Inlägg från: Lilylamell |Visa alla inlägg
  • Lilylamell

    Två inkonklusiva svar på NIPT pga för lite DNA

    Här är en till som fått tillbaka två provsvar utan något resultat!

    Jag har blivit erbjuden att göra ett till nu på torsdag. Har bestämt att jag ska göra det men förväntar mig inget resultat. Enligt min klinik beror det antingen på att jag har för lite av barnets dna i blodet eller att jag tillhör den 1% som man inte kan utföra testet på. Enligt min barnmorska kunde två provsvar utan resultat vara ett tecken på att något var fel med barnet. Detta lät märkligt enligt mig så jag valde att kontakta ännu en klinik. De menade att jag förmodligen inte skulle få ett resultat vid ett nytt prov då barnets dna inte höjs såhär sent i graviditeten. De sa också att informationen om att två prov utan resultat inte alls hängde ihop med att något skulle vara fel på fostret. De ?rekommenderade? att istället göra ett fostervattensprov, dock inte för att jag hade något förhöjd risk utan för att stilla min oro då jag ändå valt att höra ett nipt från början.

    Känns väldigt rörigt just nu och vet inte vem jag kan lita på! Galet att man säger så olika vid de olika klinikerna!!!

  • Lilylamell

    Ska tillägga att jag inte gjort ett kub test innan mina nipt test. Valde att göra nipt då jag är för ung för att göra kub här i Västra Götaland

  • Lilylamell

    Skulle vara spännande att höra om något fått ett inkonklusivt svar på första nipt testet men sedan fått svar vid andra provtillfället.

Svar på tråden Två inkonklusiva svar på NIPT pga för lite DNA