• Anonym (KS)
    Äldre 20 Aug 18:44
    1673 visningar
    3 svar
    3
    1673

    Om de två första barnen är stora, även det tredje?

    Jag och mannen funderar på att ev försöka få ett tredje barn. Vårt första barn vägde 4400 på 39+6 och barn nummer två vägde 4650 på BF+2.

    Jag tänker att om tredje barnet är ännu större, bör man isf ha planerat snitt? Jag vill egentligen helst föda vaginalt, men förslossningen med nummer två var väldigt jobbig och barnet fastnade och blev akut utdraget.

    Någon som haft samma funderingar eller har några kloka ord?

  • Svar på tråden Om de två första barnen är stora, även det tredje?
  • Anonym (K)
    Äldre 20 Aug 19:10
    #1

    Båda mina barn är födda i v 38+5. Första vägde 3850 g och den andra 4600 g. Andra fastnade också vilket resulterade i en stor förlossningsskada. Vi planerar nu nr 3 och jag har pratat med en specialist om vilka alternativ som finns. Jag är väldigt rädd för ks och vill helst föda vaginalt men samtidigt vill jag inte spricka så mycket igen. Jag kommer få ett snitt om jag vill ha det men läkaren sa även att ett alternativ kan vara en planerad igångsättning innan barnet har blivit för stort (kommer få tul). Problemet med det alternativet, som jag förstått det, är att om man inte är mogen för förlossning kan det bli väldigt jobbigt med en igångsättning och för min del skulle det antagligen ske ett par veckor innan bf eftersom båda barnen kommit mer än en vecka före bf. Men det kan du kanske kolla upp iaf och om du kan få tul som hjälp för att avgöra vilket förlossningssätt som skulle passa bäst för dig. Eftersom du fått två barn över 4000 g tänker jag att nästa också kommer väga det samtidigt som jag själv är ett exempel på att man kan få två barn med rätt stor viktskillnad.

  • Äldre 20 Aug 19:28
    #2

    Troligare med några TUL och en eventuell igångsättning. Grejen är den att din kropp kunnat föda stora barn två gånger, då kommer nog inte vården vilja sätta igång eller göra KS av medicinska skäl (eftersom du ju kan föda stora barn).

    Om du däremot är väldigt rädd så skulle du ju kunna beviljas igångsättning eller KS av humanitära skäl.

    Får själv stora barn och fick beviljad igångsättning med andra i vecka 38+. Dock han det hela starta av sig själv i v. 37+0 efter en hinnsvepning.

  • Äldre 20 Aug 19:32
    #3

    Har tre barn med samma pappa.
    Nr 1: 5620 g BF+17
    Nr 2: 4860 g (c:a, minns inte på grammet) BF +5 (igångsättning pga tidigare stort barn)
    Nr 3: 4950 g BF -1 (snitt pga tidigare TVT-operation)
    Gissar själv att nummer 3 hade landat på ungefär samma vikt som ettan om jag hade gått över med honom lika länge

Svar på tråden Om de två första barnen är stora, även det tredje?