• Anonym (ujn)

    Cymbalta - erfarenheter?

    Jag har ätit Cymbalta (duloxetin) i flera år o tycker den fungerar utmärkt. Har tagit den mest för depression, men också lite ångest då o då. Men om det är ångest enbart för dig, så kanske du ska ha nåt annat istället?

  • Anonym (ujn)
    Anonym (Guris) skrev 2018-07-03 21:29:28 följande:
    Varför då? Varför inte cymbalta??
    Menade bara att det finns andra ångestdämpande, Oxascand, Lyrica etc. Cymbalta o duloxetin har samma verksamma ämne, olika fabriksnamn bara.
  • Anonym (ujn)
    Anonym (Guris) skrev 2018-07-06 20:55:54 följande:
    Ja alla reagerar ju olika....

    Hade hoppats på att få höra lite positiva erfarenheter...
    Ja som jag skrev förut har den fungerat utmärkt på mig, mår jättebra! Men det går alltid att hitta några som mått skit av den (som med många andra läkemedel), tycker inte du ska låta dig avskräckas av det. Som nån annan skrev. 

    På det stora hela finns det ju faktiskt många som har blivit väldigt hjälpta av den, så give it a try liksom. 
  • Anonym (ujn)
    Anonym (asdget) skrev 2018-08-01 14:42:31 följande:

    Nackdelen är att om jag glömmer ta den i två dagar så får jag jätteskumma utsättningssymtom: jag är vanligtvis en mycket lågmäld person, men då får jag någonslags konstig vrede och får hemska ilskeutbrott och en bubblande ilska som bara vill få utlopp någonstans. Jag får också nånslags rastlöshet i kroppen och en känsla av att "ha kolsyra i blodet", eller som om det bubblar inuti, och detta ger mig ångest och gör framför allt att det är svårt att sova, får liksom ingen ro i kroppen. När jag varit utan i tre dagar blir jag yr och illamående och får huvudvärk. Jag är rädd att jag aldrig ska kunna sluta med dem pga detta, men kanske går det om man trappar ut långsamt. Å andra sidan hoppas jag att de ska fortsätta hjälpa så pass bra och att jag ska kunna ha dem livet ut.
    Jag tror dock att de kan göra mig på gränsen till hypoman i perioder. Sexlusten är också helt borta. Men hellre allt detta än depressionen.


    Angående utsättning av Cymbalta kan man söka på t ex Surviving Antidepressants och quit Cymbalta, där kan man läsa på olika sidor om hur andra gjort.

    Jag försökte själv trappa ner från 60 mg kapslar till 30 mg, omöjligt. Försökte flera gånger. Men så läste jag att man kan försöka göra en "snällare" utsättning genom att gå ner från 100% till t ex 90%, sen 90 till 80 osv.. genom att själv räkna de små pärlorna i varje kapsel o räkna av o slänga 10% (eller vad man nu väljer). O sen stå på det ett tag för att för avvakta effekten. Det får inte gå för fort! (För mig iaf, för då mådde jag sämre)

    På så sätt har jag nu kunnat minska från 60 till 30 mg, som jag står på nu! Har tagit ganska lång tid men värt det. 

    Är även beredd att gå upp i dos igen, om det skulle behövas. Sen finns det ju också  duloxetin - Cymbalta i olika mängd numera, 20 mg kapslar t ex. 

    Bara små tips från mig, kanske kan det hjälpa någon!?
  • Anonym (ujn)
    Anonym (Guris) skrev 2018-08-08 15:13:21 följande:

    Dag 6 på 30 mg cymbalta. Upplever en viss ångest-förstärkning.

    På fredag höjer jag t 60 mg...


    Hoppas du har lätt till kontakt med behandlande läkaren? Som ev kan sätta in nåt ångestdämpande isf. Eller bara diskutera det hela.
Svar på tråden Cymbalta - erfarenheter?