• Anonym (E)
    Äldre 28 Jul 12:28
    2588 visningar
    8 svar
    8
    2588

    Sätts för mycket pengar på ex bröllop, hus mm...tycker nån annan lika?

    Jag håller med. Men samtidigt, de pengar vi tjänar in, är vi skyldiga att lägga på det som gör just våra liv lyckliga, för vissa är det att kunna kunna shoppa på rea, för andra att investera i ett sommarställe i Grekland, och det finns förmögna familjer likaväl som medelklassen eller under som kan ha riktigt fin lycklig kärleksfull familj eller total misär. Jag har aldrig tjänat mycket pengar och aldrig jobbat ob tider eller ägt eget företag eller satsat på karriär, men skulle jag plötsligt infinna mig i en slående karriär och tjäna mer än jag någonsin gjort i mitt liv, hade jag haft dåligt samvete om jag lagt de pengarna på ett större hem? Mer yta? Betalad städning? Nej. Sen är alla olika, jag tycker för lite yta känns som en fängelsecell, men för mycket yta känns som man bor för sterilt och opersonligt, den yta jag och sambon har i lägenheten nu är ju runt 42 km och jag har ju bott i ett litet rum förut så jag tycker detta är så fantastiskt. Allt handlar väl om erfarenheter och associationer.

    Jag hade inställningen förut att rika = själviska giriga bittra människor.

    Men sen har livet låtit mig möta rika, och de har varit underbara människor så fina att man knappt kan tro att de är miljonärer för det fanns inte ett uns egoism i de, djurvänner, barnälskare, familjära öppna varma goa humoristiska människor som inte dömer andra för de har själv en gång varit den som slet på ett hamburgerhak.

    . Jag mötte en gång en rik man som sa "om du någon gång blir rik, glöm aldrig platsen du kom från" han menade att vissa glömmer deras förflutna där de inte ägde knappt någonting, vissa blir högfärdiga men det byggs ju på en osäkerhet i grunden.

    Är man trygg empatisk människa i grunden, kommer sällan mer pengar ta det ifrån en och inte mindre pengar heller.

Svar på tråden Sätts för mycket pengar på ex bröllop, hus mm...tycker nån annan lika?