• Äldre 18 Sep 13:46
    225411 visningar
    3525 svar
    3525
    225411

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej allihopa! Hänger gärna på här i denna gruppen :) Känner igen flera utav er från andra grupperna innan man plussat, så ingen längre presentation är aktuell tror ja.


    Har nyss plussat iallafall efter fleeeera års försök och IVF. Detta är ett FET i ostimulerad cykel, v 4+0 idag och plussade i förrgår på rd 6.


    Sjukt nojjig och rädd för MA/MF då tidigare plus i början på förra året ledde till MA i vecka 9.. Men jag hoppas och ber till alla högre makter som finns att denna gång går det hela vägen. Vågar inte vara glad riktigt än, eller självklart är jag öööverlycklig! men ändå så rädd.. Konstig känsla, men jag antar att ni alla vet precis hur jag känner! 


     

  • Äldre 18 Sep 14:32
    #87
    Seb81 skrev 2018-09-18 14:23:05 följande:
    Hej & stooort grattis till plusset! Vilken känsla det är!!!!!

    Jag plussade suuuuper svagt rd 5, rd 6 var det inga tvivel! Gjorde oxå en FET i ostimulerad cykel. Är i dag 4+2. Hur har du räknat? Från senaste mens?

    Du är inte ensam om att känna så, jag är oxå sjuuuuuukt nojjig men samtidigt så jävla glad. Jag hade MA för 2 år sedan, som kom ut 9+0. Värsta jag ha varit med om... så det hoppas jag verkligen inte händer oss i gen!

    Kram

    Tack för lyckoönskningar och pepp. Det behövs verkligen! :) 


    Jag räknade från ägglossning :)  då är ja i 4+0 idag. Hur har du räknat? 


    Ja är oxå så sjukt glad, men vågar inte riktigt va fullt ut glad än. Ja avvaktar lite till ;) Ja fyy.. Ja hade som sagt oxå MA i v 9. HEMSKT! :( 


    Stort lycka till nu och så kul att vi kan följas åt allihopa :) 

  • Äldre 18 Sep 15:14
    #91

    Hej igen allihopa.

    Nu har jag pratat med kliniken. har egentligen testdag på söndag den 23/9, men dom såg ingen anledning till att ja ska vänta tills dess med att säga till att jag är gravid, så dom tog så gärna emot mig redan nu :) 


    Jag hade dock räknat fel i längden graviditet, är i 4+2 idag enligt dem, inte 4+0 som ja trodde.. Så beräknad till den 25e Maj 2019 <3


    Fick tid för första UL den 8 oktober, kommer då vara i vecka 7+1 :) 

  • Äldre 18 Sep 18:09
    Seb81 skrev 2018-09-18 17:36:29 följande:

    Men vad sjukt!! Då är vi på exakt samma stadie!! Jag ska på ul den 8/10, är i v 4+2 & bf den 25/5-2019!! Sjukt!!! Vad kul!


    Men gud så exakt! Haha va roligt! :) då kan vi följas åt heela vägen till bf förhoppningsvis :D

    Läste att du hade svarat på någon annans inlägg att du skulle till bm på inskrivningsamtal nästa vecka! Så du har redan ringt dem? Ja visste inte hur ja skulle göra så ja tänkte avvakta till efter ul innan ja ringer, men de borde väl inte spela någon roll? :)

    Vill bara att tiden ska springa iväg! <3
  • Äldre 18 Sep 19:29
    Inalina skrev 2018-09-18 19:23:10 följande:

    skönt att kliniken förstår att du är otålig ;) hehe de är nog vana att folk är tjuvtestare 

     om de ser något på mitt VUL den 1 oktober så kan du vara trygg med att det borde vara något där den 8:e i alla fall, får se om de ringer upp mig och byter tiden - som sagt assistenten verkade lite förvirrad då det var ALLDELES för tidigt för mig att komma nästa v - dvs typ 28/9 - men den 1 okt gick det visst bra - ehm 3 dagar senare...  


    Men Va tokigt, de kanske ringer någon läkare sen som Undrar vad assistenten pysslat med och ställer allt till rätta :p

    Ja jag tror oxå att dom är vana att folk tjuvtestar, hon sa inget om det ens, hon bara gratulerade mig så mycket och så bokade vi in tiden. Hon sa dock att jag ska ta det lugnt, vila, sova och ta det lugnt. Blev lite fundersam eftersom förra gången ja plussade sa dom att jag skulle leva precis som vanligt. Så ja tänker att de kanske vill ta de säkra före det osäkra eller vad tror du?
  • Äldre 18 Sep 20:00
    Inalina skrev 2018-09-18 19:41:35 följande:

    ja det skulle absolut kunna bli så.. å andra sidan får de ju betalt om jag kommer dit 2 ggr - så helt dum var hon kanske inte  jag kör också på 'ta det lugnt' varianten. Jag har inte tränat sen FET däremot vart ute på mycket promenader och yogat lite försiktigt - så det känns bra och jag vill inte riskera något. jag har inte vågat ha sex heller   förra gången hade vi sex dagen efter jag plussade och sen fick jag mf 2 dagar senare - så jag avvaktar lite.. stackars mannen...


    Haha ja kanske de, men jag hoppas att dom inte tänker så :p

    Nej nå sex har jag inte vågat mig på än heller. Egentligen borde de såklart inte ha någon betydelse, men man vill ju inte riskera, plus att man känner sig lagomt fräsch med lutinus klädd konstant och bindor stora som blöjor ;) så jag kan avvakta lite tror jag :p
  • Äldre 18 Sep 20:03
    Seb81 skrev 2018-09-18 19:56:54 följande:

    Hahah ja, så sjukt!! Verkligen på dagen haha! Kuuuul!!! Ja nu får vi följas åt hela vägen! Ja jag ringde till min vårdcentral samma dag som kliniken. De vill ju att man kommer v 5-6. Det är ju ett hälsosamtal, inga blodprover eller så. Sen blir man ju inskriven i systemet & får en tid hemskickad för ul & kub plus att man får tid för att ta blodprover för att kolla sköldkörtel mm. Sen är det ju spännande & man har något att se fram emot! :) Så ring i morgon vet ja! :)

    Ja nu får tiden gärna springa iväg... dock är jag ledig & har hemma studier denna vecka så dagarna går ju såååå sakta haha. Men jag får ta & rensa eller nått här hemma & få tiden att gå på så sätt haha!

    Hur mår du då? Berätta om dina symtom!

    Jag hade mer symtom innan jag plussade men det kanske berodde på lutinusen i början, mådde illa & hade halsbränna.

    Men brösten har varit as ömma ända sen ägglossningen & blir bara större & ömmare för varje dag som går. Sen är mina vårtgårdar mörkare & vårtorna har verkligeb svällt... herre.. dom är as stora! Sen är jag så jävla grinig, tänder till på minsta lilla!! Trött som fan, idag fick jag vänta på parkeringen en halvtimma efter jag hade handlat för att jag ville bara somna till. Helt sinnes!


    Verkligen jätte kul! :)

    Ja lutinus tar jag fortfarande så ja vet inte om de är det som spökar, men har "mensvärk" och är jätte svullen. Och trött. Sååå trött. Men annars inga symptom. Känner eller ser inget i brösten eller så.

    Jaa kanske ja ska ringa till bm imorgon för inskrivning ändå, då har man kanske nått mer möte innan ul att de fram emot, smart ;)
  • Äldre 19 Sep 08:10
    Inalina skrev 2018-09-18 23:21:07 följande:
    Ja jag tycker också det är märkligt med progesteron-dosen folk tar på olika kliniker. Min IVFklinik i Prag är petnoga med att man minsann ska fortsätta ta fram till v 12, jag tar dessutom väldigt hög dos på 200mg 3 ggr om dagen!

    Vet egentligen inte vad som är bäst, men kanske spelar det inte så stor roll ändå..

    Har oxå reagerat på det att de är så olika överallt.. Jag tar 100 mg 2 ggr om dagen.. Ska fortsätta till söndag som är testdag sen skulle jag sluta. 


    Är det någon som verkligen vet VAD exakt lutinus gör? Jag har massor hemma, så ja menar de borde väl inte va skadligt att fortsätta? kanske ska fråga kliniken, men vore ju kul att verkligen veta exakt vad det gör egentligen.. Någon som är expert? :D

  • Äldre 19 Sep 08:12
    anina skrev 2018-09-18 22:15:00 följande:

    Är det någon av er som går runt och smeker magen? Jag känner mig skittöntig haha. Embryot är ju så litet så magen inte har växt pga det utan snarare är lite svullen av andra anledningar. Är nog inte ens därför jag klappar den hela tiden. :)

    Förresten jag funderade på en sak. Jag brukar sjunga hos sångpedagog ibland och då blir det väldigt höga toner. Typ Whitney Houston eller upp emot opera. Då jobbar man ju jättemycket med magen, blir nästa som träning. Tror ni att det kan bara farligt? Kan jag stöta/trycka bort embryot? Snacka om nojig.

    Ringde mvc idag och berättade hur dåligt jag mår. Jag har inskrivningen typ v10 eller 11, men de hade ett återbud på torsdag så ska dit då. Hopps jag går göra ett tidigt ultraljud.


    haha jag har kommit på mig själv göra det med. så larvig man känner sig! haha :D men, ja tror jag iallafall gör de för att ja är sååå svullen. "mensvärk" och svullen, så det är nog därför.. Som du säger embryot är ju så pytte litet än så de är ju inte direkt en gravidmage än :P 
  • Äldre 19 Sep 08:38
    Inalina skrev 2018-09-19 08:20:05 följande:
    nä det är sant med kladdet från progesteronet också - sjukt ofräscht! jag kör rätt tjocka trosskydd också - kanske inte är så synd om mannen ändå hahaSkrattande

    haha! nej, vi kanske skonar dom fast vi tror att de är synd om dom :D 

    På tar om mannen, hur tar din man allting? Vågar han va glad ännu? :)


    Min man sa något som ja kände satte ord på precis min känsla.. Han sa att de va en "obehaglig lycka".. Han är såå glad, och pussas och kramas och säger hur mycket han älskar mig och hur glad han är, samtidigt som han säger att tänk om de inte går, och tänk om de blir som sist, osv..  Så de rör sig nog lite inom honom med.. Hur har din man reagerat? :)

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF