Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tor 27 sep 2018 10:56 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av Inalina - Visa alla inlägg
 • Tor 27 sep 2018 10:56 #398
  Mjbo skrev 2018-09-27 10:31:23 följande:

  Okej.. Jag förstår.. man vill väl inte göra för stor grej av det såklart innan man känner sig säker själv.. Förstår dig. Du kommer säkert fram till något som passar er utmärkt! :) 

  Jag kommer nog berätta för min mamma först iallafall. Hon vet ju allt med ivf och vad som hände sist jag blev gravid och även de andra misslyckade försöken. Så henne kommer jag nog berätta för först. Sen vet jag inte.. Mina andra vänner bor inte här så dom pratar jag tyvärr ganska sällan med, så dom känns de som att ja kan vänta med tills tillfälle ges helt enkelt :) 


   


  Min mans mamma och pappa kanske oxå, men dom har jag en stark vilja av att presentera graviditeten för på något "stort" sätt.. ge dom en ul bild eller någon farmor/farfar tröja, eller nått sånt.  Så de kanske ja väntar med lite grann :) Det är deras första barn barn, så för dem blir det nog lite extra speciellt. Kommer spruta många tårar :)  


  Ja sen är ju frågan när man faktiskt kommer känna sig säker också, snart hoppas jag Glad! Min mamma och min syster kommer få veta först (ingen av dem vet dock att vi gjort 3 IVF) - sen min mans mamma också såklart. Men vi avvaktar nog med att berätta för andra tills vi kommit lite längre. Kan vara lite skönt om någon vet också ifall det skulle gå fel - så behöver de inte råka fråga okänsliga saker vid fel tidpunkter tänker jag. 

  Har ju redan berättat för en väninna dock - som också försöker bli gravid så jag hoppas att hon också lyckas snart - hade vart så kul!
  (mina andra vänner har ju flera barn vid det här laget - så inte lika spännande för dem hehe)!

  va gulligt att du vill ge dem nån souvenir typ - sånt där är ju jättehärligt! det ska jag nog göra med min pappa också - bra idé!!Skrattande det är första barnbarnet för våra föräldrar också så det blir ju lite speciellt. Åh vad jag hoppas att detta ska gå vägen nu!!!få gosa med en bebis i maj nästa år!!Baby
 • Tor 27 sep 2018 11:14 #400
  LillaAw skrev 2018-09-27 10:59:26 följande:

  Va precis på ultraljud i v 5+0 och såg en liten prick och fostersäck. Man kunde inte se fostret än eftersom det är så tidigt men man såg pricken tydligt och den låg på rätt plats i livmodern. Känner mig mycket lugnare nu även fast det inte innebär så mycket egentligen. Bara att få se att det fanns något där gjorde mig glad :)


  men så skönt att den sitter på rätt ställe!!

  Ja 5+0 är för tidigt att se hjärtslagen - så inget att oroa sig för. Glad jag kommer vara på 6+3 eller 6+2 på måndag på mitt vul -jag får ju åtminstone se om den sitter på rätt ställe då - alltid något! förstår att du känner dig gladSolig
 • Tor 27 sep 2018 13:49 #407
  Ellencassandra skrev 2018-09-27 13:11:29 följande:

  Hej på er! Jag är egentligen skit rädd att ens skriva i en sån här tråd. Känns overkligt och som att jag ska få missfall bara för att jag skriver här. Dumt. Men känner ändå att jag vill skriva lite med andra som är i samma sits! Känns inte rätt å skriva om grav symptom osv i den andra gruppen där de fortfarande kämpar på!

  Känner iaf igen de flesta av er :) plussade ju i förrigår. Är i vecka 5 och ska på första ul den 15e oktober.. såå långt kvar. Hopps det e ok att jag hoppar in här :)


  hej o välkommen hitSolig jag vet - man tror att man ska jinxa allt genom att bara tänka tanken att man är gravid - ännu värre att skriva om det dåFlört hehe men i den här tråden är vi alla gravida tills motsatsen bevisats som någon klok person skrevHjärta!

  har du några gravsympton ännu? i 'början' (haha för typ 1,5 vecka sen!)  kände jag mest molvärk i magen o ryggen - nu har jag lite ömma bröst och mår lite illa till och från - får se hur det utvecklar sig...
 • Tor 27 sep 2018 14:11 #410
  Ellencassandra skrev 2018-09-27 14:02:02 följande:
  Tackar tackar :D ja men precis man tror ju det! Man e ju lite knäpp men vem skulle inte va det efter allt man får gå igenom :p

  Jag har haft molvärk på kvällarna, men det har avtagit. Däremot är jag ständigt hungrig. Å på mat! Inge sötsaker som jag i vanliga fall älskar utan bara mat! Minns att jag hade så när jag va gravid vid 18 års ålder (upptäcktes i vecka 12) var så ung så gjorde abort :/

  Annars ömma bröst å svullen mage..

  Härligt med illamående ;) när skulle du göra ditt ul? :)

  tar ni fortfarande lutinus?
  Ja vi IVFare är kanske inte jättekända för att vara helt avslappnade under tidig graviditet - man vet ju liksom vilket otroligt under det ändå är att det äntligen fastnat en räka där inne!Förvånad

  jag har tidigt vul på måndag morgon.. vet inte hur jag ska stå ut tills dess riktigt.. men helgerna brukar ju gå fortGlad japp tar fortfarande progesteron och ska göra det fram till v 12 vad jag vet. själv då?
 • Tor 27 sep 2018 16:39 #416
  Saner skrev 2018-09-27 15:10:11 följande:
  Ja går in i vecka 10....9+0 idag. Så sjuk upplevelse få se på skärmen. Synd ja kissade innan annars hade det säkert vart mer tydligt. Så försök inte kissa innan haha. Men inte så lätt när man är så nervös. Förstår du längtar. Kommer gå så bra. Hoppas du kan se den lilla bönan bra.
  Jättebra tips! har försökt läsa om blåsan ska vara tom eller fylld men alla sidor säger olika typTungan ute wow att kunna säga man är i v 10 - låter som en drömDrömmer
 • Tor 27 sep 2018 23:04 #433
  anina skrev 2018-09-27 22:52:38 följande:

  Hej tjejer.

  Jag har varit lite off några dagar. Har läst senaste meddelanden. Skönt att det går bra för er. :) ska läsa de andra också.

  Jag har sjukskrivit mig från jobbet nu. Jag pendlar mellan gråtande (graviditetsdepression, så inget värre) och illamående. Tror jag fick en spricka i handleden idag när jag blev arg på Apple och slog telefonen, haha. Hoppas det försvinner när jag slutar med lutinus.

  Tänkte fråga hur ni mår men är nog lättare att jag läser ikapp lite. :) 6 dagar kvar till vul.


  Har tänkt på dig, och misstänkt att du mådde dåligt :( bra att du gick till någon som förhoppningsvis kan hjälpa dig framåt- vanligare än man tror det där- när man borde vara den lyckligaste är man den mest förstörda.

  Men du kommer igen och jag hoppas du har ljusa stunder också när du tänker på bebisen :)

  Så illamåendet har slagit till hos dig? Jag känner mig illamående på kvällarna (nu när jag ska sova mest) men kan också tänka att jag inbillar mig för man känner efter så mkt...svårt att skilja på dröm o verklighet i den här dimman ;)

  Stor kram!!
 • Fre 28 sep 2018 07:49 #437
  BaKu skrev 2018-09-27 20:50:16 följande:
  Ja det var en lättnad! Och så skönt att veta om det händer igen.

  Jag har ett ganska lugnt kontorsjobb så än så länge går det bra att jobba fullt ut. Dock är jag väldigt försiktig med stress och fysiskt jobb. Tur jag har en man som inte gnäller utan tar på sig extra här hemma nu. Han har verkligen visat att jag gjorde rätt som valde honom.

  Däremot kommer jag gå hem mer än en månad innan bf. Känner att det ska bli gött att gå hemma och bara komma i ordning och varva ner innan det är dags. Kändes lite sådär först då nästan alla på mitt jobb gått hem mycket senare, men efter i tisdags känns det bara så rätt.

  Hur mår du nu? Vul på måndag va?
  låter bra att du är försiktig med det fysiska (och psykiska)! det är ju inte så lång tid kvar nu så är väl helt rätt att fokusera på bebisen istället Drömmer kan tänka mig att männen ibland steppar upp i det här läget - de anar nog att de inte kommer vara nr 1 för bebisen (eller dig) sen på ett tag så de får väl passa på Glad det är väl väldigt individuellt när man går hem innan födseln - låter inte alls konstigt att man varvar ner en månad innan. hoppas du får njuta av lite egentid också, för sen när baby är här är det nog farväl till långa varma duschar och hårinpackning Flörthehe

  jag mår bra, molvärken och ryggvärken från i början har lagt sig, känner mer ömma bröst och ev. illamående nu - men inte på morgonen- mer på kvällen! yes vul på måndag, är lite nervvrak egentligen men tror jag kan dölja det ganska bra.. mannen tyckte jag verkade lite deppig igår (jag är vanligtvis den väldigt positiva)- tror bara det är ganska mkt oro så här några dagar innan och kanske även hormoner som spökar och inte låter mig vara så där löjligt lycklig... men kanske vänder det på måndag!Solig
 • Fre 28 sep 2018 08:13 #438
  Mjbo skrev 2018-09-27 12:51:13 följande:

  Åh va roligt med första barnbarnet åt era med.. Så himla kul. Hoppas vi får berätta för dom inom kort :)


  ååh, mysa med en bebis i Maj.. läskigt att ens tänka tanken.. jag hoppas såå. Och sån perfekt årstid att få barn oxå! hade vart helt underbart. Lagom varmt och mysigt att sova ute i vagnen och gå promenader hela dagarna.. Längtar och hoppas såå <3


  hur står det till idag? tänk att det är fredag igen - och OJ vad vi alla nojade i tråden förra fredagen!! Flört tänk att vi kommit en vecka närmare målet i alla fall - jag går in i v 7 idag (vilket känns som en lögn när det heter 6+0..men men) känns som att jag försöker hänga upp mig på siffror hela tiden hehe kanske ska försöka att 'bara vara gravid' istället Tungan ute! mina bröst ömmar om man klämmer till dem ordentligt i alla fall - och jag tycker magen kurrar väldigt mkt hela tiden - något du/ni andra märkt?
 • Fre 28 sep 2018 08:25 #439
  jaktenpaflow skrev 2018-09-27 21:48:57 följande:

  Vi har valt att göra NIPT då vi är bortresta veckorna för KUB. Imorgon är det dags, ultraljud och blodprov, är i v 10+4. Försöker att tänka positivt men man är ju så orolig, tänker att det kanske inte ens finns ngt, även fast vi gjorde VUL 8+2... Eller tänk om den stannat i utvecklingen... Vad mycket energi alla dessa tankar tar haha!


  så spännande med era tester idag, det kommer gå bra ska du se!Glad när får man svar på NIPT?
 • Fre 28 sep 2018 09:25 #442
  Mjbo skrev 2018-09-28 09:04:49 följande:

  Idag är en bättre fredag. Känner mig dock inte alls gravid. Gör du?
  Ja menar rent kroppsligt, om man räknar bort eventuella symptom... Känner mig inte gravid. Det skrämmer mig lite.. 
  Men, jag försöker tänka att jag kan inte göra något åt det. Har fortfarande ingen molvärk.. ingen annan känning ALLS.. brösten ömmar pytte pytte lite, om jag klämmer på dem, inte annars.. 


  Skönt att du har lite symptom iallafall :) Ja försöker oxå "bara vara gravid", även om jag innerst inne har en känsla av att det skitit sig redan.. tyvärr. Men, ja kan inte göra nått åt det fören vid ul ändå, så bara att acceptera läget och vänta :) I helgen ska vi iväg och tänka på annat åker ifdag direkt efter jobbet. Plocka bär, spela spel, ut på promenader, och äta gott. ska bli mysigt :)


  Är det idag ni får besök? :) 


  nää jag tror man känner sig gravid när man börjar få en liten mage - innan dess tror jag det är svårt då man inte ser något fysiskt faktiskt. Och kanske bra om vi inte fått någon mage redan i v 6-7 !Drömmer Flört
  (eller om man typ är konstant illamående - men då känner man sig väl bara väldigt sjuk och inte gravid...). 

  Ingen av oss har ju åtminstone fått någon klar oro till mf ännu! - inte några stora blödningar eller hemska kramper  - så allt borde ju vara bra då tänker jag? Kyss 

  ska försöka hålla mig neutral den här helgen - som sagt - finns INGET jag kan göra om det är något som inte stämmer - (vilket är det läskiga här också - vart är garantierna liksom??). ja gästerna kommer ikväll och det ska bli jättekul! att äntligen kunna tänka och fokusera på något annat känns bra! 
  Er helg låter fantastisk och bebisen mår nog toppen av lite friluftsliv Flört
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll