• Äldre 2 Jul 10:10
    16950 visningar
    90 svar
    +1
    90
    16950

    14-årig dotter som har sex

    Less is more skrev 2018-07-02 06:51:53 följande:
    Jag håller helt med.

    Tycker att tjejer ska ha integritet och vänta till åtminstone gymnasieåldern. Killar får inte ha för stor betydelse. Det är bättre för deras framtid om de satsar på plugget och istället väntar på att någon riktigt bra dyker upp.

    Korta ONS skadar tjejer - det är jag helt övertygad om. Det är en annan sak när man är vuxen, stabil och väljer det själv.
    Ditt inlägg väcker många frågor.
    Varför är att ha sex innan gymnasieåldern att sakna integritet?
    Kan man inte ha en partner och satsa på plugget? Varför utesluter det ena det andra?
    Vad har övertygat dig att ONS skadar unga tjejer? Pratar vi om fysiska skador?
  • Äldre 2 Jul 11:25
    #30
    +1
    Less is more skrev 2018-07-02 11:02:14 följande:
    Ha, ha. Jag visste att det skulle komma en liten argnäbbis här.

    Ungdomar i högstadieåldern är inte direkt trevliga mot varandra. Det händer mycket, falska ryktespridningar och hårt klimat. Visst kan det hända att en dotter träffar en hygglig, trevlig och skötsam kille som hon kan plugga med.

    Men risken är ju större att en eller flera killar trycker upp henne mot väggen eller tjatar till sig sex genom att bombardera henne med tjat på fester, på nätet, försöker smöra på henne, smickra henne, för att få henne dit de vill. Sen skriker de hora efter henne.

    Man kan lika gärna vänta tills man har erfarenhet nog att särskilja dåliga och bra människor och relationer.

    Bättre att barnen mognar till sig och lägger sin energi på skolan och intressen i stället.
    Jag förstår inte hur du kan tolka mitt inlägg som argt? Vill bara förstå ditt perspektiv.

    Det låter dock som att du tycker att vi ska anpassa oss efter den andra kategorin killar i hur vi uppfostrar våra döttrar, vilket låter helt bakvänt i mina öron. Är det inte killarna som borde behöva ändra hur de förhåller sig till tjejer och inte tvärtom?

    Självklart ska man informera om att den här sortens killar finns så att man kan vara förberedd men att låta dem styra över ditt liv är att gå bakåt i samhällsutvecklingen.

    Skulle även uppskatta om du förtydligade vad du menade med skador vid ONS och bristande integritet vid tidig sexdebut.
  • Äldre 2 Jul 13:10
    #44
    +2
    Less is more skrev 2018-07-02 12:50:21 följande:
    Du vill verkligen missuppfatta mina svar. Jag har aldrig påstått något sådant du nämner ovan.
    Jag tror Ace reagerar för att du säger saker som:
    Less is more skrev 2018-07-02 06:51:53 följande:
    Tycker att tjejer ska ha integritet och vänta till åtminstone gymnasieåldern.
    Less is more skrev 2018-07-02 06:51:53 följande:
    Korta ONS skadar tjejer - det är jag helt övertygad om.
    Less is more skrev 2018-07-02 11:02:14 följande:
    Men risken är ju större att en eller flera killar trycker upp henne mot väggen eller tjatar till sig sex genom att bombardera henne med tjat på fester, på nätet, försöker smöra på henne, smickra henne, för att få henne dit de vill. Sen skriker de hora efter henne.

    Man kan lika gärna vänta tills man har erfarenhet nog att särskilja dåliga och bra människor och relationer.
    Du lägger fokuset på tjejerna att anpassa sig efter ett samhälle/killar med kassa värderingar, för att minska risken att bli utsatta. Det cementerar ju bara de negativa könsroller vi tagit upp.
    Unga tjejer borde ha samma rätt till att leva ut sin egen sexualitet som unga män. Vi behöver arbeta med att bryta de här normerna, inte bara tyst acceptera läget. Våra döttrar förtjänar bättre.
  • Äldre 2 Jul 13:54
    #49
    +1
    Less is more skrev 2018-07-02 13:37:07 följande:
    Lägg ned. Vi pratar om väldigt unga tjejer, barn, som går på högstadiet. Så himla livsnödvändigt är det inte att börja ligga med killar redan i tidiga tonåren.
    Det handlar inte om sexet i sig. Det handlar om den dubbel-standard som samhället och du projicerar på unga tjejer. Att de saknar integritet om de sexdebuterar för tidigt. Att det är deras ansvar att anpassa sig efter gränslösa unga män och elakt förtal.

    Försök att undvika att använda hyperbol retorik. Du förminskar vikten av sex för tonåringar. Inte vikten av att ha sex men att ha en hälsosam och välinformerad inställning till det. Tonåren är formgivande för det kommande vuxenlivet.
  • Äldre 2 Jul 14:30
    #52
    +1
    Less is more skrev 2018-07-02 14:17:28 följande:
    I gengäld kanske du rentav är en väldigt tjatig person som stressar och pressar ungdomar att ha sex med andra för tidigt. Man behöver ju inte prompt ligga för att ha sex och känna närhet.

    Det är tjatmonster till killar som pressar ner vissa tjejer i säng trots att tjejer egentligen inte vill och är redo.
    Pratade jag inte precis om vikten av att ha hälsosam och välinformerad inställning till sex?

    Hela diskussionen handlar om att ge ungdomar chansen att finna sig själva och utforska sin egen sexualitet i sitt eget tempo under den turbulenta tid som tonåren är. Om det innebär att de avstår från sex till äktenskapet, gymnasiet eller sexdebuterar med nya pojkvännen vid 14 är mindre viktigt.
    Det som spelar roll är att de gör det på sina egna villkor. Inte för att någon jämnårig pressar de till sex eller för att någon vuxen tutar i dem att man ska hålla på sig som kvinna för att visa integritet.
  • Äldre 4 Jul 07:24
    #74
    +1
    Less is more skrev 2018-07-04 06:46:45 följande:
    Det sexuella intresset ökar i början av tonåren, javisst. Men det behöver inte betyda att man måste ligga med någon när man är så ung. Eller att tjejer ens känner för att vilja ligga. Det kanske räcker med hångel och hålla hand.

    Men många är i regel väldigt känsliga för grupptryck. Och vissa kretsar blir det nog en del press. Högstadieungdomar är inte direkt trevliga och smidiga mot varandra.

    Många blir utsatta för övergrepp i unga år. Att hjälpa barn att känna integritet kanske gör att de tänker till och stannar upp - och inte behöver stressa fram i onödan. Avhållssamhet är också bästa skydd mot graviditet och könssjukdomar.
    Jag tror inte jag sett någon i denna tråd som propsat på att "man måste ligga med någon när man är ung". Som redan sagt, låt ungdomar få utforska sin egen sexualitet på sina egna villkor. Som vuxna kan vi ge dem information, stöttning och sätta gränser.

    Men att sätta gränsen: avhållsamhet till tidpunkt X, är ingen bra lösning. Avhållsamhet är bästa skyddet i teorin men fungerar sämre än kondomer och andra preventivmedel i praktiken.

    https://www.npr.org/sections/health-shots/2017/08/23/545289168/abstinence-education-is-ineffective-and-unethical-report-argues?t=1530681665145

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3194801/
Svar på tråden 14-årig dotter som har sex