• Anonym (Hungrig ofta.)

    Hur ofta äter ni under en arbetsdag?

    Jag är en man på omkring 30 år plus/minus tre år.

    Flera ggr i veckan tränar jag dessutom på gym långa pass på typ 3 tim. Jag äter ofta och mycket.

    Just nu har jag gått från att vara sjukskriven heltid till att jobbar fyra timmar tre dagar i veckan.

    Idag såg mina tider ut enligt följande:

    07.30 vakna

    07.45 äta fiberhavregrynsgröt gjord på 1 dl havregryn samt 1 ägg och havremjölk

    Duscha

    Omkring 8.30-09.00 hungrig åt lite av gårdagens mat, lax.

    09.30 gick hemmifrån

    10.00 äta 2 1/2 banan

    10.15 framme på jobbet

    11.40 lunch, quorngryta och fullkornsris

    14.30 åka hem

    15.00 äta havregröt igen med havremjölk och två ägg

    16.00 träna på gym i tre tim

    Runt 17.30-18.00 köper två bananer och äter på gymmet

    19.30 äta quorngryta och fullkornsris

    Sitta vid datorn/tv:n

    22.00 äta två knäckebrödskivor med jordnötssmör utan tillsatt socker osv. och några ostskivor.

    22.30 äta mer quorngryta och fullkornsris

    Duscha

    23.30 äta en dl havregryn blandat med lite vatten, ej kokat till gröt .

    23.50 lägga sig i sängen för att sova.

    Även fast jag åt enligt ovan så var jag extremt hungrig både vid 11-tiden, runt 13-14, från 17-19.30 och även en del senare på kvällen också.

    Hur ser era mattider ut? hur ofta äter ni under en hel dag? brukar ni bli hungriga mellan måltiderna? hur gör ni om ni blir hungriga på jobbet när ni kanske inte kan/får äta? Ser det ut som att jag äter tillräckligt?

    Jag kan även lägga till att jag oftast brukar börja svettas enormt så fort jag äter för lite eller väntar för länge med att äta/hoppar över eller slarvar med maten/måltiderna.

    Jag är fullt frisk och lider inte av några sjukdomar. Läkarna har kollat både sköldkörteln, diabetes osv. inget är fel.

    Jag väger 67-68 kg utan mat i magen och cirka 69--70 kg med fullproppad mage. Min längd är 173.5.

    Någon som har något att säga ang. detta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-09-11 11:44
    Efter att jag skrev denna tråd vaknade jag vid 3-tiden och var utsvulten. gick upp och åt en portion (1 dl råa) fiberhavregröt med ett ägg och havremjölk. Sen vaknade jag vid 6-tiden igen och åt en knäckebrödskiva med jordnötssmör och ost. Igen vid 8-tiden vaknade jag och åt samma havregrynsgröt med ägg och havremjölk.Sov vidare till typ 10.30 innan jag sedan gick upp.

    Nu håller jag på att laga mat. Renskav, färsk spenat, broccoli blandat med till en gryta med två äggulor i och kryddor med fullkornsris till detta. Får se hur mycket jag äter av det.

  • Svar på tråden Hur ofta äter ni under en arbetsdag?
  • Anonym (Bm)
    Tiina87 skrev 2018-09-11 19:39:24 följande:

    Jag hoppas du skriver övertid!

    Jobbar själv inom vården och händer ibland att jag inte hinner ta lunch (oftast när jag är helt enda ssk) och då skriver jag övertid. Oftast tvingar jag mig faktiskt att gå i från för att få en halvtimmes ro med lunch.


    Jadå jag är rätt duktig på att stämpla övertid ut ;).
  • Tiina87
    Anonym (Bm) skrev 2018-09-11 19:43:37 följande:

    Jadå jag är rätt duktig på att stämpla övertid ut ;).


  • Anonym (äppelpaj)

    Idag:

    06:30 Frukost, 2-3 smörgåsar
    8 Frukost på jobbet, 1 smörgås
    12 Lunch, kyckling och rotsaker
    16:30 Äppelpaj (Ja, man får äta det en tisdag som gravid ;) )
    19 Morotssoppa

    Hungrig igen... 

    Är jag inte gravid så äter jag ibland frukost (1-2 smörgåsar), ibland skippar jag frukosten helt. Lunch runt 11:30 och middag runt 17.

  • Anonym (.....)
    Anonym (fejk) skrev 2018-09-11 11:00:18 följande:
    Är quorn och ris mer processad fejk-mat än vad bacon och champinjoner är? Hur menar du då?

    Och Grädde, creme fraische, majonnäs - är det inte processad mat? Eller är det processad mat som inte är fejk?

    Vad är din definition av processad mat och vad är din definition av fejk-mat?
    Läs på om hur qourn tillverkas så fattar du
  • Anonym (Hj)

    Frukost: 2-3 ägg

    Lunch: Antingen pedagogiskt eller matlåda, oftast bestående av lax och någon slags grönsaksblandning.

    Mellanmål: Ibland en frukt, annars ingenting.

    Middag: Något lätt, bananpannkaka eller omelett eller liknande.

    Kvällsmat: Smoothie och ibland en knäckemacka.

  • Bunny on speed

    Idag blev det:

    Frukost. 1 drickkvarg och 2 knäckemackor med mjukost ca kl 7

    Lunch. Plocksallad med tex ägg, lite pasta, kyckling, grönsaker. Ca 12.30

    Mellanmål. 1 päron ca kl 18

    Middag. Färsfylld paprika x 2 med quinoa och kall sås. Ca kl 19.30

    Slank ner 2 havrekakor vid lunchen också. Det kändes som en rätt normal dag.


    Bunnies, it must be bunnies!
  • Anonym (2 mål)

    Jag äter i stort sätt 2 mål per dag när jag jobbar.
    Småäter lite mer på helgerna.

    Börjar jobba vid 6.30 eller 9 beroende på om jag lämnar till förskolan eller inte. Oavsett, ingen frukost.

    Lunch vid 11.30.
    Mycket kaffe hela dagen
    Ibland, ca 1 ggr per vecka har vi fika vid 3-tiden på jobbet.
    Hem vid 15 och hämta på förskola och laga mat eller hem direkt vid 17.30 beroende på om jag hämtar på förskolan.
    Middag vid ca 18
    Ibland blir det något efter att läggning av barn. (Typ chips på fredagar)

  • Fliselisan

    Äter typ som du men tar kvällsmackan 21 och brukar sen lägga mig. Är normalviktig, motionerar dagligen.

    07:45 banan/frukt på jobbet

    09:15 frukost: 2 mackor & ägg

    12:00 lunchmat

    14:00 morot etc till fikat på jobbet

    15:30 mellis hemma med barnen, 1 macka, frukt

    18:30 middag

    21:00 2 knäckemackor, frukt.

  • Anonym (måste kolla energin)
    Anonym (Oj) skrev 2018-09-11 19:21:39 följande:
    Måste bara fråga, hur mycket väger du? Det är ju extremt lite du äter på en dag. Ligger det ätstörningar bakom eller varför kan du inte äta mer?
    Hur gammal är du?

    Man bränner mindre med ålder helt enkelt. När jag var 25 kunde jag äta en hel pizza och sno kanter av kompisarna utan att det märktes. Idag kan jag inte äta en extra macka utan att det syns på vågen.

    Jag håller mig normalviktig eller på gränsen till övervikt om jag äter så här och springer 10-15 km i veckan, det handlar om att vilja behålla den garderob man har.
Svar på tråden Hur ofta äter ni under en arbetsdag?