• Anonym (ååå)
    Äldre 28 Jul 07:27
    2585 visningar
    8 svar
    8
    2585

    Sätts för mycket pengar på ex bröllop, hus mm...tycker nån annan lika?

    Anonym (Filippa) skrev 2018-07-28 07:19:34 följande:

    Tycker överlag att det börjar gå överstyr med konsumtionen, leverne här i vårt fina I-land. Alltmer börjar växa som i USA, man tappar greppet om vad som är väsentligt o vill bara ha större, mera, bättre o lite till. I mångt o mycket. VARFÖR -seriöst - behöver en fyrabarnsfamilj 300kvm att bo i? Blir man lyckligare då? Varför sätta hundratusentals på bröllop - håller äktenskapet då? Bilar, villor, båtar, ev en till villa...det escalerar som det gjort i USA. O alltför många glömmer bort att ge tid till sina nära o kära, vara en god o ärlig vän, njuta av det fina i världen o ta hand om varandra. Det är sorgligt. Ser på program där små familjer söker lägenheter o blir visade villor, enorma hus med 4 badrum o allrum som en danssal, som tycker sovrummen är för små om dom är under 35kvm. Där köket är för trångt men ditt gott hade rymts en skolklass. Blir ledsen, vart är vi på väg med detta storhetsvansinne. Vi har glömt bort vad som är viktigt. Nån annan som tänker som jag?


    Jag vet inte vilka människor du syftar på eller vilka kretsar du rör dig i. Jag känner inte speciellt många människor som bor i så stora hus, typ ingen. Vi har ett hus på 240 kvm men då är vi 7 personer så vi behöver det! 

    Hundratusentals kronor på bröllop känner jag heller ingen som gjort. ca 100 000 kanske, men oftast mycket lägre summor än så och det har varit fina bröllop ändå. 

    Sen håller jag med dig i sak om att vi alla kan spara mer, främst på vår miljö/vår planet, men tycker du kanske fastnar på saker som egentligen inte rör så många. Vill du skapa en diskussion om hur folk slösar kanske det är mer effektivt att rikta sig mer mot "vanligt folk" än de där som sitter på 300 kvm hus, båt och åker utomlands 5 ggr/år. 
Svar på tråden Sätts för mycket pengar på ex bröllop, hus mm...tycker nån annan lika?