Inlägg från: Sommarhopp |Visa alla inlägg
  • Sommarhopp

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Får jag hoppa in här? Är gravid efter en FET. Livrädd för missfall, men än så länge är jag iaf gravid och jag hoppas på tredje gången gillt. Beräknad bf 18 eller 19 juni

  • Sommarhopp
    Mjbo skrev 2018-10-09 20:24:14 följande:

    Självklart! Stort grattis!! :) vilken vecka är du i? :)

    Jag vet känslan att va livrädd för missfall, vi är alla där i omgångar till och från, det är hemskt. Men, här peppar, stöttar och hoppas vi med varandra :)


    Tack!! Det är fortfarande väldigt tidigt, vecka 3+6 idag. Oroar mig eftersom gravtesten blir så konstiga, men det är som min man säger. Det finns inget annat att göra än att vänta och se.
  • Sommarhopp

    Imorgon är det min testdag från kliniken. Jag vet ju redan att jag är gravid, men ska bli skönt att få berätta det för kliniken också och boka tid för ultraljud. Har tagit flera gravtest sedan jag plussade som har pendlat väldigt mycket i styrka, vilket har oroat mig väldigt mycket, men nu har de stabiliserat sig, och idag fick jag 2-3 veckor på digitalt gravtest, så nu känns det lite bättre. I vilken vecka har ni bokat era tidiga ultraljud?

  • Sommarhopp

    Jag är så himla orolig. Tycker brösten har ömmat mindre och mindre de senaste dagarna, och jag känner mig inte gravid alls. Gick in i v 6 idag, men det känns inte som att det är någon som lever där inne. Ultraljud om ett par veckor, men förstår inte hur jag ska stå ut till dess. Min förra graviditet var likadan, MA konstaterades och det blev en utdragen process som tillslut slutade med skrapning i v 11 fastän den dog 5 veckor tidigare. Är det någon dom vet när man tidigast kan konstatera missfall med ultraljud?

  • Sommarhopp
    Seb81 skrev 2018-10-21 16:59:32 följande:

    En fråga..... är det någon mer än jag som är extremt andfådd? Jag är i v 10 och blir sjukt andfådd bara av att ta på mig byxor, slänga in en tvätt eller bara gå till toan.... alltså nu menar jag så andfådd så att jag får stanna upp och ta djupa andetag...ska det verkligen vara så? Har aldrig haft så med mina 3 grabbar, inte så tidigt ialf.


    Jag har varit jätteanfådd. Det har blivit lite bättre nu sista dagarna dock. Jag är i v 6. Jag googlade när jag började bli det, men fick till svar att det var helt normalt.
  • Sommarhopp
    Hoppomliv skrev 2018-10-27 23:18:54 följande:

    Hej!

    Är det någon i denna grupp som blivit gravid efter IVF-behandling med Menopur? I så fall, körde ni långt eller kort protokoll?

    Tacksam för svar då vi står i valet och kvalet mellan olika kliniker och deras olika metoder, inför vårt fjärde försök.


    Jag är gravid nu i v 6+4 med Menopur kort protokoll. Blev överstimulerad men fick ändå färre ägg än förra gången. Dock verkade det vara bättre kvalitet den här gången och fler gick att frysa och det första som tinades inför fet överlevde. När jag körde gonal långt protokoll dog 3 av 4 ägg vid upptiningen och det fjärde blev ett missfall.
  • Sommarhopp

    Imorgon är det dags för mitt första vul den här graviditeten. Så nervös eftersom jag inte har några direkta symptom alls. Jag är hungrigare än vanligt och behöver kissa en gång på natten vilket jag aldrig gjort annars, men i övrigt känner jag mig väldigt ogravid. Håll tummarna att det finns ett hjärta som slår där inne och att den har rätt storlek.

  • Sommarhopp
    Mjbo skrev 2018-10-29 16:34:31 följande:

    Alltså älskade ni!Tack snälla snälla för att ni tänker på mig. Började nästan gråta när ja loggade in och läste allt.. ni är underbara!!

    Och, ultraljudet gick BRA!! låg där och höll på att dö när hon skulle undersöka mig. Men där låg vår lille bebis (som det för första gången faktiskt syntes att det var) och sprattlade och viftade med armarna. OJ vad jag grät av lycka. Den va 3 cm lång och alldeles perfekt.. jag är såå lycklig!!

    Tack snälla älskade ni igen för alla lyckönskningar och tankar. Ni vet inte hur mycket det betyder!


    Så underbart att höra! Jag skriver inte så mycket här, men läser desto mer, och har precis som många andra tänkt mycket på hur det har gått för dig idag. Njut nu så mycket du bara kan!
  • Sommarhopp
    Mjbo skrev 2018-10-30 08:17:13 följande:

    Tack snälla! :) Ja absolut, nu ska jag njuta! Fick med mig en fin bild hem oxå. Helt otroligt att den bara är 3 cm lång men ändå kan sprattla och vifta på armar och ben.. Sjukt! :) 

    Hur mår du? 


    Jag mår fysiskt alldeles för bra, psykiskt väldigt nervös. Sitter i bilen på väg till ultraljud nu. V 6+6. Hoppas så på att få se ett litet embryo i helt rätt storlek, och ett hjärta som slår. Vet inte om jag orkar gå igenom det här ytterligare en gång om det visar sig att det skullevara ett MA den här gången också.
  • Sommarhopp
    Mjbo skrev 2018-10-30 09:00:47 följande:

    Åh, jag känner med dig..

    För att lugna dig lite så tyckte jag oxå att jag mår alldeles för bra, inga symptom kvar alls. Men, fick igår som sagt se en liten knodd med rörelse och hjärta. Så, att inte ha symptom behöver inte betyda något dåligt..

    Jag håller alla mina tummar för dig idag <3  


    Det gick bra!! Såg tydliga hjärtslag och mini var 8.8 mm stor. Perfekt storlek för v 6+6 Så lycklig och lättad!!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF