• Anonym (Nervö­s)
    Äldre 29 Aug 14:44
    9387 visningar
    39 svar
    39
    9387

    Bästa kampsporten för självförsvar mot män

    Jag är rädd för våld och våldtäkt (Har blivit utsatt för ett försök men den mannen var väldigt späd och svag så jag kunde försvara mig). Men nu kan jag inte räkna med att alla våldsverkare är små och svaga. Jag skulle känna mig tryggare om jag faktiskt kunde försvara mig mot en man som är mycket större och starkare. Jag är  ganska liten 155cm lång och 52kg tung men är ganska stark för att vara tjej. Jag gymmar och har tränat friidrott men på gymmet blir det uppenbart att jag är väldigt svag i jämförelse med många män. Till exempel kan jag lyfta 60kg i bänkpress. Det är starkt. Men  jag har sett storväxta män lyfta dubbelt och trippelt mot detta.

    Hur skulle jag kunna klara mig om jag blev angripen av en muskulös man på 110kg som är tre gånger så stark som mig? Jag skulle vara chanslös.

    Jag behöver lära mig kampsport. Någon riktig kampsport så att jag faktiskt kan försvara mig även mot starkare och större personer. Vilken kampsport är bäst?

  • Svar på tråden Bästa kampsporten för självförsvar mot män
  • Anonym (Nervö­s) Trådstartaren
    Äldre 29 Aug 15:02
    #3
    Aniiee skrev 2018-08-29 14:58:17 följande:

    Jag tror jag säger som så många experter i personlig säkerhet säger till oss småisar - stick, konfrontera inte. Och då är svaret snarare "träna parkour" än "träna kampsport."

    För situationer när man är inträngd i ett hörn...... karate. Shotokan närmare bestämt (tror att shotokan är vanligast i sverige så bör vara lätt att hitta).


    Det är ett bra tips men jag vill inte behöva fly. Om jag blir angripen eller påhoppad så vill jag kunna slå tillbaks hårt och rejält så att han (eller hon för den delen) aldrig kan göra om det igen.
  • Anonym (Nervö­s) Trådstartaren
    Äldre 30 Aug 10:37
    #18
    Anonym (fd adidaskrigare) skrev 2018-08-29 16:03:18 följande:
    Om du lyckas få övertagen mot någon som har bättre förutsättningar att vinna så har du egentligen bara två val. För din säkerhet.

    Spring, eller fortsätta mata slag, sparka, hoppa, vad som.

    Att chansa på att man lyckas få övertaget igen och släppa upp en människa vid medvetande, dont do it.

    Bekväm med det sistnämnda alternativet?
    Jag vill vara bekväm med det sistnämnda alternativet. Men jag är inte särskilt aggressiv eller tuff men jag vill bli det. Den enda gången i mitt liv jag har blivit aggressiv var när jag utsattes för ett våldtäktsförsök och enda anledningen till att jag lyckades försvara mig då var att han inte var särskilt mycket större än mig och svagare. Då slog jag sparkade och bets tills han sprang. 

    Jag har prövat litegrann med en kompis pojkvän som var väldigt stor och vägde 180kg innan han opererades. Han ställde upp på att hålla fast mig för att jag ville testa om jag kunde och jag kunde verkligen inte ta mig loss. Jag satt verkligen helt fast och var helt chanslös. Han behövde inte ens ta i...
Svar på tråden Bästa kampsporten för självförsvar mot män