Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Abortmoståndare, hycklare?

    Abortmotståndare är inte intresserad av vad som händer efter födseln utan bara att det bli en fullgången graviditet, de bryr sig heller inte om hur det är att genomlida en oönskad graviditet.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (ohycklare) skrev 2018-09-10 21:55:42 följande:
    Som sagt är jag ingen abortmotståndare. Men kan man verkligen inte se att det finns folk som tycker att allt liv är liv?

    Alla är ju egentligen abortmotståndade i någon mån. Du tex, är säkert abortmotståndare mot att barn ska aborteras efter v 24, när de kan räddas.
    I
    Kina förr tillät/tvingade de folk till abort till födselögonblicket. Att tycka det är fel är också att vara abortmotståndare på ett sätt.

    Alla sätter sin gräns någonstans. personligen skulle jag aldrig göra abort efter v 12. En annan gör i v 18, en annan tycker inte alls. Och så finns det de som tycker att abort kan utföras precis närsomhelst.

    Frågan är ju:
    om man inte bryr sig om fostret i v 6, 12, eller 18, varför bryr man sig i v 24, 35 eller 40? Egentligen? För att det kan räddas i en viss vecka? Det är ett bra argument. men det förklarar fortfarande inte varför främlingar skulle bry sig om andras barn, som ts skriver.
    De sena aborterna är ju faktiskt i majoriteten önskade barn som har fosterskador eller där föräldern pga. egen sjukdom psykisk eller fysisk eller en mycket svår situation inte har förmåga att vara förälder, dessutom finns gruppen med de med egen svår funktionsnedsättning som inte ens förstått att de är gravida eftersom de själva är på nivå med ett barn.
    Var och en bör ju fatta att ingen väljer att göra en sen abort utan mycket starka skäl och om det skulle vara någon som skulle tycka att det inte är något problem att göra en sen abort så lär ju den personen hamna i gruppen psykisk ohälsa.
    Det missas inte sällan att vissa svåra genetiska sjukdomar bara drabbar flickor eller bara pojkar så det finns en del relativt sena aborter enbart för att fostret är av det kön som drabbas, få föräldrar är beredda att få ännu ett barn med den typen av sjukdom som deras tidigare barn har.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tow2Mater skrev 2018-09-11 02:13:26 följande:
    Det finns ju ofta en pappa också, som kanske skulle vilja ta hand om sitt barn. Men han har ju ingen talan alls.
    Klart han inte har någon talan om kvinnan inte vill genomgå något så riskfyllt som e graviditet med ett bar hon inte vill ha.Finns fall där ett par är överens om att kvinnan lämnar barnet direkt på förlossning och pappan tar över dock så är det oerhört sällsynt och som regel är det kvinnor som inte skulle ens om de ville kunna ta hand om ett barn.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (..) skrev 2018-09-11 11:47:14 följande:
    Alla aborterade barn är inte svårt skadade
    En stor andel av de som skulle födas om det inte kvinnor inte skulle få göra abort eftersom ett av skälen är svår social situation där ingår missbruk och missbruk ger stor risk för fosterskador, svår social situation innebär inte sällan dåligt allmän tillstånd, medicinering vid fysisk eller psykisk ohälsa är också något som ger fosterskador.
    Så för att vissa sena aborter sker utan indikation på fosterskador innebär detta att de som beviljas abort av sociala skulle föda friska barn om de gick tiden ut, narkomaner och alkoholister som fortsätter missbruka föder sällan friska barn dessutom är dessa bar oerhört svårplacerade i familjehem med tanke på de svårigheter de har.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (..) skrev 2018-09-11 12:26:44 följande:
    Sena aborter görs inte bara av fysiska skäl utan även psykiska. I vissa fall räcker hemlöshet som en godkänd anledning och då är inget fel på barnet. Eller ung ålder exempelvis 12-13 eller 14 år och då är det heller inget fel på själva barnet.
    Svåra sociala skäl innebär som regel flera olika parametrar som ingen bostad, missbruk och ett destruktivt förhållande med den andra föräldern eller kriminalitet, missbruk och ingen stabil relation med någon.
    Det står ju uttryckligen hos de som beslutar om sen abort att svår psykosocial situation innebär flera olika försvårande omständigheter.

    Nog måste de flesta stött på nedgångna kvinnor i barnafödande ålder som redan klockan 11 måndag morgon halsar Rosita i stadsparken,  narkomanen som tigger till biljett, hon som irrar omkring och pratar för sig själv, hon som lever på försörjningsstöd och flyttar runt på olika soffor hos kompisar och väntar på utredning eftersom det misstänks någon diagnos som lett till att inga jobb kan behållas ...
    För att fatta vad svår social situation är så behöver de flesta bara tänka på någon gammal skolkamrat som det gått dåligt för och tänka sig hur den skulle klarat av att bli förälder
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-11 13:17:34 följande:
    Du svarade inte på min fråga. Vad tycker du man ska göra med de barnen?

    Jag tycker att abort är helt okej av vilka skäl man än kan ha, ekonomi, ork, tid, lust eller av mer allvarliga skäl som att barnet är skadat, blivit till genom våldtäkt etc.

    Men de som vurmar för att alla barn ska födas oavsett bör ju också tänka ett steg längre till vem som ska ta hand om alla dessa oönskade och presumtivt skadade barn. 
    Och hur illa det går för dessa barn som föds oönskade och där dessa föräldrar tar med sig barnen hem och där de sedan hinner vanvårdas grovt innan någon ingriper.Finns en myt att om kvinnan som bli oönskat gravid fortföljer graviditet ändras inställningen till barnet när det föds när det i själva verket är lika oönskat när det fötts.
    Hittas vanvårdade spädbarn runt om i hela världen där föräldrar inte ens bemödar sig att ge dem tillräckligt mycket ersättning i någorlunda rena flaskor eller byta blöjor.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Wtf) skrev 2018-09-11 13:34:48 följande:
    Skitsnack. Alla mammor har modersinstinkt. Har du barn själv? däremot är det inte alla som klarar av att ta hand om sina barn. Det där med övergivna spädbarn utomlands handlar om fattigdom heder och ogifta mödrar som får barn. I många länder är det en skam att få barn ogift och många mödrar lämnar ofrivilligt bort sina barn pga att hedern och skammen är så stor
    Nej alla har inte modersinstinkt det är en skröna skitiga uttorkade och apatiska spädbarn hittas här i Sverige också och inte bara bland fattiga.
    Jag har betydligt fler barn än genomsnittet och har aldrig gjort eller ens haft en tanke på att göra abort vid någon av mina graviditeter dock så kan jag tänka mig helt andra scenarior vid en graviditet än de jag själv upplevt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fyfan) skrev 2018-09-11 14:08:23 följande:
    Tycker det är värre att vissa av lättja använder abort som någon typ av preventionsmedel och anser sig rätt att mörda barn som inte ens haft en chans. 

    Om man ska prata om vilka som man borde döda för samhällets bästa är det bara att rada upp pundare och socialfall på löpande band för att ha ihjäl dessa.

    För ditt argument tycks vara att om du kallar ett barn för foster så har du full rätt att döda detta barn. Varför ska denna tid begränsa sig till tiden innan barnet föds? Varför inte ge rätt att abortera dvs döda folk även senare?
    De som använder abort istället för preventivmedel lär ju inte vara välfungerande och om de inte gjort abort skulle de inte varit kapabla att ta hand om några barn. Har man sådan lättja lär man ju inte klara av tillgodose ett barns behov på något sätt
  • Anonym (Kaffedraken)
    Konservativ skrev 2018-09-11 14:02:10 följande:
    Vad menar du jag ska svara på det? Ska jag namnge de som är lämpliga föräldrar menar du? Det måste förstås bero på omständigheterna. Den 14-åriga mamman bör ta hand om sitt barn, det har gått bra i alla tider. 

    Det finns gott om kvinnor som vill ta hand om barn. Läs här på familjeliv så får du se. När det gäller de som är svårplacerade så bör de tas om hand på institutioner.

    Har du fler problem som jag ska lösa åt dig??
    Institutioner för gravt funktionsnedsatta är ingen bra idé också därför de lades ned i början på 80-talet och med fosterdiagnostik och rätt till abort inte längre funnits behov.
    Jag har jobbat på ett sådant ställe med gravt funktionsnedsatta barn, barn med kognitiv förmåga kring en 2-månaders bebis trots att de var 3-4 år, barn som var helt döva och blinda med oerhört låg begåvning, barn som inte kunde sitta eller göra några medvetna rörelser alls förutom att svälja passerad föda..Varför skulle man hindra människor från att välja bort foster med skador och tvinga dem att föda barn som alltid kommer att kräva dygnet runt vård.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Konservativ skrev 2018-09-11 14:43:06 följande:
    29 år eller femtio. Vad har det för relevans för de frågor om institutionsvård i Sverige  som "rädda" ställde till mig? Ingen alls. "Rädda" ställde ett antal frågor till mig om alternativen till abort och jag tycker att jag svarade på dem.

    Rumänien ligger i Europa. Ett poäng i geografi till dig.
    Vi har ju haft institutioner för de som föddes gravt skadade innan det fanns fosterdiagnostik och det är inget vi vill återgå till eftersom det inte är en bra miljö att växa upp i därför vi även avvecklat barnhemsuppväxt 
Svar på tråden Abortmoståndare, hycklare?