Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Blir ALDRIG uppvaktad

  Ons 4 jul 2018 11:07 Läst 1560 gånger Totalt 16 svar
  Visar endast inlägg av sextiotalist - Visa alla inlägg
 • Ons 4 jul 2018 11:07 #8
  Anonym (L) skrev 2018-07-04 08:45:29 följande:

  Jag är så besviken och ledsen på min sambo. Jag blir ALDRIG uppvaktad av honom, när vi hade varit tillsammans i tre månader fick jag en present av honom som gjorde mig så himla glad, sen dess har det inte hänt något mer. Har fått en blomma ibland, men inget mer. Jag har tagit upp detta med honom men inget händer. Han tycker jag kräver saker, men det är inte det jag gör utan jag saknar den där lilla extra romantiken. Jag gör ofta sånt för honom och skulle gärna vilja ha något tillbaka nångång.

  Han visar kärlek genom ord och beröring, det är han väldigt bra på, men att lägga ner tid och omtanke på en present är inte hans grej säger han, det ska komma spontant. Förstår inte hur han menar där riktigt.

  Jag har alltid gett han påskägg med innehåll som jag vet att han tycker om tex, själv har jag fått samma sak i ägget varenda gång som jag inte ens gillar. Det är i sista minuten han springer till Ica och slänger ihop något och det känns så jäkla trist.

  Själv köper jag små presenter till honom ofta och gör andra romantiska saker utöver ord och beröring. Jag beställer blombud, köper hans favoritgodis, lagar god mat, köper parfym och kläder som han gillar, överrasknings resor, jag får alltid planera och boka restaurang när vi ska ut och äta tex (aldrig att han gjort det eller överraskat mig med att gå ut och äta), tänder ljus och strör rosenblad på golvet och ger han massage, frukost på sängen etc etc, listan kan göras lååååång.

  Detta gör mig så ledsen bara. Han vet att jag hade gillat om han gjorde något sånt. Vi har pratat om förlovning men han är bestämd med att han vill fria, friar jag kommer han säga nej och tjatar jag/pratar om det så kommer det dröja ännu längre tills han friar. Allt det här resulterar i att jag ständigt är irriterad och missnöjd. Vad mer kan jag göra? Att prata med honom hjälper uppenbarligen inte, det enda han säger är att nångång kommer det hända (att han köper någon present) men det händer aldrig. Vi hade samma diskussion för ett år sen också....

  Någon mer i samma sits? Och till er som blir uppvaktade, hur blir ni det?


  Egentligen får du nog rannsaka dig själv lite grann, att du saknar uppvaktning, det är helt OK, men att du mår dåligt av avsaknaden, då är det andra problem som ligger bakom. För som du skriver, han visar att han älskar dig.

  Jag håller med honom fullständigt, uppvaktning, oavsett form, ska komma från hjärtat och spontant, annars är det inte rätt (det gäller alla kärleksförklaringar).

  För övrigt, uppskattar han det du gör? (själv hade jag nog lagt benen på ryggen om en man hade uppvaktat mig så intensivt, det om något hade gett mig obehagskänslor).

  Förresten, om han friar och du säger nej, är det för att han inte är den uppvaktande typen och därmed "straffar" honom eller är det för att du inte vill gifta dig (alls eller med honom).

  Ett litet tips, man mår bättre om man ser vad man har, inte vad man inte har, lite detta med att se glaset halvfullt istället för halvtomt.
 • Ons 4 jul 2018 11:09 #9
  Anonym (L) skrev 2018-07-04 10:51:19 följande:
  Fast det handlar inte om att ändra på någon, det handlar om att tillgodose sin partners behov tycker jag. Alla vill vi bli uppvaktade på olika sätt för att må bra, vill han att jag ska må dåligt? Hade du gjort så?
  Nej, för mig räcker det med att min sambo visar att han älskar mig på det sätt han gör bäst.
 • Ons 4 jul 2018 11:47 #12
  riboflavin skrev 2018-07-04 11:44:47 följande:

  Han är helt enkelt inte som du. Om du rannsaka dig själv så kanske du även hittar ett mönster där du underkänner hans sätt att visa kärlek och där du historiskt inte blivit nöjd med gåvor?

  Min sambo är inte alltid toppen med gåvor, ibland blir det fel, ibland blir det rätt. Jag väljer att skratta när det blir fel och fokusera på de gånger det blir rätt.

  Jag fick en supersöt berlock av honom när jag fyllde år första året tillsammans, ett motiv som betyder mycket för oss. I julklapp fick jag en filt med ärmar (jag hade redan en dessutom), tanken var god, för jag är lite frusen av mig, men den skriker ju inte direkt kärlek.

  Jag är helt säker på att jag misslyckats med gåvor till honom också, i julas kunde jag inte komma på nåt alls och rådfråga honom. Han skämtade till det och tyckte det räckte med en påse chips...

  Han fick bäddset från Estrella av mig på rent jävelskap.

  Börja uppskatta hans sätt att visa kärlek, det är den enkla vägen att gå. Genom livet kommer ni hamna i många såna här situationer, där du såklart anser att du har rätt, det är viktigare att älska varandra än att ha rätt.


  Du ska bara veta vilka knäppa saker jag fått av min sambo, av ren kärlek. Jag är frusen om fötterna på vintern och brukar ha på mig ett par raggsockor. Jag fick fotvärmare (elektrisk av honom), jättegulligt, men totalt oanvändbart eftersom jag inte kan knata omkring med den (dessutom blir det inte behaglig värme heller, jodå, jag har testat den)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll