annat. 

  Du sa att man ska vänta, att hon skulle vara restriktiv, att det är viktigt att vänta länge, du sa att antalet sexpartners skulle avgöra hur värdefull hon kände sig, du sa att antalet sexpartners skulle minska hennes självkänsla. Jag behövde inte tolka ditt inlägg du skrev det ju rakt ut. Och du försöker visst pracka på alla kvinnor ett specifikt sexliv. Du uppmanar ju föräldrar att säga till sina döttrar att ha så få sexpartners som möjligt, vara restriktiva, konservativa, att deras värde och självkänsla kommer ligga i antalet sexpartners. Du sa inte att alla kvinnor skulle göra det som passade dom bäst som fick dom att må bäst utan man skulle hålla på sig oavsett, punkt. 

  Det går helt emot vad jag sa och är något helt annat är vad du säger nu. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll