Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tor 13 sep 2018 08:48 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av Inalina - Visa alla inlägg
 • Tor 13 sep 2018 08:48 #13

  Hejsan! Toppenbra med den här tråden! =) Känner ju igen de flesta av er redan, roligt att följas åt nu framöver! (under lång tid hoppas jag!)

  Min lilla historia är att vi försökt bli gravida i 4 år på egen hand och sedan i feb med IVF. 'oförklarligt' barnlösa. Är på RD 9 idag och fick ett plus på RD 6 med FET. De satte dit 2 frysta blastocyster i en stimulerad FET och jag gör mina IVF i Prag då jag inte bor i Sverige och har därför inte tillgång till landstingsfinansierad vård. Jag är 34.

  Är jätteglad åt plusset men har också tidigare MF i bagaget (v 5) från senaste IVF innan sommaren så svårt att slappna av riktigt ändå och bara njuta av vara gravid. 

 • Tor 13 sep 2018 08:51 #14
  Seb81 skrev 2018-09-13 08:17:56 följande:

  Kan ni bara säga åt mig att sluta vara ett sådant kontrollfreak.... jag har tagit 2 gravtest nu varje dag sen jag plussade & blir bara så stressad. Men jag kan inte låta bli & jämföra om det har stigit eller kolla om det visar mer veckor på digitalt. Så nu är jag ju as nervös för att det digitala inte har slagit över till v 3-4 (4-5) i rutan.... det borde ju bli det nu eftersom jag är i 4+1 idag? Eller??? Snälla kan ni förklara detta för mig & kanske få mig lugn. Hatar att ha mf i ryggsäcken, det sätter så mycket sträck i mamma hjärtat. :(

  Grattis till er alla <3


  Hej där! Jag gör ju likadant så mig kan du inte lyssna på!!!

  tog ett test igår kväll och ett i morse igen, de är ju fortfarande positiva i alla fall ;) jag har ioför sig inte provat med digitalt - så nu måste jag väl gå o köpa ett sånt också... vi verkar ha lite samma ryggsäck, men vi måste ju blicka framåt nu och våga tro på detta snartHjärta
 • Tor 13 sep 2018 08:53 #15
  jaktenpaflow skrev 2018-09-12 21:38:24 följande:
  Skulle precis skriva till dig att jag skapat en grupp för oss IVF are. Vi har ju en annan förståelse kanske för varandra och det vi går igenom! Åh tre veckor bara, härligt!! Håller fortfarande på ska börja trappa ner om en vecka så om två veckor är jag helt Lutinus fri, längtat!! Fick också se ett litet pickande hjärta idag!! Så lycklig!!

  Härligt när det där plusset kommer! Tänkte ni göra KUB?
  vad underbart att de ett pickande hjärta! Hjärta wow! - då blir det väl verkligt ändå!! Har du några grav symptom? och en annan fråga, någon som vet någon bra gravid-app? kram!!
 • Tor 13 sep 2018 10:06 #17
  Seb81 skrev 2018-09-13 09:32:12 följande:
  Vad skönt att jag inte är själv hahah. Jag håller på att bli galen, varje dag är som 1 vecka.... MEN nu sa klonen att jag ska räkna från sista mens så då stämmer det i veckorna... ska ta ett test på testdagen som är på söndag, sen ska jag inte ta mer... mår bara sjukt dåligt av det. Nu ska jag försöka njuta & se fram emot ultraljudet den 8/9 <3

  Glömsk som ja är, vilken veckna var du i hahah. Herre, kommer inte ens i håg min kod på visakortet längre... snacka om att bara ha bebben i tankarna 3>

  Kram
  jag hade sista mens 18 aug, är i vecka 4 (3+5 idag). så kul att du bokat ultraljud! antar att du menar att du ska dit 8/10 Flört

  kram!
 • Fre 14 sep 2018 07:39 #32
  jaktenpaflow skrev 2018-09-13 20:46:33 följande:

  Kul att du tycker det! Kände själv att jag hade/har svårt att lämna ivf tråden. Skrev i ngt BF tråd men kändes inte så rätt med en del ?oj hoppsan det tog sig på första och känns inte så hemskt att få MF för vi blir säkert gravida snabbt igen?. Även om jag har en relativt smärtfri historia så känner jag så mkt för andra som har det tufft! Så himla häftigt att du har två små bönor i magen!! Förstår stt det är svårt att slappna av! Ska ni göra ngt VUL?


  Ja jag kommer ju kika in i ivftråden då man vill veta hur det går för alla nu de närmsta veckorna, jag hoppas ju att vi alla kommer ses här :)

  Nej håller med- man är i en annan värld som IVFare och jag tycker det är svårt att ?prata? med folk där de huxflux blivit gravida utan att ens ha försökt. Ja man får väldigt mycket respekt för dem som har det otroligt tufft i det här, och alla har sin unika historia. Hehe ja jag tog ett sånt där digitalt test i morse som visade 2-3v, vill bara att helgen ska gå nu och BIM så jag kan börja räkna mg gravid ?på riktigt?;) min klinik vill att jag gör ett blodprov på tis så vi kan säkerställa graviditet- är väl nåt med Prag att de vill ha bevis eller nåt ;)

  Ska ringa min gyn idag och boka in både det och VUL :) nu vill jag att tiden ska gå JÄTTEFORT fram tills dess!! Kram!!
 • Fre 14 sep 2018 09:16 #34
  Kallamakka skrev 2018-09-14 06:43:26 följande:

  Hej!

  Hoppas man får hoppa in här! :)

  Jag är 26 år, är gravid för första gången efter en IVF och en insättning i naturlig cykel(som fäste). Innan plus på stickan fick vi kämpa 2,5 år.

  Mina biverkningar just nu är lite bröstont, lite mensvärk och väldigt mycket trötthet. Jag är i vecka 6+4 idag. Men ofta känner jag mig helt som vanligt.

  Vilka gravidappar använder ni? Själv har jag preglife :)


  Hej! och grattis till plus :) visst är det en overklig känsla?? vi har också kämpat länge för ett plus och frustrationen är ju enorm när man inte vet vad felet är...tur det finns IVF =)

  Har du bokat tid för första VUL ännu? jag laddade ner Preglife igår, den verkar väl ok men inte så mkt info och tips direkt som jag hade velat kanske.. jag är bara i vecka 4 och går in i v 5 i morgon - så är försiktigt positiv fortfarande..
 • Fre 14 sep 2018 14:05 #35
  Seb81 skrev 2018-09-13 10:15:15 följande:
  Då är det bara en dag mellan oss 3+4 idag! Haha ja set menade jag!

  Kram
  jag tog ett sånt där (dyrt...) veckoindikator-test idag och fick också + 2-3 v. men det verkade normalt när man är i v 4-5? för både du o jag är ju i v 4 fortfarande - jag går in i v 5 i morgon.

  Tyckte jag fick lite mörkare flytning igår kväll och blev jätterädd och deppig men idag har jag inte märkt något mer. Fan att man ska behöva gå på NÅLAR Obestämd känner mig livrädd vid minsta känsla av molvärk eller att det rinner till nu - vad ska man göra för att INTE TÄNKA PÅ DETTA HELA TIDEN?Förvånad
 • Fre 14 sep 2018 17:52 #38
  Kallamakka skrev 2018-09-14 16:45:50 följande:
  Tack så mycket, och grattis själv! :) Det är fantastiskt när det går vägen! :) i vårat fall var det avsaknad av spermier som var orsaken, de fanns men kom inte ut, så att bli gravid naturligt finns inte på kartan här... Men tycker mig ha sett ditt namn när man läst i andra trådar än de jag varit mest aktiv i. Men ni fann aldrig anledningen till att det inte gått, eller? (kanske du skrivit tidigare..) ber om ursäkt isåfall.

  Jag ska på tidigt ultraljud nu på torsdag, har också hunnit träffa barnmorskan en sväng där de tog blodprov, visade tydligen att min sköldkörtel knasar så nu har jag fått levaxin också. Tur dom har koll på en! :)

  Angående preglife, ja jag kan förstå vad du menar om tips, det är kanske inte så många. Men en del finns ju. Däremot gillar jag dens nedräkning :) samt att läsa varje vecka om vad som händer.
  tack ;) ok tog det lång tid innan ni upptäckte vad felet var? Jag har en äggledare som verkar lite igenkorkad (ev efter en konisering eller inflammation för 10 år sedan) allt är lite oklart. Jag själv tror kanske att det har med mitt immunförsvar att göra eller liknande. tar därför kortisontabletter för att sänka immunförsvaret nu och även blodförtunnande spruta varje kväll. (kroppen kan bilda blodproppar som gör att embryot inte kan sätta sig i livmodern). men detta är inte heller bevisat i mitt fall. (helst vill jag ju operera in en liten kamera i ett ägg och se vart under vägens gång det blir fel hos mig...Förvånad funkar ju inte riktigt så dock....)

  vad spännande med första VUL!!!Solig du har ju hunnit komma en liten bit, jag går in i v 5 i morgon och hoppas att alla typer av blödningar uteblir (har BIM i morgon med..) 

  har du några gravidkänningar?
 • Fre 14 sep 2018 17:54 #39
  Inalina skrev 2018-09-14 17:52:05 följande:
  tack ;) ok tog det lång tid innan ni upptäckte vad felet var? Jag har en äggledare som verkar lite igenkorkad (ev efter en konisering eller inflammation för 10 år sedan) allt är lite oklart. Jag själv tror kanske att det har med mitt immunförsvar att göra eller liknande. tar därför kortisontabletter för att sänka immunförsvaret nu och även blodförtunnande spruta varje kväll. (kroppen kan bilda blodproppar som gör att embryot inte kan sätta sig i livmodern). men detta är inte heller bevisat i mitt fall. (helst vill jag ju operera in en liten kamera i ett ägg och se vart under vägens gång det blir fel hos mig...Förvånad funkar ju inte riktigt så dock....)

  vad spännande med första VUL!!!Solig du har ju hunnit komma en liten bit, jag går in i v 5 i morgon och hoppas att alla typer av blödningar uteblir (har BIM i morgon med..) 

  har du några gravidkänningar?
  oj läste nu om dina symptom ;) missade visst det!! jag tycker också att countdownen i appen e bra =)!
 • Lör 15 sep 2018 07:57 #46
  fanola skrev 2018-09-14 21:33:05 följande:

  Hej alla IVF-are!

  Ville bara säga grattis till er! Själv är man till slut mamma till en 7-månaders efter insemineringar och 2 st IVF.

  Hoppas allt går super för er, de förtjänar ni!


  Härligt med lite pepp och grattis till din lilla bebis Solig!!!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll