Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 14-årig dotter som har sex

  Mån 2 jul 2018 02:32 Läst 12592 gånger Totalt 90 svar
  Visar endast inlägg av felicityporter - Visa alla inlägg
 • Mån 2 jul 2018 02:32 #4 -8

  Jag hade sex för tidigt och ångrar mig i efterhand att jag inte väntade på "den rätte".

  Tycker du ska prata med henne om det och säga att hon bör vara väldigt restriktiv med vem hon har sex med och att det är väldigt viktigt att man har varit tillsammans länge innan man har sex. Så få sexpartners som möjligt gör att hon kommer känna sig mer värdefull och inte söka bekräftelse genom sex. Förutom det kommer hon få bättre rykte om om hon inte är typen som går till sängs snabbt med flera killar. Detta kan tyckas låta löjligt, men det är faktiskt så och det spelar ingen roll om feminister tycker att det är fel, det hjälper ju inte din dotter om hon skulle få dåligt rykte.

  För att inte tala om hennes självkänsla, den kommer bli mycket sämre om hon inte är restriktiv med vilka hon ligger med, hur länge de varit tillsammans innan hon har sex, osv.

 • Mån 2 jul 2018 04:05 #9 -2
  DeathByPickles skrev 2018-07-02 03:02:58 följande:

  Det är inte okej kan inte projicera dina väldigt konservativa och kvinnoförtryckande åsikter på ungdomar som med största sannolikhet glatt utforskar sin sexualitet och som dessutom har stöd av vuxna. 

  Jag hoppas för din egen skull att du trollar och inte känner som du skriver. 


  Mina åsikter är inte kvinnoförtryckande, jag anser att även killar ska vara restriktiva med antalet sexpartners och vänta innan de ligger med någon.
  Jag trollar inte. Mina åsikter må vara konservativa i vissas ögon, men det är inte olagligt med konservativa värderingar och alla föräldrar försöker väl föra över sina värderingar så gott det går på sina barn. Detta betyder givetvis inte att barnet måste hålla med, men att försöka putta sina barn i rätt riktning är det inget fel i. Så länge man respekterar deras åsikter.
 • Mån 2 jul 2018 04:11 #10 -2
  Anonym (general) skrev 2018-07-02 03:04:08 följande:

  Att lära unga tjejer att deras värde ligger i antalet sexpartners höjer definitivt inte deras självkänsla, det förstör den..

  Trist att du ångrar ditt sexliv men att försöka pracka på halva mänskligheten ett specifikt sexliv för det blir inte rätt. För dig kanske det hade varit rätt och bättre att vänta och ha sex med färre. Det betyder inte att det är rätt för alla andra kvinnor på planeten.
  Sedan tycker jag definitivt att man kan göra döttrar medvetna om att vissa killar bara är ute efter sex och kommer döma en om man har det. Och att det därför kan vara bra att vänta lite med sex om man är intresserad av ett seriöst förhållande med en kille för att sålla ut oseriösa killar. Inte att man måste göra så, inte att man är en slampa om man inte gör så.


  Jag håller helt och hållet med dig i ditt sista stycke. Det första däremot har jag svårt att förstå hur du kunde tolka mitt inlägg på det viset? Jag vill inte pracka på halva mänskligheten ett specifikt sexliv.

  Däremot vill jag uppmuntra mina barn till att "hålla på sig" så länge det går. Att de inte måste ha sex bara för att "alla andra gör det" - och att det är okej att vänta. Trenden nu är ju att tjejer ska ha sex när och hur de vill, vilket gör att de lätt får dåligt självkänsla.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll