Inlägg från: Skagenmackaa |Visa alla inlägg
  • Skagenmackaa

    Gravid med EDS klassisk typ och tidigare snittad.

    Jag har blivit snittad en gång och har Eds klassisk typ.

    Jag fick träffa narkosläkaren innan förlossningen för att göra en bedömning huruvida jag kunde få epidural över huvudtaget. Han sa att alla narkosläkare vill inte.

    På förlossningen försökte narkosläkaren tre gånger , tillslut fick han dit den men inte så långt som han görna velat.

    Det hela slutade i akut snitt och där kom en Annan narkosläkare som inte vågade annat än att ge mig en riktig hästdos, så det inte skulle flyta ut.

    Efteråt fick jsg röntgas och det visade sig att mitt bäcken är för trångt på ena sidan och att försöka sig på en vaginal förlossning vore idiotiskt då det finns risk att livmodern spricker i gamla ärret eftersom det är skörare än normalt.

    Jag kommer att få träffa läkare och narkosläkare för att planera kommande snitt i januari.

    Berätta för din bm att du har eds så att du får rätt hjälp :)

  • Skagenmackaa
    Louise v L skrev 2018-08-06 22:36:32 följande:

    Varför vill de inte gärna ge epidural? Är det riskfyllt på något sätt?

    Jag fick epidural under min andra förlossning. Nu var det ju så illa så att vaken epiduralen eller någon annan bedövning tog på mig. Det verkar jag få leva med. Men jag har läst att epidural brukar vara det enda som fungerar vid EDS.

    Är det därför bedövning inte tar, för att bedövningsmedlet skingras i vävnaden? Eller flyter ut som du skriver.

    Och nu off topic- hur har ni löst problemet hos tandläkaren? Jag har både lagat och dragit ut tänder utan bedövning som har tagit. Det är en plåga! Jag har försökt acceptera det och försöker tänka att om jag har fött två barn utan bedövning så klarar jag av att dra ut en tand utan bedövning. Men egentligen ska man ju inte behöva ha det så.

    Hoppas att jag aldrig mera behöver göra något med mina tänder.


    Skall jag vara ärlig så minns jag inte riktigt, men det var något i stil med att det var väldigt svårt att lägga den. Får nog reda på det snart igen. Då kan jag uppdatera ????

    Exakt, bindväven är inte som den skall, så den håller inte kvar bedövningen där den skall vara. Och det gäller ju lokalbedövning. Därför man oftast inte känner bedövningen i munnen heller!

    Är glad att jag inte behövt rycka ut någon tand än ????

    Såklart skall det inte vara så. Men man skall inte behöva ha ont i kroppen dygnet runt heller. Man får försöka leva med det
  • Skagenmackaa

    Moder_jord

    Min bm hade inte heller jättestor koll på EDS men hon hade ändå hört talas om det. Så hon ringde sina kollegor på lasarettet och de rekommenderade ett möte med narkosen innan förlossning oavsett utgång.

    Jag vet faktiskt inte angående epiduralen men min försvann också titt som tätt och de fyllde på. Vet inte om de alltid gör så? Kag var på förlossningen i deygt 30 timmar innan kejsarsnittet.

    Kan säga att det är skönt att jag inte får välja! För jag tycker också att det är fruktansvärt läskigt med snitt. Men man får vara glad att dom är proffs!!

    När får du svar?

  • Skagenmackaa

    moder_jord

    Förstår att du är rädd efter en sån upplevelse, Och jag vet verkligen hur du känner, att man är rädd för att man inte är helt slut och tänker ta ut ungen bara.

    Nu skall man dit som om det vore vilken dag som helst och bara hoppa upp där. Känns helt sjukt. Jag är ärligt talat inte alls sugen på något snitt. Men jag får intala mig själv att dom är proffs.

    Hur många snitt som rekommenderas det vet jag faktiskt inte. Dom ser säkert när dom öppnar hur det är tills "nästa gång".

    När jag var på röntgen var det läkaren som tittade och bedömde bilderna som ringde upp :) hon var väldigt bra och tydlig. :)

Svar på tråden Gravid med EDS klassisk typ och tidigare snittad.