• Anonym (B)
    Äldre 26 Aug 00:34
    49849 visningar
    85 svar
    85
    49849

    Fel kön på ultraljudet?

    Gud vad jag blir trött på folk som hoppar in i såna här trådar och bara: "jaaaaag väntar minsann tills barnet fööööds... Ååååå vad det är omodernt att vilja veta kön" *klappar sig själv på axeln och förväntar sig applåder*

    Jaha och?

    Vad har det med TS fråga att göra? Hon vill uppenbarligen veta.

    TS, jag har bara hört talas om en som fick en son trots att de på RUL sa tjej. Har för mig att ultraljudsläkaren (eller vad de nu har för yrkestitel) brukar uttrycka sig typ "det ser ut att vara..." just för att man inte kan vara 100% säker.

  • Anonym (B)
    Äldre 26 Aug 15:57
    #57
    Anonym (333) skrev 2018-08-26 15:09:52 följande:

    Det som "provocerar" mig är att det läggs värderingar i könet. Att folk är så hjärntvättade så att alla klär sina barn i olika färger efter kön och inte efter smak. Gillar man rosa så gör man väl det oavsett vilket organ barnet kissar med? Men inte större mängden människor i Sverige inte, de måste kolla mellan benen först och sen välja färg efter det. Och då finns inte många alternativ. Antingen klär man rosa för tjej-gärna klänning fr början för det måste tydligen snippbarn ha, de e sjukt viktigt att vara söt o det är man bara i klänning o volanger tydligen.

    Har den snopp måste det vara något tufft tryck eller bilar på, eller blått eller "Unisex" som är beige o vitt. För pojkar får inte vara färgglada eller söta, gud bevare mig.

    Och inte nog med det, kön har ofta större betydelse än något annat också. Folk frågar om man kollar könet före (om de ens frågar) hur barnet mådde.

    Folk blir glada om de får "en av varje", som om ett friskt barn inte är nog.

    Folk önskar sig ett specifikt könsorgan på barnet, ofta pga ovan nämnda anledning kring kläder (ist för att bara klä barnet i det man tycker är fint fr början o strunta i vad barnet kissar med). Men det finns också en föreställning kring att det skulle vara olika att ha barn utefter deras könsorgan. Det blir vad man gör det till säger jag.

    Folk i samma bf-grupp som jag sitter trots upprepade missfall och väntar ivrigt på nipt - inte för att de är rädda att barnet ska vara sjukt. Utan för att de är oroliga för att barnet har fel kön.

    Folk grinar efter rul för att de fått fel kön osv.

    Och detta är faktiskt accepterat i samhället, det som inte är accepterat är om man som jag o många med mig bara köper kläder vi tycker om, skiter i könet och uppfostrar våra barn som barn.

    Jag använder inte ordet hen om mina barn, som jag vet att hjärntvättade, fördomsfulla människor tänker nu. Utan de är givetvis de kön de har, men jag uppfostrar dem inte olika för det. Mina söner har fr början haft alla olika sorters färger o former på sina kläder, leksaker av alla dess slag, rosa tapeter genom åren osv. Jag ser det inte som att de ska välja själva osv, utan att allt är okej bara. Allt är ju för barn, det som de däremot inte får är krigsleksaker o annan skit som folk gärna köper till sina söner. Jag uppfostrar snälla, accepterande barn, som vet att alla är lika mkt värda o som aldrig ska få tro att det finns något som heter tjejbaciller eller att ert skulle vara någon skillnad på tjejer o killar. Jag blir tokig när andra barn i förskolan skriker att killar är bäst osv, vad fan får de lära sig hemifrån eg?

    Mina barn dömer ingen utifrån färg på tröjan, skulle aldrig reta någon annan för vad de gillar osv. Medans barn till hjärntvättade normmänniskor är sådana som frågar varför pojkar har tjejtröja på om den är rosa, eller som när min pojke kom hem fr förskolan o berättade att de andra skrattat o retat honom för att han gillar dockor. Det är inte jag som uppfostrar fel. Utan det är ni, och det provocerar givetvis att ni aldrig tänker över era handlingar utan alltid bara fortsätter att följa normer som är hundra år gamla. Fortsätter uppfostra killar som ser ner på tjejer, våldtar, är taskiga mot varandra osv.


    Måste vara jobbigt att bli så upprörd över hur andra uppfostrar sina barn. TS ställde en enkel och befogad fråga och ändå måste du och andra hoppa in i tråden och spy galla över folk som klär sina flickor i rosa. Vilket, som TS redan påpekat, inte ens hörde till ämnet.

    Tror knappast TS son blir våldtäktsman bara för att hon tog reda på könet. Tagga ner.
  • Anonym (B)
    Äldre 27 Aug 13:37
    #69
    THR skrev 2018-08-27 13:30:57 följande:

    Nu var det här ett tag sen .
    Jag väntade en Bianca vilket blev bekräftat av barnmorskan.
    Ut kom en Kevin :)  (det tog 1,5 månad till han blev en Kevin, eftersom han skulle vara en Bianca)
    Jag var chockad ett bra tag haha 

    Varför är det viktigt att veta barnets kön? Att ungen är frisk är väl det viktigaste?


    Måste det finnas en motsättning? Klart man i första hand vill veta att barnet är friskt, men man kan väl ändå vara nyfiken på kön. Det ena behöver verkligen inte utesluta det andra.
  • Anonym (B)
    Äldre 28 Aug 14:26
    #79
    Anonym (mor) skrev 2018-08-28 05:42:24 följande:

    Jag undrar också varför det numer plötsligt verkat blivit så viktigt med vilket kön ens väntade barn har! Liksom förr, väldigt nyligen, fick man inte veta det, VILLE inte ens veta det för det var ointressant. Man blir väl glad oavsett.........eller? Man behöver ju inte köpa på sig en massa barnkläder och leksaker innan för det är ett helt onödigt och TÄNK om ngt går snett? Då är det väl inte kul att sitta med ett fullt utrustat barnrum? Min gamla mormor brukade säga "man ska inte "böse" för ofödde kalver" och det ligger ngt i det.


    Eftersom hälften av kommentarerna i denna tråd är irrelevanta tramskommentarer som denna kan jag tipsa er som vill diskutera detta om denna tråd istället:

    www.familjeliv.se/forum/thread/79000986-ta-reda-pa-kon-varfor-provocerar-det
Svar på tråden Fel kön på ultraljudet?