Inlägg från: Idapou |Visa alla inlägg
  • Idapou

    BF April 2019 - med syskon

    Jag är gärna med, om det är någon som stannar här på FL, eftersom jag inte använder Facebook.

    Har en pojk på 3år som förhoppningsvis ska bli storebror den 7 april. Har haft ett ma och ett mf i år, så hoppas på tredje gången gillt nu!

  • Idapou
    jaktenpaflow skrev 2018-08-31 10:24:11 följande:

    Hej hej! Är gärna med här om det är några som vill stanna kvar här på FL:) Går gärna med i en FB grupp men lite tidigt än! Är i vecka 7, 6+4 efter en IVF behandling. Har en dotter född 2016 som kom till på naturlig väg. Hur mår ni? Har ni några symptom?


    Jag är gärna kvar på FL :) Är i vecka 9, troligtvis, eftersom jag blev gravid direkt efter mf. Ska på UL den 10 september, så då får vi se om jag blir flyttad eller ej.

    Jag mår bra, men har lite illamående som är värst på morgonen, och kommer och går under dagen. Speciellt om jag inte äter med jämna mellanrum. Dock känns det betryggande med illamående och ömma bröst, då känns det som att allt är som det ska med fostret.
  • Idapou
    jaktenpaflow skrev 2018-08-31 16:12:28 följande:

    Vad kul! Har ni ett barn sen tidigare?


    Ja, vi har en son som är 3år. Om detta går vägen so hinner han kanske fylla 4 innan han blir storebror. Han är född 1 april och jag har bf 7 april enligt preglife :)
  • Idapou

    Jag går in i vecka 11 imorgon, illamåendet börjar ge med sig lite, men kommer fortfarande då och då. Särskilt om jag är hungrig. Det här småätandet är inte bra för midjemåttet... :P har haft två missfall i år så det är ändå skönt att ha lite symptom trots spökveckorna.

    Jag ska få göra tidigt ultraljud imorgon, och är redan lite nervös. Förra gången jag gjorde det så upptäckte bm att det var ett ma. Mindre kul, när man sett framemot en liten böna... Dock bättre magkänsla denna gång. Hoppas jag får en bild att visa imorgon :)

    Jag funderar på när det är bäst att tala om för blivande storebror? Helst skulle jag vilja berätta så fort jag vet att bönan i magen lever och växer, men kanske bättre att vänta tills det börjar synas? Jag vill ju inte att han ska höra det från någon annan än oss heller. Hur tänker ni kring detta?

  • Idapou
    FrökenLinda skrev 2018-09-12 22:28:15 följande:

    Hur gick ultraljudet?

    Jag är lite kluven kring när vi ska berätta för våra barn, de är ju ändå stora (6 och 10 år) men jag är rädd för att berätta förtidigt så kanske något händer.. samtidigt så kan något hända oavsett hur långt in i graviditeten man är men så kan man ju inte gå omkring och tänka..

    Har ett missfall bakom mig(ett tidigt i v7-8) så jag vill nog iaf vänta till kring v12.

    Jag är även väldigt kluven kring KUB-ul. Kommer det skrämma mer än säkra? Samtidigt.. bättre att veta tidigt än på RUL? Många tankar..


    Ultraljudet gick jättebra :) Jag fick se en liten böna med ett tickande hjärta. Så skönt att veta att den lever, kan slappna av lite nu. Dock blev jag tillbakaflyttad två veckor, så ska komma tillbaka den 24:e för nytt UL, för att kunna göra en riktig datering. Men allt såg ut som det skulle för vecka 8 :)

    Så nu har jag bf typ den 20 april istället, vilket känns skönt eftersom sonen är född den 1:e april :) Bra om de får lite mellanrum mellan födelsedagarna.

    Jag tänker att om allt fortfarande ser bra ut på nästa UL så är ju risken för att något ska hända väldigt liten, så då berättar vi nog för nära och kära, de vuxna iaf. Barnen får nog vänta till efter RUL. Känns som om det blir lättare för storebror att greppa, om man har en bild att visa. Får bara se till att ingen berättar för honom innan vi gjort det. Men snart lär det ju börja synas, får se hur länge man kan dölja det...

    KUB är inget för mig, jag skulle bara oroa mig om man inte fick bästa resultatet.
Svar på tråden BF April 2019 - med syskon