Inlägg från: Anonym (ohycklare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ohycklare)

    Abortmoståndare, hycklare?

    Nu är jag inte abortmotståndare alls, (även om jag inte direkt ser något problem med om gränsen skulle sänkas, men det är inget jag arbetar aktivt eller röstar för, det är bra som det är)

    Men menar du att verkligen ingen bryr sig om dina barn, ingen skulle bry sig om något hände dem mer än du?

    Vi bryr oss ju gärna om människor vi inte känner alls, hjälper till vid olyckor, har ett brott-och straffsamhälle, hjälper invandrare etc.

    Så att säga att ingen bryr sig om levande människor utan bara foster låter konstigt i mina öron.

    Vi betalar dessutom för dina barn genom skatten, och många människor möts dagligen och gör olika intryck på varandra. Alla hjälps ju åt att skapa samhället genom att vara förebilder, bra eller dåliga, för barnen och för varandra.

  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-10 21:46:23 följande:

    Abortmotståndare är inte intresserad av vad som händer efter födseln utan bara att det bli en fullgången graviditet, de bryr sig heller inte om hur det är att genomlida en oönskad graviditet.


    Som sagt är jag ingen abortmotståndare. Men kan man verkligen inte se att det finns folk som tycker att allt liv är liv?

    Alla är ju egentligen abortmotståndade i någon mån. Du tex, är säkert abortmotståndare mot att barn ska aborteras efter v 24, när de kan räddas.
    I
    Kina förr tillät/tvingade de folk till abort till födselögonblicket. Att tycka det är fel är också att vara abortmotståndare på ett sätt.

    Alla sätter sin gräns någonstans. personligen skulle jag aldrig göra abort efter v 12. En annan gör i v 18, en annan tycker inte alls. Och så finns det de som tycker att abort kan utföras precis närsomhelst.

    Frågan är ju:
    om man inte bryr sig om fostret i v 6, 12, eller 18, varför bryr man sig i v 24, 35 eller 40? Egentligen? För att det kan räddas i en viss vecka? Det är ett bra argument. men det förklarar fortfarande inte varför främlingar skulle bry sig om andras barn, som ts skriver.
  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (Ts) skrev 2018-09-10 21:56:18 följande:
    Joo självklart, dom är så älskade av nära och kära självklart. Det jag menar är främlingar för mig, som är abortmotståndare. Abortmotståndare är ju emot abort på alla kvinnor, även kvinnor dom inte känner och aldrig nånsin har träffat eller kommer att träffa.

    Hade min mamma varit emot att jag skulle göra en eventuell abort så är det stor skillnad mot att någon på nätet som skriver att abort borde förbjudas. Varför bryr den sig om mina och andra kvinnor barn lever eller ej? För lever barnen sedan så bryr dom sig ju inte ett dugg om dom? Det är ju inte som som tar hand om barnen?
    Hur vet du att de inte bryr sig om de födda barnen?

    Jag vill egentligen inte försvara abortmotståndare. Men för att förstå sin "motståndare" måste man kunna sitta med alla argument.

    Skulle du tycka det var ok med abort i v 25? Varför/varför inte? Om du inte bryr dig om främlingens barn i v 6, varför bryr du dig plötsligt i v 25? Eller v 35?
  • Anonym (ohycklare)

    Det jag menar är att alla sätter sin egen gräns för vad som känns okej.

    Min personliga gräns skulle vara v 12.
    Den lagliga gränsen är v 18. I den veckan kände jag mina barn i magen. Den är ok för mig i teorin, men inte i praktiken.

  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (Ts) skrev 2018-09-10 22:05:49 följande:
    Jag själv skulle inte kunna göra abort. Det är mina barn. Men om någon tjej jag aldrig träffat (eller träffar lch kände) vill ta bort sitt foster i v 6, 12, eller 18 kunde jag inte bry mig mindre om.

    Min syster blev gravid och gjorde abort i v 6, bra att du vet hur du vill göra, sa jag. Eller skulle jag skrikit mördare i hennes ansikte? Hon ville inte bli mamma då och inte ha barnet. Det var ju inte jag som skulle behöva ta hand om barnet i 18 år, det var hon skulle behöva göra det. Och hon ville inte det, så hon tog bort det. Förstår verkligen inte hur man kan vara emot att nån vill göra abort. Somsagt, inte en själv som behöver ta hand om barnet, så jag tycker inte att man har så mycket att säga om saken.
    Varför skulle du skrika mördare i hennes ansikte även om du nu hade varit emot abort?  Det finns abortmotståndare som kan uppföra sig som folk, som har sin stilla åsikt men inte gör något åt det. Det förstår du va?

    jag har gjort en abort så jag är ingen abortmotståndare som sagt. Men alla sätter sin gräns.

    Hade du brytt dig om ifall någon gör abort i v 25 eller 35? Om det var tillåtet? Det svarade du inte på.
  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-10 22:18:29 följande:
    De sena aborterna är ju faktiskt i majoriteten önskade barn som har fosterskador eller där föräldern pga. egen sjukdom psykisk eller fysisk eller en mycket svår situation inte har förmåga att vara förälder, dessutom finns gruppen med de med egen svår funktionsnedsättning som inte ens förstått att de är gravida eftersom de själva är på nivå med ett barn.
    Var och en bör ju fatta att ingen väljer att göra en sen abort utan mycket starka skäl och om det skulle vara någon som skulle tycka att det inte är något problem att göra en sen abort så lär ju den personen hamna i gruppen psykisk ohälsa.
    Det missas inte sällan att vissa svåra genetiska sjukdomar bara drabbar flickor eller bara pojkar så det finns en del relativt sena aborter enbart för att fostret är av det kön som drabbas, få föräldrar är beredda att få ännu ett barn med den typen av sjukdom som deras tidigare barn har.
    Nu är det ju inte tillåtet med abort på friska foster i sena veckor, nej.

    men nu pratar vi ju etik och moral? Då är det väl ändå friska foster/barn som vi diskuterar?

    Ts pratar om abortmotståndare, men alla är ju abortmotståndare i någon mån. Jag är emot efter v 18 lagligt, efter v 12 personligt.

    Det finna abortmotståndare som tycker att abort är fel men att det ändå bör finnas för kvinnans skull.

    Skulle du tycka det var okej med abort på ett friskt barn efter v 25? Om du säger nej så är du ju också abortmotståndare, i någon mån.
    Är du hycklare då?

    Jag tycker den här diskussionen är intressant, det är därför jag för den, inte för att  jagär abortmotståndare, har sagt flera gånger att jag inte är det och har själv gjort en abort i v 9.

    Men jag förstår att folk är emot. Det måste inte betyda att de är kvinnofientliga eller inte bryr sig om födda barn.
    Som sagt finns det de som är emot aborter men anser att alternativet är värre - alltså är det ok att aborter finns.

    men det bästa vore ju om  oönskade graviditeter inte ens kom till, eller hur?


  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-11 11:42:00 följande:
    Sen blandar du ihop personliga val med samhällsansvar. Du kan ha vilken personliga uppfattning du vill, men i ett samhälle måste man ha nåt slags regler för att det ska bli likvärdigt. Du kan ju vara emot abort för din egen del och då låta bli att göra abort, men ändå tycka att abort ska vara fritt för den som vill och då låta dem som vill göra abort.
    Nu har du tydligen inte läst alla mina inlägg. Jag har skrivit flera gånger att jag ser skillnad på mitt personliga val och det lagliga valet.

    Också att det finns många abortmotståndare som tycker att alternativet är värre - dvs, att abort är fel, men det måste få finnas pga att man inte ska tvinga en kvinna att föda ett barn hon inte vill ha.

    Allt är inte svart eller vitt, inte ens abortfrågan.

    För tredje eller femte gången: jag är inte abortmotståndare. Jag har gjort en själv.
  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-11 11:44:15 följande:
    Även om du visste att barnet du väntar skulle vara så svårt skadat att det skulle dö direkt efter födseln? Du skulle hellre gå tiden ut och föda ett barn som dör efter förlossningen än att spara både dig och barnet det lidandet genom en sen abort?

    Det är såklart ett personlig val och helt okej, men har du verkligen tänkt igenom det mest sannolika scenariot här?
    Eftersom vi pratar etik och moral så förutsätter jag att vi pratar om friska foster här.


  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (Ts) skrev 2018-09-11 01:26:40 följande:

    I en drömvärld finns inte oönskade graviditeter. Men vi lever i verkligheten. Tjejer blir gravida utan att vilja bli mammor, då är det ju jättebra att man kan göra abort. För annars är det ju bara hon som ska ta hand om barnet, eller ska den som skriver nånstans att "åååh så hemskt att göra abort" ta hand om barnet? Nä det är tjejen som inte ens vill ha barnet som måste ta hand om det, med allt vad det innebär.

    Vet inte riktigt vad jag ska svara på om jag tycker att det är Ok att göra abort i v 35? Man får göra abort till v 18 och jag tycker det är ok. Dom flesta gör det ju långt tidigare, och gör man det i v 18-22 handlar det nog mer om att fostrets inte är livsdugligt eller att mammans liv står på spel. Jag kan tycka att det är skillnad på v 15 och v 35. Fast jag kan ändå inte säga nått om det, det är fortfarande inte mitt liv som förstörs och det är inte jag som måste ta hand om barnet.


    Självklart helt ok för henne att göra abort om hon inte vill ha barnet.

    men även de som inte bär barnet måste få ha en åsikt i frågan. Därmed inte sagt att de ska få bestämma. Åsikter får alla ha, och har.

    Man får tycka det är jättehemskt med abort, på samma sätt som man får tycka det är jättehemskt att äta kött, exempelvis.

    Det finns de som inte ser skillnaden mellan ett foster och ett fött barn. De allra, allra flesta skulle ju tycka det är fel att döda ett nyfött barn, även om det är fött i tex v 24. Alla sätter SIN gräns.

    barnet är ju mammans att ta hand om oavsett när det föds OM det föds, eller hur? Du skulle väl inte tycka det var ok om mamman dödade barnet om det föddes i v 30? Det är så en abortmotståndare tänker, de ser inte skilland på livet som är ofött och livet som är fött.

    Och nog är det bra också? Annars hade vi kunnat ha tillåtna aborter ända fram till v 40, om ingen brydde sig alls. Nu finns en gräns som sjukvården satt.

    Om vi tänker att man plötsligt skulle kunna rädda barn födda i v 12, så skulle abortgränsen inte finnas där den finns längre.

    Som sagt vi pratar FRISKA foster här. Blanda inte bort korten nu utan svara på frågan.
    Du ser skilland på v 15 och v 35. Bra. Det gör jag också.
    En abortmotståndare ser inte skillnaden på v 15 och 35. Det är helt okej det med. Så länge de inte hindrar någon från att göra abort utan håller det som sin personliga åsikt.
  • Anonym (ohycklare)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-11 11:42:00 följande:
    Jag är starkt emot att man ska rädda barn som föds i v 24.
    Nu skrev jag iofs EFTER v 24.

    Alltså det går inte diskutera med folk om de inte läser vad man skriver eller ignorerar annat som man skriver. Du bemöter saker jag inte skrivit just nu. Läs gärna igen och formulera ett nytt svar för jag tycker detta är intressant.

    BTW så står vi på samma sida i frågan. Men det är roligt med diskussion och se saker från olika vinklar och framförallt att kunna förstå de som inte tycker som en själv.
Svar på tråden Abortmoståndare, hycklare?