Inlägg från: Anonym (nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nja)

    Betala hemma

    Godisbuske skrev 2018-07-09 20:37:52 följande:

    Svårt det där.. Om jag har råd att försörja barnen så är det bättre dom sparar sina slantar. Kan dom inte det, så begär jag en summa och sparar utan deras vetskap. Så får dom pengarna när dom pyser till eget.


    Fast problemet är ju att de flesta kids inte skulle spara pengarna även om de slapp betala, de skulle bränna dem.
  • Anonym (nja)
    Anonym (Hanna) skrev 2018-07-09 21:52:23 följande:

    Tycker också att 4000 låter mycket för ett hemmaboende vuxet barn. Ja, saker kostar men det är ju inte alls samma sak att bo i en egen liten etta och bo kvar hemma.

    Om ni har råd skulle jag inte kräva 4000, speciellt om dom inte har särskilt höga löner.


    Tycker inte 4000 låter mycket alls, för 15 år sedan betalade jag 3500kr hemma. Nu sparade mina föräldrar hälften av dessa pengar till ett lägenhetsköp. Men det lär barnen att inte snylta och att göra rätt för sig.
  • Anonym (nja)
    sextiotalist skrev 2018-07-10 14:14:56 följande:

    Ok, då ljuger min systerdotter, eller står det fel på hennes avi.

    Bor en vuxen hemma så förutsätter jag att han/hon bidrar till både merkostnader och merarbete, men inte att man ska bidra till föräldrarnas kostnad.

    Är det att curla?

    Är det så att föräldrarna tvingas bo kvar i ett dyrare boende för att barnet vill bo kvar eller förlorar bostadsbidraget då är det också en faktor att räkna in.


    För 13-15 år sedan bodde jag i studentlägenhet i två olika studentstäder. Båda lägenheter gick på strax över 5000 bara i hyra. Jag tror knappast det blivit billigare sedan dess
Svar på tråden Betala hemma