• Äldre 14 Nov 18:25
    225428 visningar
    3525 svar
    3525
    225428

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-11-14 12:15:13 följande:

    Nu har vi fått svar på nipt. Allt såg normalt ut. =) Såå skönt.

    Men könet vägrar de säga på telefon. Du kan få det på en lapp när ni kommer den 12 dec sa hon. Blev helt ställd. Jag sa att vi har ju bjudit släkten på tårta för att avslöja svaret. Så jag ska åka dit på fredag klockan 9 och få det. 

    Så ska vi lämna lappen till ett konditori så ska de färga grädden inuti antingen blå eller rosa. =) 


    Stooort grattis förresten till fina resultat på NIPT!!!! Hehe glömde bort den lilla detaljen:)
  • Äldre 14 Nov 23:01
    BaKu skrev 2018-11-14 18:05:52 följande:

    Så roligt att det går så bra för er nu och att ni äntligen vågar njuta lite. Även om tröttheten och illamåendet är fruktansvärt jobbigt.

    Själv har jag nu börjat må illa igen. Tydligen vanligt i slutet. Ryggen håller på att knäcka mig. Har foglossning och nu börjar den stora magen ta ut sin rätt också.

    Bebisen är livad och jag tror den håller på att fixera sig vilket gör att det trycker på nerver och sparkas på revben. Det är en livlig en därinne och den håller mig redan vaken om nätterna med sina sparkar. Det är sjukt hur starka de små liven är.

    Men det är underbart att få uppleva det här. Visst hade jag varit glad om jag inte haft så ont, men det är verkligen värt det.

    Nu börjar det även bli nervöst... Mindre än 8 veckor till beräknat. Det är helt sjukt. Försöker att inte tänka på förlossningen för det lär inte hjälpa någon. Målet är bebis! Men vi försöker greppa att vi snart inte är ensamma och det går knappt in.

    Är så nyfiken på vad det är för en person därinne också. Vi vet ju inte kön och av erfarenhet från mitt syskonbarn så vet jag ju att de får personlighet så snabbt. Man undrar ju om den kommer vara lik oss, både till utseende och sätt. Vi är ganska olika till utseendet så där känns som vad som kan hända. Jag är kort och mannen lång. Jag har tunt hår och han har världens monsterkalufs. Olika ögonfärg och kroppsform. Det är så spännande. Dock är vi båda väldigt lugna av oss. Mitt syskonbarn har ärvt sina föräldrars livlighet och just nu känns bebisen mer åt det hållet.

    Ska också bli så spännande att se hur kusinerna funkar ihop sen. Syskonbarnet är ju lite drygt två år, men otroligt smart och pratar som en treåring typ. Klappar mig alltid på magen och säger att bebisen är därinne och att när den kommer ska de leka och läsa och gå ut med vagnen. Lägger ofta örat mot magen för att lyssna.

    Ja tjejer, njut! Det är så mycket spännande som händer och när jag ser tillbaka så är det så intressant att se hur ens tankar och funderingar ändras under resan...


    Så himla spännande och underbart att det snart är dags! Otroligt hur tiden går! Har ni börjat prata namn? Usch jobbigt med foglossning och ryggont:( Kan tipsa om att sitta på en pilatesboll om du har ngn:) Jag tyckte det var väldigt skönt på slutet då allt annat var ansträngande för ryggen:( Spännande med en liten kusin! Vill de ha fler barn?
  • Äldre 14 Nov 23:09
    anina skrev 2018-11-14 20:16:33 följande:

    Jag får jätteont runt svanken ibland. Jag brukar iofs ha ont där men har varit bättre sen jag blev gravid, så jag tänkte att det kanske är foglossning istället då. Hade ont i underlivet, alltså i de hårda delarna runt om, i vecka 10 men det har gått över. Nu ligger iaf bältet hemma om det behövs. :) det kostade 399 så inte så farligt. Vart känner du av det?

    Jag har inte känt några fler bubblor sen. Längtar så tills man kan känna den mer. :) hur många gånger har du känt?

    Åh nästa jul kommer jag klä stackars ungen i olika julkläder jämt, haha. Kommer ta massa bilder med glitter och grejer. Har du börjat julpynta än?

    Tack. :) ja jättekonstigt. Nu är tårtan beställd till fredag iaf. Vi ska få det på en lapp och lämna till konditoriet så vi kommer inte heller veta. Blir superspännande att skära upp tårtan. :) som jag skrev i förra inlägget har våra familjer vetat om hela resan så har inte funnits tillfällen för överraskningar direkt.

    Kram


    Känner av på exakt samma ställe som du Sen strålar det ut i ljumskarna. Men har faktiskt också blivit bättre. Var som värst mellan v 10 och 14. Ja jag med! Längtar tills man Könner varje dag! Har känt ngt typ fyra gånger. Börjar känna livmodern och försöker vila händerna på den och ibland kan jag känna som små vågor. Hoppas det är lilla minin:)

    Haha helt rätt! Och sånna där matchande kläder hela familjen! Det vill jag verkligen köpa:) Nej inte än men jag längtar! Har dock börjat små äta lite saffrans bullar och jul latte haha! Kanske börjar smått till helgen eller iaf veckan därpå! Har du börjat?

    Åh så himla spännande!!!! Vad tror du att det är? Har su någon känsla...
  • Äldre 16 Nov 18:39
    anina skrev 2018-11-16 18:12:19 följande:

    Nu har vi ätit vår tårta och grädden var rosa. :)

    På lappen stod det att det sannolikt blir en flicka.

    Försökte lägga till en bild men verkar inte funka. Får prova med datorn.

    Trevlig helg på er alla.

    Stor kram


    Åhh så himla spännande!!! Ja lägg gärna in bilder!! Vill se!:)) Hur reagerade familjen? Är det någon som ?hoppats? på ett visst kön? Jag börjar känna lite press då det känns som att vissa vill att de ska bli en kille då vi har en tjej redan. Själv vill man ju bara ha ett friskt barn! Har många i min närhet som är gravida och lagt ut videos där de får reda på könet och hoppar upp och ner och skriker ?yes? för att det blir ett visst kön. Känns så olustigt. Men man är väl extra känslig för sånt nu haha:) Skulle bli såå glad för en tjej och minst lika glad för en kille!
  • Äldre 16 Nov 18:43
    anina skrev 2018-11-15 17:43:37 följande:

    Märkligt att det visade sig så tidigt och sen blev bättre för oss. :)

    Idag kände jag nåt i magen. Det var precis som elektriska stötar. Har du känt det? Vilken vecka är du i nu? Har för mig du är ett par veckor längre än mig, så 17-18 nånting? :)

    Haha ja precis. Iaf med mig och bebisen. Sambon skulle totalvägra. Sååå sött haha. Om det blir en kille kommer jag dock köpa likadan skjorta och slips till bebis och sambo. :) imorgon vet vi. :)

    Jag har faktiskt tjuvstartat redan. Jag orkar dessutom inte så mycket varje dag så jag tar lite i sänder så är nog allt uppe till första advent tror jag. Jag har en del, haha.


    Ja verkligen! Idag känner jag dock en hel del i ljumskarna och strålar ut:( Ja jag tror jag förstår vad du menar? Väldigt mjuka som lite pirr typ? Eller mer ont? Såå gulligt å klä ut bebisen nästa år!! Hehe en liten ren:)

    Oj vad kul med massa julpynt! Vill köpa en sån där liten julby i år hehe. Ser såå mysigt ut!
  • Äldre 16 Nov 18:46
    Sommarhopp skrev 2018-11-15 20:37:51 följande:

    Ikväll har vi varit på ultraljud igen. Och allt såg bra ut den här gången! Förra gången så var Mini lite för liten och jag blev jätteorolig eftersom det är så mina tidigare missfall börjat. Men nu hade mini spurtat i tillväxten och var perfekt storlek för den dagen jag är i. Så glad!! Nästa vecka är det dags för nipt.


    Vilken perfekt start på helgen! Stort grattis till er!<3 Vad skönt att mini växt till sig! Hur mår du nu?
  • Äldre 16 Nov 18:49
    gammelpysen skrev 2018-11-15 21:20:32 följande:

    Hej alla,

    Idag fick Vi komma in på extrakoll eftersom magen ömmat senaste veckorna. Precis som alla skriver på alla forum så var det ingen fara. Moderkakan ligger framtill så det lär dröja innan jag känner något.

    Tänkte att det kunde vara skönt att höra eftersom jag ligger några veckor innan de flesta här


    Vad skönt att höra!!! Har du känt någonting litet eller ingenting alls? Ibland känns det som att bebis ligger väldigt långt ut och magen blir helt spänd och ibland är den helt ?slapp? har du upplevt ngt liknande? När ska ni på RUL? Borde vara rätt snart va:) Hur känns det?
  • Äldre 16 Nov 18:53
    Kumminsilver skrev 2018-11-16 13:33:54 följande:

    I förrgår kände jag kände jag en punktsmärta, alltså det var en specifik liten punkt inte större än en ärta, på vänster sidan av magen som gjorde ont. Smärtan strålade ut därifrån ner i ryggen/höften och ner i benet. Det varade bara några sekunder åt gången men hände flera gånger under dagen. Igår när jag satte mig i bilen kände jag att det ömmade i äggstockarna eller området där omkring, kanske lite längre ner mot ljumskarna, och det blev värre när jag körde över gupp och ojämnheter i vägen. Det kändes nästan som en gång när jag stimulerade för äggplock och hade rätt många stora äggblåsor. Funderade på vad det kunde vara. Cysta? Har såklart googlat en del och det kommer upp info om ligamentsmärtor, men kan man verkligen känna av det så tidigt? Går in i v.6 idag (5+0) så 4+5/4+6 var jag när jag kände av det. Idag har jag dock inte känt något sådant, kanske möjligtvis lite svag molande ömhet i "äggstockarna" eller vad det nu är till och från.

    Har ett fysiskt aktivt jobb och kände idag att det gjorde ont, liksom krampade till, i nedre magen då och då när jag ansträngde mig (försöker att anstränga mig så lite som möjligt). Har ni upplevt något liknande?


    Jag har upplevt det till och från hela graviditeten, gjorde det i min förra också. Blev värre om jag nös eller ansträngde mig på annat sätt. Fick även sammandragningar rätt tidigt men allt gick bra och fick också höra att det var ligamenten. Sen fick jag foglossning men vet inte om det har ngn koppling, tror inte det.. hur mår du annars? När är det ultraljud?:)
  • Äldre 16 Nov 22:08
    Kumminsilver skrev 2018-11-16 19:50:25 följande:

    Okej då är jag inte ensam om det. Började nämligen fundera på om det kanske var en cysta men det kanske faktiskt är ligamenten då. Eller växtvärk/nerv i kläm som nämndes ovan. 

    Jag mår bra, men är så orolig hela tiden. Försöker ju slappna av men det går sådär får jag väl säga. Har svårt att sluta nojja över allt hela tiden. Ultraljudet är den 29 november, så inte ens två veckor bort men det känns ändå som det är så länge kvar. Går och räknar ner dagarna :D Hur mår du själv?


    Ja precis det kan det också vara! Mycket som händer där inne! För mog kändes växtvärken lite som mensvärk, lite molande i mage och rygg. Förstår att du är nervös men det kommer gå bra!:) Jag mår fint, varit ett hormonmonster på senare tid och såååå trött!! Känner litw foglossning till och från så det är jobbigt:( Har också ultraljud i slutet på november men RUL så känner med dig och din nervositet hehe:)
  • Äldre 20 Nov 14:05
    anina skrev 2018-11-19 12:55:39 följande:

    Nu så fick jag in lite bilder. =) Ultraljud är från vecka 13 (12+6). 12+0 enligt storleken på plutten.


    Åh vad fint!!! Vilken känsla att skära upp tårtan och se en färg i!!! Måste kännas så verkligt!:)) Vi ska också ha ett litet reveal party men vet inte riktigt hur vi ska göra. Funderar på en ballong med konfetti i? Kom gärna med lite förslag :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF