Inlägg från: Anonym (Lili) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lili)

    Två inkonklusiva svar på NIPT pga för lite DNA

    Jag var också med om två provsvar på NIPT utan resultat...

    Är i vecka 18 nu, har en dålig magkänsla denna graviditeten. Började med att jag hade blödning tidigt, och fick göra ultraljud i vecka 7 pga det. Då upptäcktes att det var två, men hjärtat slog bara på den ena.

    Har kräkts hela graviditeten hittills, och gör det fortfarande. Migrän på det.

    Dessutom är fostret litet, åldern de räknat ut på ultraljuden jag gjort stämmer inte, i så fall skulle jag blivit gravid tre dagar före jag fick positivt på graviditetstestet.

    Känner inga fosterrörelser heller, och jag har kännt tidigt och mycket de andra graviditeterna.

    Så jag är orolig... RUL nästa onsdag.

  • Anonym (Lili)
    Jilka skrev 2018-08-14 21:27:58 följande:

    Ja det är verkligen rörigt. Har hittat EN undersökning som är mer vetenskaplig (på engelska, amerikansk tror jag) som visade en ökad risk. Men den hade gjorts på ett relativt litet urval, tror det var 4000 NIPT-prov där ca 40 var inkonklusiva på grund av för lite DNA. Och 40 pers är ju inte en stor grupp direkt att ha som urval. Dessutom läste jag en sammanfattning och såg ingenting om hur själva undersökningen gjordes. Det är ju oerhört lite forskning att gå på. Flera andra ställen har jag läst att det inte betyder någonting alls i princip. 

    När första svaret kom tillbaka negativt sa BM att det inte var någonting att oroa sig för alls, och att det brukade komma tillbaka positivt andra gången. Som sagt, läkaren sa att jag var den andra han kände till där det kom tillbaka negativt två gånger, så det är ju svårt att dra någon slutsats av hans kunskaper om vad det kan innebära. 

    Konstigt förresten att de sa åt dit att testa en tredje gång. Iallafall med samma test. På de amerikanska forumen tipsar de visst om att skicka in till andra labb, då labben hanterar proven olika, men här tänker jag att det väl inte kan göra någon skillnad. 


    Vad visade studien ökad risk för? Kromosomavvikelser eller något annat? Stod det något om det?
  • Anonym (Lili)
    Jilka skrev 2018-08-15 19:30:05 följande:

    Hoppas verkligen att det går bra på RUL. Förhoppningsvis var ju NIPT-svaren inkonklusiva just för att du har varit gravid med tvillingar. Kanske är det därför fostret är mindre också? Jag kan inte mycket om tvillingar, men tänker att det kanske hämmade tillväxten i början om de var två foster/embryon där ett inte mådde bra. 

    Jag har också mått illa större delen av graviditeten, och kräks fortfarande ibland, om än långt ifrån hela tiden. Det sägs ju att det ska vara ett gott tecken, även om det verkligen inte känns så... :( Hoppas att du hade extra högt hcg eftersom du hade två, men att det är på väg nedåt nu så att du mår bättre snart!


    Tack! Bm som gjorde nipt sa att det inte kunde påverka att det varit tvillingar från början. Att det inte berodde på det. Men vad det berodde på visste ingen.

    Jag hoppas att RUL ser normalt ut, så kan jag nog slappna av lite mer. Kan uppdatera när jag gjort det.
  • Anonym (Lili)

    Min son är född nu, och det är inget fel på honom!

    Jag har läst att det kan påverka om det var tvillinggraviditet, där en av tvillingarna tillbakabildades. Även om bm sa att det inte stämde, så har jag läst att det faktiskt är så, och till och med de som står bakom nipttestet säger att testet inte rekommenderas i detta fall.

    Högt BMI kan också påverka.

    Båda sakerna stämmer för mig, både tvillinggraviditet och högt BMI.

  • Anonym (Lili)
    Tigerkvinna skrev 2019-02-09 16:45:26 följande:

    Har själv tänkt att göra NIPT när vi kommer dit. Men ska bekosta det själv då jag inte litar på KUB och vill inte ha den onödiga oron. Ni som gjort NIPT har ni betalat själva? Och om ni har betalat själva har ni fått betala den där svindyra summan två gånger då?


    Nej, jag fick göra två omprov utan extra kostnad. Fick sedan tillbaka hälften när proven misslyckades..
  • Anonym (Lili)
    Anonym (SL) skrev 2019-05-23 14:33:09 följande:

    Hej! Jag har också gjort Nipt och betalat för det själv.. gjorde testet i v13+6, hörde inget från bm så jag ringde efter 12 dagar, då fanns för lite dna från foster i blodprover som även ni nämner.. analyserar det andra nu och väntar på svar.

    Behöver jag ta omprov känns det ju lite sent kanske att göra det eftersom jag idag är 15+0 och det tar ju mellan 8-10 dagar att få svar och beroende på vad det visar ska man kanske gå vidare med FVP.. åh tycker det här känns så jobbigt att allt tar sån tid! Hur har det gått för er alla som haft negativa svar? Har ni fött friska barn ändå?


    Det gick bra för mig, mitt barn föddes frisk!
Svar på tråden Två inkonklusiva svar på NIPT pga för lite DNA