Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Fre 1 feb 2019 16:28 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av gammelpysen - Visa alla inlägg
 • Fre 1 feb 2019 16:28 #2403
  Inalina skrev 2019-02-01 08:57:55 följande:

  Tack snälla för pepp! känner mig inte lika orolig längre, måste sluta googla om det nu bara... Ni som ligger lite före här - har du köpt 'klart' saker till bebisen nu?


  Bra att du inte oroar dig <3

  Vi har köpt några plagg. Finns så otroligt mycket sött för flickor så skulle kunna shoppa loss rejält! Försöker dock begränsa oss eftersom vi inser att det kommer att bli dyrt nog ändå. Var och kollade på det mest nödvändiga i säng och skötbord och barnstol och räknar man med allt som behövs så landar man snart strax under 10 000.. Tänkte iofs skippa Ikeas säng och skötbord, annars är det kanske billigast. Vill inte heller köpa just det begagnat, vill att vårt efterlängtade barn ska ha något fräscht.

  Har ni handlat mycket?
 • Fre 1 feb 2019 16:30 #2404

  Hej alla, här är en som börjar känna av de klassiska krämporna nu. Vaknade inatt med världens kramp i vaden! Skrek åt min man att hjälpa mig... stackarn vaknade i ett huj och fick börja stretcha, visste väl inte vad det handlade om först..

  Någon Mer?

 • Fre 1 feb 2019 21:12 #2409
  Mjbo skrev 2019-02-01 20:48:08 följande:

  Inga vadkramper ännu tack och lov :D men foglossningen gör sig mer och mer påmind för varje vecka som går..

  Vilken vecka va du i nu?:)


  27+4 idag. Magen har verkligen exploderat på sistone. Blir även lättare andfådd.
 • Sön 3 feb 2019 11:04 #2417
  Akira Öken skrev 2019-02-03 00:39:38 följande:

  Hej!

  Jag har följt er länge, men inte vågat komma in. Men nu är jag här till slut. Jag har längtat efter det i flera år, att få bli en av de lyckliga som lyckats bli gravid med hjälp av IVF. Och att vara med i en "gravid-grupp" istället för en "ivf-grupp". Vi har gjort sex hela behandlingar sedan mitten av 2016. Sex återföringar, och nu vid den sjätte hände det jag hoppats på men knappt vågat tro kunde hända - mitt livs första plus. Jag kan fortfarande knappt tro det trots att jag nu är i vecka 12 (11+4).

  Jag känner igen många av er sen tidigare trådar och är så glad för er skull! Tycker det är så fint med den här tråden, att vi befinner oss i olika skeden av graviditeten och att det finns så otroligt mycket samlad erfarenhet här.


  Stort stort Grattis! Känner också igen dig sen tidigare trådar. Har också kämpat grymt myclet för vårt plus, 7 behandlingar och en insemination, plusset kom efter 2,5 år. Jättegrattis till er! När är det dags?
 • Tis 12 feb 2019 07:16 #2530
  Ellencassandra skrev 2019-02-12 06:08:39 följande:

  Det är på rygg man ska undvika, men senare i graviditeten. Från å med v 28 typ. MEN egentligen gäller det bara om du själv mår dåligt när du ligger på rygg. Blir du yr å illamående av det så är det troligt att flödet inte är så bra för bebis heller. Höger sida ger också sämre blodflöde men inte som på rygg. Min bm sa att när man väl blir så stor så vill man inte ligga på rygg ändå :) har läst så mycket för blev skit rädd när jag läste om att barnet kunde dö. Men det är lite överdrivet. Det är inte farligt om man skulle vakna på natten å ligga på rygg, då vänder man bara på sig till sidan igen :) man känner av det där själv hur man mår.


  Jag somnar ofta på vänster sida. Någon enstaka gång har jag vaknat av att jag ligger på rygg, men det är knappt jag gör det ändå eftersom det kan vara svårt att få över hela kroppen nu i v 30 gillar att sova på rygg i vanliga fall men som du skriver så är det inget man vill göra nu ändå.
 • Tis 12 feb 2019 07:22 #2531

  Hej alla!

  Uppdatering från vår sida. Efter ytterligare en urinvägsinfektion, den 4e sedan augusti (!!!) Med gbs (streptokocker) har jag nu fått en längre kur antibiotika. Inte full dos men fram till en vecka efter förlossningen!!!

  Kan rekommendera alla som är oroliga att faktiskt söka, även om det känns som om man stör. Sista gången trodde jag att det var foglossning som gjorde att jag kände av magen och rygg. Var inne och fick göra ett ctg (perfekt för övrigt <3 ) och någon klok person tyckte att jag skulle lämna urinprov ändå, trots att senaste kuren var i december. Ny infektion! Blir galen! Men som sagt, är ni oroliga så sök. Hellre en gång för mycket än för lite. Minns att det tidigare varit en diskussion om sammandragningar, det är ett tecken på urinvägsinfektion - jag har i princip aldrig haft de typiska ont-när-jag-kissar-symptomen utan snarare reagerat på sammandragningar.

 • Tis 12 feb 2019 08:36 #2533
  Ellencassandra skrev 2019-02-12 08:01:10 följande:

  Precis! Man vill nog inte ens ligga på rygg sen ändå :)

  Men usch va jobbigt med återkommande urinvägsinfektion :( har du haft lätt innan å få det eller? Jo det är bra å va uppmärksam å lämna prov en gång för mycket. Jag lämnade nyligen urinprov, var osäker på om det var det jag det jag fått eller foglossning. Men det var foglossningen som spökade.


  Nej, kan inte minnas att det varit så innan, eller också har man aldrig tänkt på det. Gbs finns ju hos var tredje kvinna och i vanliga fall brukar det inte bli några bekymmer. Var riktigt orolig förra gången men känns bra att få behandling.

  Jobbigt med foglossning. Har du fått hjälp av sjukgymnast?
 • Ons 13 feb 2019 07:25 #2553
  Inalina skrev 2019-02-12 10:18:16 följande:

  men åh din stackare!!! skönt ni fick reda på att det var uvi så ni kunde börja behandla direkt! jag tar urinprov varje gång jag är hos gyn/bm så det har varit en gång i månaden. verkar vara så i schweiz - men tydligen inte i sverige.

  mina sammandragningar tror jag berott på fysisk stress/tunga lyft och även lite psykisk stress på det. (hade ju även bakteriell vaginos som jag fick behandling mot)

  fick reda på häromdagen att ett födelsemärke som jag haft ett litet tag och som blev ganska mörk tydligen var malignt melanom. :(

  så nu måste jag göra en större operation. Så vill även säga till er här inne att bara för att det är 'normalt' att få lite fler födelsemärken som gravid - så kolla ändå noga att de inte är mörka eller ojämna!! hormonerna i kroppen ställer till med en del saker - men jag har nog mest haft otur. men som sagt - den stressen gör mig lite extra känslig nu också så försöker vila mer än vanligt. kram!


  Oj!!! Stackare!! Förstår att det känns tufft. Som BaKu skriver har man ju annat att oroa sig för ändå... skönt att du verkar få vård snabbt. Säkert ingen fara men tråkigt att behöva ta itu med sånt mitt i allt annat.

  Kram!
 • Ons 13 feb 2019 07:27 #2554
  authentic skrev 2019-02-12 20:05:37 följande:

  I fredags var vi äntligen på KUB och fick se en fantastisk liten minimänniska, Gud vad roligt det var att. Häftigt! Fick fina resultat också så det var skönt. Väntar ändå på resultatet av vårt privata NIPT som ska komma vilken dag som helst :)

  Det jag funderar på nu är att jag får smärtor inne i slidan lite då och då, typ i slidväggen. Är det vanligt? Är det från att livmodern växer. Idag är 13+6.


  Grattis! Vad skönt! Hur var det, fick ni försöka länge?

  Vad gäller smärtor har jag för mig att jag haft en del tidigare. Kan inte minnas om det var just vid slidväggen men varenda gång jag frågat har jag fått svaret att det är mycket som händer och mycket som växer.
 • Tis 19 feb 2019 07:57 #2616

  Hur många är med i gruppen? Lite sugen på att gå med men ogillar att blanda in fb för mycket. Vad heter den?

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll