• Anonym (MM)

    Betala av bolånet

    Nästa gång ni ondgör er över att män har mer pengar än kvinnor kan ni bara läsa svaren i den här tråden så förstår ni varför.

  • Anonym (MM)
    Gnussen skrev 2020-09-27 17:09:25 följande:
    Självklart har jag inte hela lönen kvar men anser att jag bor billigt. Räknade ut mina fasta avgifter som jag betalat under dom 2 sista åren och då ingår allting även bilen, mc:en men självklart inte mat och underhåll av huset.

    Lägger undan 2900 kr varje månad till räkningar oavsätt om det är mindre utgifter. Dom senaste månaderna har jag legat runt 1200-1400 kr per månad i räkningar.

    Bostaden är på 130 kvm och köpte huset för 1.475.000 kr. Även om det finns dom som har betydligt högre bolån så känns det otroligt skönt att slippa kostnaden till banken varje månad:)

    Sätter undan rätt mycket pengar varje månad men just nu till sparkontot tyvärr. Men samtidigt räcker det för mig, jag skulle kunna lägga pengarna på börsen men det är inte så viktigt för mig då jag ändå kommer ha så jag klarar mig gott och väl resten av livet. Man kan ju även förlora pengar på börsen men självklart får man se det som en långvarig investering.

    Jag har även pengarna i huset den dagen jag säljer huset, så för min del så är jag inte orolig eller girig. Jag sover gott om nätterna i alla fall :)
    Jag säger absolut inte att du gör fel, men detta är ett mycket kvinnligt sätt att se på det här med pengar, och en stor orsak till varför män har mycket mer pengar än kvinnor.
  • Anonym (MM)
    Anonym (Hus ägare) skrev 2021-05-06 21:05:09 följande:
    Är man smart så gör man båda sakerna.

    Vad är felet med att betala av ett huslån om man har den möjligheten? Det viktigaste är väl att man klarar sig ekonomiskt oavsätt om man betalar av huset eller inte.

    Själv har jag betalat av hela huslånet och bor billigt. Jag har pengar och lever gott i dag och kommer så att göra den dagen jag går i pension. Varför skaffa en penga maskin om man inte behöver? Varför envisas med att jaga pengar? Lev nu i stället.

    Människor verkar inte tro att man kan leva, spara pengar och göra saker samtidigt som man betalar av sitt bolån. Dom flesta verkar vilja sitta i skuldfällan större delen av sitt liv men alla är vi olika och det är väl en jävla tur det :)
    Ditt svar är också svaret på varför kvinnor har mindre pengar än män. Om man betalar ett lån med 2 % ränta istället för att investera och få 8% kan tom du räkna ut vem som har mest pengar och mest ekonomisk frihet.
Svar på tråden Betala av bolånet