• Äldre 3 Feb 00:39
    226502 visningar
    3525 svar
    3525
    226502

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej!

    Jag har följt er länge, men inte vågat komma in. Men nu är jag här till slut. Jag har längtat efter det i flera år, att få bli en av de lyckliga som lyckats bli gravid med hjälp av IVF. Och att vara med i en "gravid-grupp" istället för en "ivf-grupp". Vi har gjort sex hela behandlingar sedan mitten av 2016. Sex återföringar, och nu vid den sjätte hände det jag hoppats på men knappt vågat tro kunde hända - mitt livs första plus. Jag kan fortfarande knappt tro det trots att jag nu är i vecka 12 (11+4).

    Jag känner igen många av er sen tidigare trådar och är så glad för er skull! Tycker det är så fint med den här tråden, att vi befinner oss i olika skeden av graviditeten och att det finns så otroligt mycket samlad erfarenhet här.


  • Äldre 3 Feb 00:50

    Jaktenpaflow - gravid första IVF efter 1 års försök, 2:a barnet, BF 21 april, pojke  

    Gammelpysen, gravid efter 3,5 års försök, 7e försöket (3 färsk och 4 frys). Bf i slutet av april  

    Ellencassandra - gravid efter 4 års försök, fjärde insättning, 1a barnet BF 2 juni, flicka :)  

    Tossaliten - gravid efter 2 års försökt. Ett IVF som misslyckades, nu gravid naturligt, 3e barnet (första med nuvarande make) BF 15 september  

    Kallamakka, gravid första IVF(3dje insättningen) efter dryga 2,5 års försök, första barnet, BF 30 augusti.  

    Mjbo, Första försöket IVF, 3dje insättningen, försökt 3,5 år. Andra barnet (som är 9 år), första barnet för min man. BF 29e maj, flicka  

    Baku, andra IVF försöket efter 2.5 års försök (manlig faktor och utdragen utredning). Första barnet. BF 6 januari (blir igångsatt nästa vecka om inget händer). Vet inte kön 

    Fröken rabarber, första IVF-försöket, försökt 2 år, första barnet, bf 29 augusti 

    S91. Första ivf-behandlingen, gravid 3e fet. Försökt i 2 1/2 år. Bf 4e augusti. 

    Lillaaw. Tredje ivf försöket ca 2 års försök. (Oförklarligt barnlös som visade sig vara manlig faktor) gjort 3 icsi. Väntar en flicka i slutet av maj. 

    Inalina, Försökt 3,5 år, 2 IVF - 3:e insättningen. Första barnet, flicka BF 23 maj. 

    Anina - Gravid efter 3 års försök, 3 insättningen på 1 IVF. Anledning endometrios. Första barnet (tredje för gubben), BF 11 Maj, en flicka. 

    Kumminsilver - Försökt drygt 2 år, 2:a insättningen av ICSI nummer 2 (4:e insättningen sammanlagt). BF 19 juli. 

    Sommarhopp - Försökt drygt 2 år, 3:e insättningen. BF 18 juni.

    Nuaerdetmintur - Försökt i 8 år, 2 IVF, första barnet, BF 20 juni

    170909 - Syskonförsök 1.5år ett fryst och tre färska, IVF BF 21 maj 

    Akira Öken - Gravid efter 3,5 år. Manlig faktor. IVF 6, sjätte återföringen. BF 20 augusti.


  • Äldre 3 Feb 15:01
    BaKu skrev 2019-02-03 03:10:53 följande:

    Stort grattis! Så roligt att få se dig här! Känner igen dig från annan grupp då vi gjort tidigare behandling samtidigt. Men nu var det verkligen din tur!

    Här i gruppen finns ett fantastiskt stöd genom graviditeten och eftersom vi harkommit väldigt olika långt så finns i princip alltid nån som redan gått igenom det du nu gör och kan hjälpa dig med pepp och tips. Förbered dig på oro, för som mamma (och speciellt ivfmamma) kommer du nu aldrig sluta oroa dig. Men vid de tillfällena är gruppen underbar och förstår vår extra noja på ett sätt som andra inte gör.

    Själv sitter jag nu, mitt i natten, och ammar min älskade son. Han har precis blivit två veckor och jag har fortfarande inte fattat att det där pluset faktiskt var på riktigt.

    Så återigen, välkommen och lycka till med allt :)


    Tack! Och stort grattis till din lilla kille! Det var så fint att läsa att han äntligen hade kommit och att allt hade gått bra!
  • Äldre 3 Feb 15:04
    Mjbo skrev 2019-02-03 08:08:21 följande:

    Ja dig känner jag igen sedan tidigare grupper. Stooort grattis till graviditeten! Härligt att du äntligen vågat dig hit, visst är det en underbar känsla! :)

    Ska du göra kub? :)


    Tack så mycket! Känner igen dig med. :) Det är både härligt och läskigt att skriva här.

    Av rädsla för ett negativt resultat på kub har vi valt bort det och istället själva bekostat nipt. Gjorde testet förra veckan och svaret kommer inom 14 dagar.
  • Äldre 3 Feb 15:06
    Ellencassandra skrev 2019-02-03 09:01:08 följande:

    Åh va roligt å ha dig här! :D Känner ju igen dig från flera trådar sen tidigare! Stort grattis!! :) förstår precis hur du känner.. jag har svårt å förstå det själv ibland att jag e gravid :P

    Välkommen hit iallafall! Hur mår du annars? :) haft nå krämpor? Kram!


    Tack så mycket! Jag mår rätt bra och har inte haft några större bekymmer (än). Trötthet, trög mage, halsbränna och mycket ömma bröst är det jag känt av mest. Hur mår du?
  • Äldre 3 Feb 15:07
    gammelpysen skrev 2019-02-03 11:04:21 följande:

    Stort stort Grattis! Känner också igen dig sen tidigare trådar. Har också kämpat grymt myclet för vårt plus, 7 behandlingar och en insemination, plusset kom efter 2,5 år. Jättegrattis till er! När är det dags?


    Tack! Ja, tänker att vi är exempel på att det kan löna sig att inte ge upp! Om allt går bra beräknas bebisen komma den 20 augusti. :)
  • Äldre 4 Feb 20:44
    Mjbo skrev 2019-02-03 15:17:28 följande:

    Aha okej, vad spännande! Ska ni ta reda på kön oxå eller vill ni hellre bli överraskade när den föds?:)


    Vi har inte bestämt oss helt än. Jag tror att jag vill veta kön, om möjligt. Mannen är mer tveksam, men verkar luta åt att även han vill veta om jag vet. Tänker att det är helt ok att bara en vet, men att det nog kan kännas lite konstigt för den "ovetande". Hur gör ni?
  • Äldre 4 Feb 20:53
    Mjbo skrev 2019-02-03 15:29:59 följande:

    Intim fråga....

    Ni som kommit lite längre i graviditeten ELLER har stor mage redan ändå..

    Hur är sexlivet med er partner?

    Vi har i princip inte haft nå sex alls över huvud taget, kan räkna på en hand de gånger det har hänt fram till vecka 21 kanske.. Men nu faller andan på oftare och oftare av någon anledning, och magen börjar ju bli rätt stor och hård, och "i vägen" eller vad man ska säga... :)

    Hur gör ni andra med större mage? Hur tar era män det, och hur tusan kommer det bli med magen om några veckor sen tänker jag?! Haha. Någon som känner igen det jag skriver eller är vi ensamma? :p


    Jag har ingen stor mage än, men det finns annat som hindrar vårt sexliv. Min lust har varit nära på obefintlig de senaste månaderna. I vanliga fall är jag den som har mest lust i relationen och det är väl lite tursamt då min minskade lust inte drabbar mannen så hårt. Vi har haft någon form av sex cirka en gång i veckan. Om han är sugen men inte jag, kan jag hjälpa honom att komma.

    Även om alla källor säger att sex inte innebär någon risk, är vi båda oroliga och vågar knappt ha penetrerande sex.

    Vi pratar ganska ofta om hur vi känner kring sex och det känns bra att vi verkar vara överens.
  • Äldre 4 Feb 20:56
    Ellencassandra skrev 2019-02-03 16:54:34 följande:

    Va skönt :) då verkar du ha sluppit illamåendet! Lyx ;)

    Jorå det rullar på. Mår bra, men har foglossning så haltar å är heltidssjukskriven! Så det gör ont men nu får jag vila mycket så då känns det bättre :)


    Ja, det känns verkligen lyxigt!

    Låter som att du har det tufft! Har du något du orkar göra som du fyller dagarna med?
  • Äldre 4 Feb 20:58
    Sommarhopp skrev 2019-02-03 20:16:30 följande:

    Hej! Vad roligt att du äntligen kommit hit. Vi har ju varit i samma trådar tidigare och jag är så glad för din skull att du äntligen fått ditt plus!


    Tack så mycket för välkomnandet! Jag minns dig med. Hur långt har du kommit?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF