• Fri 26 Jun 2020 15:18
    51942 visningar
    149 svar
    149
    51942

    Betala av bolånet

    Är bara till att gratulera och hoppas att du mår ditt mål. Att vara skuldfri är en helt underbar känsla. Allt man får in som lön behålla man själv och inga betalningar till lån som ska betalas varje månad.

    Själv löste in hela mitt bolån förra året så nu är jag helt skuldfri och det är en underbara känsla. Hade ca 1 miljon kvar att betala och tog sparpengarna för att lösa in lånet. Jag har inte ångrat en dag att jag gjorde det.

    Tänkte först amortera 21000 kr varje månad för att bli av med lånet fortare men tog beslutet att lösa in hela på en gång i stället just för att slippa se lånet dras varje månad.

    Jag är inte heller kriminell utan en helt vanlig arbetare som gav sig f-n på att allt går bara man vill och det löste sig????????

  • Fri 26 Jun 2020 20:18
    #45

    Grattis till dig själv som faktiskt har lyckats med bedriften. Det är exakt det du beskriver jag själv strävar efter. Bara en sån sak som att slippa se skulden och veta att man kan göra i princip som man vill med lönen efteråt.

    Tack för det???? Det bästa är att jag bor oförskämt billigt nu i huset samt att jag inte har några skulder överhuvudtaget. Hatar både lån och krediter så det är ingenting för mig.

    Banken blev inte så glad när jag ville lösa in hela bolånet utan dom ville att jag skulle placera mina pengar i stället. Jag känner att jag ändå gjorde rätt som betalde in hela bolånet. Nu kan jag spara rätt mycket varje månad så jag är supernöjd. Skönt även när man loggar in på bank appen och slipper se huslånet.???? Med din amorterings takt så är du snart där du också

  • Sat 27 Jun 2020 23:34
    #52
    Steven01 skrev 2020-06-27 22:09:09 följande:

    Det kan bara vara en kvinna som anser att det är en bra ide att betala av ett bolån.


    Hur tänker du där? Varför skulle det inte vara bra att betala av ett bolån? Du får nog förklara dig lite bättre vad du menar med ditt påstående?
  • Sun 28 Jun 2020 16:36
    #58
    tystlängtan skrev 2020-06-28 10:16:00 följande:

    Om det får en att sova bättre på natten tycker jag det låter som mycket bättre investerade pengar. Livet mäts inte bara i kronor och ören och är ju inte som att man sätter sig i en dålig ekonomisk sits heller för att man betalar av sitt bolån även om det finns mer pengar att tjäna.


    Kan till viss del hålla med dig men det förutsätter också att det går bra på börsen. Det finns dom som har förlorat ganska höga summor.

    Jag sov gott om natten även när jag hade bolånet så det var inte därför jag löste in hela bolånet utan det var mer för att kunna känna friheten från att slippa betala banken varje månad.

    Jag har så jag klarar mig ändå och har en hel del på både aktier och fonder så för mig innebar det en frihetskänsla att bli av med bolånet.

    Mitt mål har varit att gå tidigare i pension och det kommer jag kunna göra också och samtidigt leva väldigt gott.

    Men det hade jag inte kunnat gjort utan kronor och ören iofs :)
  • Sun 20 Sep 2020 10:33
    #68

    Dom som vill investera på börsen kan fortsätta göra det. För mig känns det bra att sitta i ett hus som är helt fri från skulder och sitter med kostnader som är så låga att jag skäms att skriva ut den här på FL :)

    Nu har jag nästan hela lönen kvar varje månad efter att dom fasta kostnaderna är betalda. Jag kan inte få det bättre :) Jag känner mig sååååå jävla fri.

  • Fri 25 Sep 2020 20:19
    #72
    Villbliskuldfri skrev 2020-09-25 18:35:21 följande:

    Som vanligt den 25:e trillade lönen in och en del av den åkte direkt in på amorteringskontot. I kronor och ören innebär det att bolånet är nere på 487 500. En reflektion jag gjorde är att jag startade den här tråden för ganska precis två år sedan (2018-09-08) och då hade jag 1 120 000 i bolån. Min första "magiska" gräns var att komma ner under miljonen. Nu har jag kommit under halvmiljon och det får väl betraktas som någon slags milstolpe det också.

    Den senaste tiden har jag haft ett sug efter att köpa en elcykel. Idag var jag till och med iväg och provcyklade ett potentiellt köp. Men så kom verkligheten ikapp mig och jag tackade för mig och tog mig hemåt med apostlahästarna. Att jag ens funderade på att lägga en månads amortering på något jag egentligen inte behöver. Fast det var en bra övning i disciplin!

    Tanken på att nästan ha köpt en pryl påminde mig om att jag behöver sätta upp ett nytt delmål för att inte tappa motivationen. Å andra sidan vore det ju bara dumt att lägga av med amorteringen nu när det är så lite kvar. Bara det gör ju att motivationen ökar igen 


    Det är bara till att gratulera, bra kämpat. Du kommer känna en sådan lättnad och frihet när lånet är betalt.

    Det är en jäkla skön känsla :)
  • Sun 27 Sep 2020 17:09
    #83
    Anonym (PEZ) skrev 2020-09-26 10:40:08 följande:

    Om du har hela lönen kvar så måste du ha en låg boendekostnad.

    Av ren nyfikenhet hur stor är bostaden och vad var inköpspriset.

    Det är alltid intressant att sätta det i perspektiv när man pratar om att betala v bolån.

    Så vad är planen att göra med resten av lönen varje månad, lägga på sparkonto?


    Självklart har jag inte hela lönen kvar men anser att jag bor billigt. Räknade ut mina fasta avgifter som jag betalat under dom 2 sista åren och då ingår allting även bilen, mc:en men självklart inte mat och underhåll av huset.

    Lägger undan 2900 kr varje månad till räkningar oavsätt om det är mindre utgifter. Dom senaste månaderna har jag legat runt 1200-1400 kr per månad i räkningar.

    Bostaden är på 130 kvm och köpte huset för 1.475.000 kr. Även om det finns dom som har betydligt högre bolån så känns det otroligt skönt att slippa kostnaden till banken varje månad:)

    Sätter undan rätt mycket pengar varje månad men just nu till sparkontot tyvärr. Men samtidigt räcker det för mig, jag skulle kunna lägga pengarna på börsen men det är inte så viktigt för mig då jag ändå kommer ha så jag klarar mig gott och väl resten av livet. Man kan ju även förlora pengar på börsen men självklart får man se det som en långvarig investering.

    Jag har även pengarna i huset den dagen jag säljer huset, så för min del så är jag inte orolig eller girig. Jag sover gott om nätterna i alla fall :)
  • Sun 27 Sep 2020 22:54
    #91
    Anonym (MM) skrev 2020-09-27 17:32:56 följande:

    Jag säger absolut inte att du gör fel, men detta är ett mycket kvinnligt sätt att se på det här med pengar, och en stor orsak till varför män har mycket mer pengar än kvinnor.


    Det finns säkert dom som säger att jag gjort fel, att jag i stället skulle placerat pengarna på börsen men alla vill och tänker olika. För mig kändes det skönt att bo i ett hus utan att behöva betala pengar till banken varje månad om det är rätt eller fel tänk berör mig inte.

    Det viktigaste är att jag själv är nöjd över mitt beslut. Alla gör sina egna val i livet och jag mår bra över mitt val. Innerst inne så tror jag dom flesta vill bo billigt och det gör jag. Har inga skulder överhuvudtaget och för mig är det en frihets känsla att vara fri från skulder.

    Allt jag köper betalar jag kontant ett liv med skulder är inget för mig. Jag kanske har tagit fram den kvinnliga sidan i mig :) hahaha
Svar på tråden Betala av bolånet