• Äldre 16 Jan 08:08
    2761 visningar
    7 svar
    7
    2761

    Traumatisk förlossning - psykolog specialiserad

    Hej! Jag födde min dotter för 8år sedan och fick förra våren diagnosen PTSD. Om man läser om PTSD-behandling (exponering in vivo och imaginativ exponering) så är den väldigt effektiv. Min psykolog har hittills inte haft en enda patient som inte blivit betydligt bättre, trots att vissa har gått med PTSD i 20år. just inom förlossning är det ca 2% av alla som föder barn som drabbas av PTSD så det är inget ovanligt, men det är först nu som det börjar tas på allvar. 

    Jag håller som sagt på med behandlingen och kan äntligen se en ambulans utan att få panikångest. När man drabbas av PTSD så tar man oftast och undviker situationer som påminner om traumat. Man går liksom in i en slags beredskap. Jag är livrädd för sjukhus och vårdpersonal och jag har 13 olika sjukdomar/diagnoser så jag har inte haft så mycket till val än att gå till många besök. men jag har alltid varit där en timme innan besöket för att ångesten ska hinna klinga av något, jag går oftast i kulverten när jag går mellan avdelningar, har alltid musik i öronen för att slippa ljud och kunna isolera mig. Och alla de här "undvikanden" har gjort att min PTSD är kvar för jag möter inte min rädsla. Först nu kan jag känna att min ångest tillhör det som hände då, det är inget livsfarligt som kommer hända nu.

    Jag rekommenderar dig att du går till en privat psykolog eller försöker få remiss till psykiatrin för behandling. Lider man av PTSD och inte gör något åt det så kommer det inte att försvinna av sig själv.   

Svar på tråden Traumatisk förlossning - psykolog specialiserad