Inlägg från: Åsa |Visa alla inlägg
  • Åsa

    Boktips fantasy

    LillaTjockaBertil skrev 2018-08-10 20:21:58 följande:

    Som någon redan nämnt tidigare är böckerna om Belgarion bra och lättlästa då de riktar sig mot yngre läsare. Bra story och väldigt intressanta karaktärer.


    Håller inte riktigt med om karaktärerna. Tycker de är ganska grunda. Särskilt kvinnorna. Av de få som spelar någon roll är det bara en som inte framställs som urblåst. (Detta sagt tyckte jag också den första serien var underhållande när jag läste den.)

    TS: Tycker det har nämnts många bra böcker men svårt att veta vad du uppskattar på bara kriterierna du anger. Lättare med något att utgå ifrån. Urban fantasy? Ben Aaronovitch (även dr Who-författare) Rivers of London-serie är kul kombo deckare/fantasy i London. Simon Greens Nightside-serie utspelar sig i en  underjordisk "magisk" del av London med ett antal knäppa hårdkokta karaktärer.  Ser man på äldre böcker är Ursula leGuins övärldstrilogi en klassiker (jag vet, det är fler än tre böcker nu men jag har inte läst någon efter fyran). Jennifer Robersons Cheysuli-serie är rätt originell och inte tegelstenstjocka. Gillat det jag läst av Nick Perumov (bara några böcker).
    Game of thrones är inte särskilt mycket fantasy. Drakar etc är bara dekoration, storyn funkar utan dem. Tjocka böcker också.

Svar på tråden Boktips fantasy