Inlägg från: IceKitten |Visa alla inlägg
  • IceKitten

    Kan ni sluta använda hen!?!?

    Det måste verkligen finnas viktigare saker att oroa sig för än ett ord. Om du inte gillar det så behöver du inte använda det, jag ogillar skarpt vad jag skulle kalla vulgära ord (fitta, surkärring osv). Alltså använder jag dem inte, däremot kräver jag inte att andra ska sluta använda dem.

    Hen är ett väldigt användbart ord om du inte vet könet på den specifika personen du pratar om eller om personen själv har valt att hen vill bli kallad hen. Däremot skulle jag aldrig använda hen om min mamma, son eller vän för där vet jag könet. Använd ordet som det bör eller skippa det helt, det spelar ingen roll. Men hitta något vettigare att gnälla över...

  • IceKitten
    Anonym (M) skrev 2018-09-06 19:07:19 följande:

    Lämna personangreppen i sandlådan va, den enda dom säger något om är dig själv! Jag vet mycket väl att det finns många ord på svenska som betyder något på ett annat språk, nu råkar jag bara tycka att just hen och sättet vi använder det på är så urbota löjligt! Antingen är man en man eller en kvinna. För övrigt godkänner inte ens den automatiska svenska stavningskollen det ordet.


    svenska.se/tre/&pz=1

    Här har du svenska akademins ordlista (SAOL). Den enda källan som betyder någonting gällande vilka svenska ord som är giltiga eller ej. Din stavningskontroll betyder mindre än ingenting, känner du för det kan du plocka bort "jag" från din egna stavningskontroll... Det gör dock inte skillnad för ordets validitet.
  • IceKitten
    Anonym (Anne) skrev 2018-09-08 10:39:41 följande:

    Jaa, det där nya att man inte har nåt kön alls? Fattar inte. Klart att man har ett kön. Man är antingen en hon eller en han.


    Dock finns det ett tredje kön. XY är en man, XX är en kvinna och alla andra kromosomvariationer (vilket det finns) tillhör det tredje könet. Rent vetenskapligt.

    Kulturellt kan det även finnas fler än tre kön men jag har insett att den insikten är väldigt jobbigt för väldigt många att ta in. Eftersom att det har en sådan ENORM negativ effekt på ditt liv att någon annan får kalla sig själv för vilket pronomen hen själv vill.
  • IceKitten
    Anonym (Anne) skrev 2018-09-08 13:45:39 följande:

    Det har ingen effekt på mitt liv överhuvudtaget. Om det nåt jag skiter fullständigt i så är det just det.

    Jag såg tråden. Och skrev. Som alla andra.


    Då är det väl jätteonödigt att skriva "Klart att man har ett kön. Man är antingen en hon eller en han" när det dels är felaktigt och du inte bryr dig?

    Väldigt skumt att lägga sin tid på det då...
  • IceKitten
    Anonym (Fånigt) skrev 2018-09-09 18:24:29 följande:

    Finns fortfarande bara 2 kön. Inte 3 eller 10 eller nägot som inte existerar. Som sagt det är skillnad på känsla och verklighet. I fantasin är allt tillåtet. Men inte sjutton har du någonsin sett någon utan ett kön mellan benen eller någon med en morot mellan benen?


    Vetenskapligt finns det tre kön och könet bestäms inte av könsorganet utan av kromosomerna.

    XY = man, XX = kvinna och alla övriga kombinationer (vilket det finns) = tredje könet.

    Exempelvis är det Y-kromosomen som "ska" säga till kroppen att producera de manliga könsorganen men i vissa fall sker inte detta. Personen har då alltså XY-kombinationen men kvinnliga könsorgan. Är detta då en man eller en kvinna enligt dig?

    För övrigt handlar hen väldigt lite om ens vetenskapliga kön... Det är ett sätt att förenkla skrift (istället för att skriva han/hon eller upprepa exempelvis "läraren" gång på gång i texten vilket blir otroligt jobbigt att läsa efter ett tag) eller helt enkelt att visa respekt för de personer som själva inte känner sig som ett specifikt kön. Det har ingenting med att du inte ska få kalla dig själv han/hon eller att ett litet barn inte ska kunna få kalla sig själv för pojke eller leka med bilar om det är vad han vill.

    Det handlar bara om respekt... Det skadar ingen. Låt folk få göra som de själva vill.
Svar på tråden Kan ni sluta använda hen!?!?