• Lainie Kenned­y
    Äldre 3 Aug 14:30
    4882 visningar
    51 svar
    51
    4882

    Att skaffa barn, en självisk handling?

    Yasminaoo skrev 2018-08-03 12:34:01 följande:

    Vad menar du med själviskt? Tycker inte att man kan använda det ordet på det sättet.

    Att ta hand om sin hälsa, är det själviskt? Att göra något man blir glad av?

    Ordet själviskt är negativt laddat, såhär beskrivs det i SAOL;

    ?självisk l. egennyttig person, person som blott tänker på sig själv o. saknar känsla för andra. En inbiten, kall, hård, egoist. En egoist av renaste vatten.?

    Det handlar alltså inte bara om att göra något man vill, som man blir glad av utan det syftar på att BLOTT tänka på sig själv och strunta i andra plus sakna empati!

    Då kan man inte svara så svartvitt på om det är själviskt att skaffa barn precis som om diskussionerna huruvida det är egoistiskt att vara snäll är fel från början då man då missar vad egoism som begrepp innebär.

    Att skaffa barn och inte låta barnet utvecklas till en självständig individ, försöka tvinga det till absolut lydnad med psykiskt och fysiskt våld och bara vilja ha dom att visa upp och känna sig lyckad med utåt som en fasad, DET är själviskt.

    Att skaffa barn och älska dom och låta dom växa och blomma, offra sin gamla vardag och anpassa sig för barnens skull, nej det är inte själviskt.


    Skaffar man för att man vill ha dem, så är ju allt det du beskriver som någon slags uppoffring i själva verket att välja det liv man vill ha. Det är ju Inte av välgörenhet eller osjälviska skäl som man väljer det man vill ha.
Svar på tråden Att skaffa barn, en självisk handling?