Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-09-20 08:55:18 följande:

    ja självklart skulle det vara fantastiskt om det blir 2 - det kan det ju faktiskt bli för er med ;)

    jag berättade för en väninna igår då vi båda vart med om tidiga mf och känner att jag kan prata öppet med henne - sen ses vi rätt ofta och dricker vin i hop så skulle ju inte funka med lögner och svepskäl där heller ;) lite skönt att någon vet - men kommer inte berätta för någon förrän v 12 eller nåt sånt tänker jag.

    oj gör man inte nåt vanligt ultraljud i v 12?? vad har jag fått det ifrån..? eller är det kub jag tänker på kanske...  det låter ju jättemärkligt! tänkte ni göra sånt där blodprov som man får betala massa pengar för? NIPT? Vi kommer göra det, tror man gör det redan i v 10 eller så - lika bra veta tidigt om något är fel tänker jag..nu går jag händelserna i förväg igen ;) men lite måste man ju våga planera!


    Lite sent svar här, men det är olika i olika landsting och säkert olika i olika länder.

    I vårt landsting erbjuds alla KUB. Detta görs runt vecka 12. Vi hade även möjlighet att bara göra ultraljudet och skippa själva KUBtestet. Detta är dock inte helt säkert att man får överallt. Många landsting erbjuder endast KUB till exempelvis personer över 35. Det innebär att för alla andra blir det första ultraljudet runt vecka 19. Jag hade aldrig kunnat vänta så länge och hade annars betalat privat. Vi velade lite om KUB, men beslutade tillslut att göra det. Är glad vi fick bra resultat för ärligt talat vet jag inte hur vi hade valt att gå vidare privat.
  • BaKu
    LillaAw skrev 2018-09-21 10:50:39 följande:

    Har inte heller några symtom på att jag är gravid. Har dock varit gravid som väldigt ung och gjorde då abort i v 8 och hade absolut inget illamående då och allt va bra. Alla känner nog inte illamående och för vissa kommer det nog senare med :) jag ska försöka att inte ta fler gravtest förän på söndag då det är klinikens testdatum. Hoppas HCG ska öka normalt. Ska ta digitalt med veckoindikator. Har också tagit test varje dag men börjar bli ganska dyrt nu med alla test hehe. <3


    Mjbo skrev 2018-09-21 09:44:34 följande:

    Mår inte illa alls ja heller. och min trötthet är som bortblåst sen 2 dagar tillbaka.. Jag hoppas hoppas att våra symptom kommer tillbaka snart så man får känna att de faktiskt händer nånting där inne <3 


    Inalina skrev 2018-09-21 09:17:51 följande:

    ja vi får ju försöka peppa varann här  finns nog få människor som förstår en så bra som ni i den här tråden!  just nu har jag en lite jobbig morgon då jag är rädd att något är fel för jag inte känner några direkta symptom förutom väldigt ont i ryggen. tror jag är på v 5+0 (dvs v 6) idag och har ingen tillstymmelse till illamående  illamående ska ju betyda att bebisen mår bra.. stööööön....


    Det är ju extremt olika som sagt så försök att inte noja för mycket även om jag vet att det är omöjligt. Jag mådde illa i 3,5 månader. Men så kom det plötsligt dagar när det var som bortblåst... Då kändes det ju direkt som att något var fel. Men det var väl kanske bara så att kroppen var lite snäll mot en ibland.

    Nu är jag ju så långt att jag känner rörelser och så fort bebisen är lugnare så blir man ju nervös för det istället. Då blir det alla möjliga knep och den stackars bebisen får ingen vila :p

    Man slutar ju aldrig oroa sig och vi som kämpat så mycket är nog extra oroliga.

    Men häromdagen så insåg jag att jag faktiskt är riktigt glad och vi vågar köpa allt vi kan tänkas behöva. Och jag njuter för första gången på riktigt av det här. Hoppas alla ni andra snart är där.
  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-09-21 14:06:30 följande:

    Haha! du har så härlig inställning. Önskar ja tänkte lite som du! En sån uppiggande donna i denna depp-fredag! All kärlek till dig <3


    Haha, ja jag kan ju säga att brösten är en av de mest uppskattade gravidsymtomen. De har bringat en del glädje ;)
  • BaKu
    jaktenpaflow skrev 2018-09-21 18:49:50 följande:

    Precis allas bagage gör ju resan så mycket värre! Vet några i min omgivning som går och köper kläder i vecka 6, känns som att de tar så mycket för givet! Men så himla underbart när man kommer dit och tillåter sig själv att njuta och faktiskt våga glädjas åt att man är gravid! <3 Har ni börjat titta på vagn och sånt?:)


    Vi har faktiskt precis köpt vagn och för någon vecka sen köpte vi säng och har börjat inreda barnrummet så smått. Det känns nästan lite förbjudet, för man är så van att hela tiden inte tillåta sig att hoppas på något. Men samtidigt känns det underbart och jag kan gå och kolla på sakerna och bara njuta nu. Häromdagen konstaterade mitt älskade lilla syskonbarn att bebisen ska sova i sängen när den kommer ut och det var så fantastiskt att höra.

    Vilken vecka är du i nu?
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-09-21 12:21:13 följande:

    Hej! Skönt att höra från någon som gått igenom alla tvivel på alla nivåer och kommit ganska långt nu =) vilken vecka är du i? haha kan tänka mig att man knuffar lite med den lilla där inne när den sover  det får du tillbaka sen när den är här och du ska försöka sova!

    Vad härligt att du känner dig glad också! jag hoppas också vi alla kommer dit  stor kram!


    Jag hoppas som sagt att alla ni kommer dit...

    Upplever faktiskt att tiden efter VUL har gått väldigt snabbt. Men man är väl van att vänta nu. Vecka 24+4.

    Haha! Ja det lär man ju få. Speciellt om man vänjer den vid att vakna hela tiden :p när ska du göra VUL? Blir ju spännande att se om det är en eller två!
  • BaKu
    LillaAw skrev 2018-09-21 18:55:47 följande:

    Var det någon mer här i tråden som haft rosa flytningar? Hade det idag igen och blev direkt såå orolig. Så orolig att jag genast sprang och köpte ett nytt digitalt test. Det har nu ökat från gravid 1-2 veckor till 2-3 veckor. Så hcg verkar öka iaf :/ V4+2 nu.


    Jag blödde (visserligen brunt) i nästan en månad från vecka 10 ungefär. Bebisen mår fortfarande bra i vecka 25. Det är vanligt med små blödningar i början så förhoppningsvis är det ingen fara.
  • BaKu
    anina skrev 2018-09-21 11:33:21 följande:

    Helt ärligt mår jag riktigt skit. Tror det är en graviditetsdepression. Jag vill inte leva vissa dagar, och oftast önskar jag att jag aldrig vore född eller dog innan jag blev vuxen. Jag gråter ofta och ibland okontrollerat och ibland känner jag att jag måste få ut smärtan så då kastar jag iväg nåt eller slår armen hårt i nåt (ibland händer det att jag slår till mig själv i huvudet också). Jag är helt ur balans med andra ord. Sambon och mina föräldrar får mycket skäll. Innerst inne är jag ju såklart överlycklig över graviditeten, men jag känner inget av den glädjen. Och den känslan gör mig ännu mer ledsen. Den ger mig också dåligt samvete och får mig att tänka att jag inte är värd detta när jag inte kan glädjas som jag borde. Jag har en tid hos psykolog på måndag. 

    Ibland tänker jag att det finns nån mening med att gå igenom detta. Kanske kommer man i framtiden kunna hjälpa nån annan. Kanske borde man bli (om man bortser från toppbetyg och 5 års studier) psykolog på en kvinnoklinik. Nån mening måste det ju finnas iaf. Vi har iaf blivit smartare och starkare tycker jag. Nu ska jag kicka skiten ur den här depression, för den är inte mig. 


    Kämpa på! Det är mycket som kommer upp till ytan när man väl lyckas. Se till att ta hjälp och ge dig inte förrän du hittat något som passar just dig.
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-09-23 00:55:27 följande:

    Hej alla.. fick mensvärk när jag satt på en middag ikväll och när jag gick på toa hade det kommit en brun flytning :( är så jäkla rädd nu att detta är början på ett mf.. orkar inte tänka och vill bara att det ska försvinna så jag kan få fortsätta vara gravid!!! Blir så jäkla ledsen om det inte går vägen denna gången heller när man precis börjat vänja sig vid tanken.. är i v 6 (5+2 idag) vet att det är tidigt men denna gången skulle det ju få vara min tur. Tänker behålla hoppet och se vad som händer. Ta hand om er där ute- usch vilken pärs detta är :( kram


    Åh nej! Håller tummarna för att allt är okej. Det är verkligen din tur nu!
  • BaKu
    Seb81 skrev 2018-09-24 20:38:15 följande:

    Alltså.... när kommer hungern & kisseriet? Är ni det?


    Kisseriet kom ganska snabbt, efter någon vecka... Hungern tog längre tid. Kanske vecka 16-17. Nu i vecka 26 så är jag ofta hungrig, men kan typ äta barnportioner för det känns som jag inte får plats med mer. Så många mål på en dag istället... Känner mig konstant proppfull, men ändå hungrig :p
  • BaKu

    Håller tummarna för att allas VUL går bra. Tycker att tiden efter VUL har gått fort. Det är väl så när man är van att vänta.

    Idag har vi varit på förlossningen för att kolla hur bebisen mår. Har känt minskade fosterrörelser så har varit livrädd. Allt såg dock fint ut och vi fick spendera 40 minuter med att lyssna på hjärtljuden. Känns magiskt. Hade dock ganska mycket sammandragningar så fick även kolla livmodertappen. Såg också bra ut, men de uppmanade mig att hålla lite koll på sammandragningarna. Inget konstigt att ha det i sig, men tydligen så ska man inte ha det för regelbundet och framför allt inte att det gör ont.

    Men nu är jag hemma igen och kan andas ut för den här gången. Misstänker att den lill* har flyttat sig lite så att jag inte känner sparkarna lika tydligt bara.

    Alltid ska man oroa sig för nåt, men det är väl livet som förälder.

    Tänkte en annan tanke för nån dag sen som gjorde att hela den här resan kändes lite lättare...för hade vi inte misslyckats med att bli gravida själva eller med vårt första IVF-försök så hade det ju inte blivit just det här barnet. Det är en svindlande tanke, men också ganska tröstande efter alla tårar.

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF