• Äldre 26 Jul 16:01
    186001 visningar
    916 svar
    916
    186001

    Julibebisar 2018

    Jag fick barn 29/6, så nästan juli. Skulle kommit i augusti så juli blir ju bra medeltal... Det är mitt andra barn. Eftersom hon inte skulle varit född än så sover hon nästan hela tiden. Lite mer vaken på sen kväll.

  • Äldre 27 Jul 10:10
    #16

    Min stora är fem år. Han verkar än så länge ha tagit det ganska bra. Men han har varit fullt sysselsatt av farmor, mormor och morfar de här veckorna. Jag märker att han var lite låg när han inte fick vara med mig på sjukhuset så mycket och han tycker nog lillasyster är lite i vägen. Och jobbigt att jag är snittad så han måste vara försiktig med min mage och att jag inte kan lyfta honom.

    Han var också född lika för tidigt så det var spännande med sjukhuset och att se var han bodde när han var ny bebis. Han undersökte alla tekniska apparater och elstängsel :)

  • Äldre 28 Jul 15:51
    #21

    Min tjej åt typ varannan timme på natten. Men nu mitt på dagen slog hon till och sov 4,5h. Fem timmar max får det gå innan hon måste äta. Undrar hur lång tid, och om det någonsin går, tills hon vänder dygnet till att matcha alla andras..

  • Äldre 29 Jul 11:15
    #24

    Min tjej knorrar massa också. De säger att det är vanligt med prematurer. Men jag upplever att det är när magen knölar. När det har kommit ut blir hon mycket lugnare. Hon knorrar också mer och blir störd när händerna och benen viftar med eget liv. Hon blir lugnare om jag håller fast fötterna. Tur att bebisfötter är mysigare än storfötter...

  • Äldre 29 Jul 16:58
    #28

    Jag testade att bråka lite med lilltjejen sen i går kväll så hon inte slutar äta för att hon somnar innan hon blir mätt. Det verkar ha hjälpt för inatt och idag har hon ätit glesare. Lite jobbigt att vara aktiv bara när man helst bara vill somna själv.

  • Äldre 29 Jul 21:08
    #34

    Jag brukar liggamma på morgonen men vågar inte på natten. Så rädd att jag ska somna och täppa till hennes luftvägar. Hon är ju så liten än. Nästan en månad tills hon skulle varit född. Så på natten sitter jag upp i sängen. Har iofs hänt att jag somnat då med, men då rullar jag inte på henne i alla fall.

    Med sonen liggammade jag när han var större. Började då sova i långärmat så jag inte behövde ha täcket så högt att han skulle få det över sig.

  • Äldre 31 Jul 03:07
    #52

    Min lilltjej börjar så smått växa ur storlek 44. Måste nog kolla upp vad jag har i 50 när jag är i stan. Tror inte jag har så mycket 50. Tror vi hade ganska lite 50 till sonen som hade 44 i nästan tre månader. Så tjejen vi har nu är en bjässe i jämförelse. Åtminstone en månad före sonen. Redan tre kg vid en månad, vilket sonen vägde vid nästan två månader. Lika lång som sonen var vid två månader också. Har inte hunnit använda storlek 44 så mycket eftersom det har varit mest naket i värmen.

    Jag är nog lite för rädd att det ska hända något för att samsova än så liggamningen får vänta lite. Dock så vaknade jag sittandes och sovandes aldeskes nyss sen jag ammade kl halv ett. Då ingen garanti att jag inte somnar för att jag sitter upp.

  • Äldre 2 Aug 06:02
    #92

    Jag börjar bli riktigt less på avslaget. Det kommer nästan ingenting, men det kommer hels tiden. Fem veckor snart. När ska det ge sig så man kan slippa bindor i värmen?

    Vi verkar inte heller få något hembesök den här gången. Något de tagit bort? Eller är det för att det inte är första? Eller för att det är underbemannat nu på sommaren kanske? Får fråga på nästa besök.

    Vi hade också en bra BVC-sköterska sist som jag gärna haft kvar, men han har gått i pension. Så vi hade en annan till sonen sist som också var bra, men hon har flyttat. Så vi får en ny som vi tydligen haft till sonen men aldrig träffat. Första besöket var dock med en annan pga semestrar. Får se vem det blir idag.

    Jag har dåligt samvete konstant mot äldre sonen. Är rädd att han känner sig utanför. Har mest varit vi två förut. Nu är han mycket med farmor och mannen. Jag tycker jag inte hinner annat än mat. Mata bebis, göra frukost, mata bebis, fixa mellanmål, mata bebis, fixa lunch... Önskar att mannen var lite mer aktiv med matandet av alla större än bebis. Så less på mat. Tänk om man kunde ta ett piller eller nåt och slippa hålla på med att fixa mat och äta. Så skönt det vore och så mycket annat man skulle hinna!

  • Äldre 3 Aug 10:22
    #98

    Men hjälp! Vilken otur! Som om det inte var jobbigt nog ändå med en liten bebis.

    Får hoppas att det läker bra så smärtan ger med sig. Hur lång tid tror de återhämtningen är? Låter som om det kan ta ett tag. Usch igen!

  • Äldre 3 Aug 14:33

    Bra att du får ordentligt med smärtlindring. Trist med operation och fyra veckor med gips/skena i den här värmen. Så jobbigt att vara utan händer. Riktigt ryser. Stackare.

    Även om man ammar kan man ju turas om att vara vaken på natten när bebisen väl har ätit och fortfarande inte vill sova.

Svar på tråden Julibebisar 2018