Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-09-28 09:48:41 följande:

     haha ja, hur skulle de bli om man fick mage redan i v 6 - 7.. Hade varit en låååång graviditet. och tung ;)


    Du känner dig inte heller gravid alltså? inombords? 
    Nej, ingen av oss har fått tecken på mf, det känns lugnande.. Hoppas innerligt att den här tråden är en jackpot, att alla får sina små bebisar vid beräknad tid :) 

    Va roligt med gästerna ikväll. hoppas ni får en toppen helg tillsammans. Förstår att de ska bli skönt med besök och att tänka på annat.. det behöver man ibland.. :) 
    Ja friluftsliv ligger oss varmt om hjärtat båda två, vi är ute mycket i skogen och naturen.. Det ger oss energi :) 


    jag känner ett konstant konstigt illamående nu på eftermiddagen sedan ett par dagar - kanske är det så det känns som gravid ... ingen aning - tror fortfarande att jag kanske inbillar mig - kanske får man tydligare tecken sen när man VET att det är något som växer där inne Glad

    friluftslivet kommer nog ligga er varmt om hjärtat ALLA TRE så småningom då Soligbra att du fokuserar på sånt som ger dig energi - vi ska ut o vandra i alperna i helgen - där finns all anledning att njuta för stunden och känna sig lycklig!
    ha en skön helg alla här inne!! 
  • Inalina
    Seb81 skrev 2018-09-28 16:12:02 följande:

    Hej tjejer!

    Idag har jag varit med om en mardröm som slutade i solsken... jag bar tungt i morse och det ska man ju inte göra, men jag gjorde det ändå. :/

    En halvtimme efter det reser hag mig upp & jag känner hur et rinner i trosan... som mens inte Lutinus... inne på en affär dessutom, jag blev livrädd & stoppade ner handen fort för att se & där var det färskt blod & jag känner att det kommer en bildklump. Rusar ut i bilen, ringer gyn & får en tid....

    var helt stenhård och raderar allt som har med barn att göra i gruppen, planerar inför nästa ivf och känner mig helt tom.

    Väl inne sätter jag mig i väntrummet, helt förstörd med maskara i hela ansiktet. Ja visst, då kommer en vän in till mig & hur glad som helst... tiden går och de går såklart över tiden med 20 min innan jag får komma in.

    Fick berätta för läkaren att jag blött igenom ett trosskydd men det har bara kommit en klump. In på ultraljud och det tar en stund....... han vrider skärmen åt mitt håll. Då ser jag själv att det är något litet med något som rör sig fort... fattar direkt att det är hjärtat jag ser och bryter totalt ihop... hulkar. Sen veodef han ännu mer åt oss och visar den lilla myran på 5 millimeter med ett tickade hjärta. Vi tror inte våra ögon och vi bara stor bölar båda två . Läkaren säger, detta ser jätte bra ut och du följer veckan 5+5 så allt ser helt normalt ut.

    Jag blöder fortfarande men inga klumpar och ingen smärta. Jag är chockad men samtidigt så glad, men även rädd att detta kan vara en början på mf... det kan man aldrig veta.

    Men som sagt... jag blödde så här med min ena son i v 7.

    Nu får inte myran skrämma oss igen, fy fan. Värsta jag varit med om.

    Kram på er!


    Men ooooj vilken dramatik!!!!Förvånad åh herregiud kan bara tänka mig vad som försigick i huvudet på dig på väg till kliniken - stackare!!! så bra att du kunde få en tid direkt - är man desperat nog så brukar det ju lösa sig på något sätt.

    Underbart att höra att det slutade med solsken!!!! Är så glad för din skull!!Solig Nu hoppas vi att den lugnar ner sig och inte skrämmer livet ur mamma igen! Kram!!
  • Inalina

    Kom precis från första VUL v 6+3 och jag fick se ett litet pickande hjärta och höra hjärtljuden! =)

    Är så glad och lättad just nu så jag känner för att gråta en skvätt;) (sitter dock på tåget till jobbet så försöker ändå låta bli ;))!

    Nu äntligen känns det lite mer verkligt! Lilla myran var 5mm och satt på rätt ställe :) vågar snart tro att detta ska gå vägen! Kram på er alla <3

  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-30 21:37:53 följande:

    INALINA!

    Stoooort lycka till imorgon! Förstår om du är nervös och förväntansfull... Kommer tänka på dig!! :)


    Tack snälla!! Det gick ju bra- en hade klarat sig och verkade i rätt storlek och så häftigt att höra hjärtljuden!!!

    känner mig så lättad nu, har haft en riktig spänningshuvudvärk sen igår kväll som jag tycker börjar lätta nu;)

    Allt gick bra med mina gäster i helgen och jag behövde aldrig berätta nåt då jag kunde smussla med min alkoholfria öl :) skönt!

    Hur var er helg??
  • Inalina
    BaKu skrev 2018-10-01 10:20:49 följande:
    Åh så glad jag blir! Det är verkligen din tur nu! Stort grattis!
    Åh tack Hjärta ja det var ju fantastiskt att det faktiskt är något där inne nu! Overklig känsla!
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-01 10:26:23 följande:
    Åh va härligt! Grattis!! :D Skönt å få se hjärtat ticka <3 kan inte föreställa mig känslan! Förra gången fick jag bara se en tom hinnsäck :( så hoppas jag ska få se ett hjärta slå också <3
    ja det var ju väldigt overkligt! från att aldrig sett ett plus på stickan innan i juni i år (med 4 års försök) - till att få se ett tickande hjärta bara några månader senare. tänk vad härligt att forskningen gör detta möjligt för ossHjärta är så tacksam! 

    spännande att du är i v 6 nu - hoppas tiden går fort till ditt VUL och såklart att du får både se och höra hjärtslagen - det är mäktigt!
    Solig
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-01 11:14:27 följande:
    Gud va otroligt skönt!!! Såg din andra uppdatering, kan tänka mig att det verkligen känns som på riktigt nu. Så glad för din skull!! <3

    Och va skönt att du "slapp" berätta för vännerna än, om du inte riktift kände dig bekväm med det. Det kommer garanterat kännas mer bekvämt längre fram, eller kanske redan nu, när du fått se den på skärmen så fint!

    Vi har haft en toppen helg vi med. Jätte skönt. Laddat batterier å ordentligt. En vecka kvar tills vi får se vårt gryn. Brösten är större, hårdare och ondare än nånsin, men inga andra symptom alls. Känner mig helt ok. Har kommit till insikt med att jag inte kan göra nånting åt saken. Så jag får snällt vänta tills nästa måndag ;)

    Stort grattis iallafall till ditt fina resultat idag, förstår att du svävar på moln. Vilken vecka va du i idag? :)
    Ja jag vågade inte låta mig själv tänka tanken att det inte skulle varit nåt där..
    jag har ju en del symptom med illamående som kommer o går samt ömma bröst så det hade ju känts väldigt snopet och konstigt om det inte var någon där inne.

    här i schweiz är de ganska roliga för jag fick en tid igen om 2 veckor redan. man kanske kollar att den växer som den ska då eller nåt - sen är det väl dags för NIPT i v 10 men det hann vi aldrig prata om idag.  

    ja jätteskönt att det inte behövde bli någon 'grej' med graviditeten i helgen - de är rätt avslappnade de vännerna vi hade här - och de kändes inte heller 'misstänksamma' att jag inte beställde vin eller öl när vi var ute på luncherna eller så. hade verkligen en kanonhelg med strålande sol bergsvandring samt bad i underbara klara sjöar - så känns ju roligt att veckan fick börja bra med Hjärta

    skönt att du bara har brösten som symptom - det kan man ju liksom leva med normalt ändå Flört !! jag är i v 6+3 idag. nu är jag jättespänd på er andra som ska göra vul nästa vecka!!!Skrattande
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-01 12:35:51 följande:

    Oj så snart ultraljud igen! vilken lycka, då känns de ju som att man verkligen följer utvecklingen och kan va säker på att allt står rätt till. Va skönt! :) så ni skall göra NIPT? ingår de i Schweiz eller får ni betala för det med? Du ska inte göra KUB alltså?


    Va härligt att din helg blev som du tänkt dig. Låter helt underbart! :) 


     


    Konstigt ändå att du är i 6+3 idag, och jag i 6+1, och jag satt in mitt embryo 7 dagar efter dig, och båda hade 5 dagars... Är inte det konstigt?? Antingen räknar dom tokigt här åt mig på kliniken, eller oxå räknar dom annorlunda i Schweiz :D Hur som helst så hoppas jag att jag får lika otroliga resultat som dig på ul om 7 dagar :)  


    ja precis - då är jag ju i v 9 nästa gång om jag fattar det rätt vilket skulle kännas lite tryggare ändå =) (helt trygg blir man ju inte förrän räkan blivit en bebis och flyttat hem till oss ;)

    Alla undersökningar man gör efter v 12 ingår i Schweiz så tyvärr inte de här första ultraljuden eller NIPT. Men man kan ju såklart välja själv hur man vill göra - man kan ju alltid vänta till första ultraljudet v 12 om man har lite is i magenFlört (kul skämt hahaa..)

    det finns olika uträknare som man gör när man fått en blastocyst tillbaka - har du kollat någon av dem? för frågar man sjukvården kör de ju bara från senaste mensen vilket måste kunna bli lite fel antar jag?

    du borde ligga några dagar efter mig då din låg i frysen när min måste ha fäst typ.. bara så att du inte bli orolig på ultraljudet för att den är liten eller så!! Glad men det är bra att du har vul nästa vecka -ja jag hoppas ni alla får se små hjärtan på skärmenHjärta

    här är en länk:
    www.princetonivf.com/due-date-calculator/
  • Inalina
    Kallamakka skrev 2018-10-01 12:08:05 följande:

    Jätte rolig läsning inalina woho! :D vilken lättnad!


    Glad 
    du måste väl vara i v 12 snart? man tycker ju tiden går så fort för andra men sjukt långsamt för en själv... 
  • Inalina
    monn skrev 2018-10-01 15:25:07 följande:

    Jag hoppar gärna in här! Är gravid i v7 och gjorde ultraljud igår och fick se ett litet hjärta som slog :) har gjort FET med en blastis för denna graviditeten, har även en IVF son som är en färsk återföring av en tredagars :) de är från samma äggplock så det känns lite kul!

    Hur mår ni och vilken vecka är ni i? Jag är sjukt trött och mår riktigt illa till och från - man välkomnar ju alla symptom :)


    hej! va kul med en ny person i tråden =) då är vi i samma vecka tror jag - är på 6+3 i dag! fick se litet pickande hjärta i morse - kan fortfarande inte tro på det...

    vi körde också en FET den 4 sep! så härligt att ni redan fått en bebis från samma äggplock!! wow!Glad jag känner av tröttheten till och från - och mår lite illa ibland.. hade du samma symptom med din första graviditet? känner mig inte alls särskilt kissnödig dock som många brukar göra - kanske kommer senare!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF